Cu arhitectură tradițională, cabana din lemn masiv adăpostește la interior camere de vis. Da, și peisajul este unul minunat, dar mai minunate sunt încăperile, unde vei descoperi o combinație de rustic cu piese contemporane, dar totul rafinat și elegant ales. Mi-a plăcut tare mult atmosfera relaxantă și îmbinarea dintre tradiționalul alpin și dotările și piesele contemporane. Și e extraordinar faptul că mai degrabă se simte decât se vede calitatea la nivelul finisajelor, mobilierului și decorațiunilor. E clar viziunea unui designer talentat, obișnuit cu luxul, pe care-l stăpânește la un nivel foarte subtil. Dar hai să-ți spun mai multe.
Designerul Alexandra de Verchere Hersman și-a demonstrat și cu această amenajare pasiunea pentru designul interior, dar și maniera sa sofisticată de-a trata spațiile. Da, este fără îndoială o amenajare de lux, căci pe lângă dotările de ultimă oră ale chaletului, care măsoară 700 de mp, având 7 dormitoare, mai există spații ultramoderne precum o piscină interioară, spa și sală de cinema. Însă dincolo de aceste lucruri, merită să ne inspirăm din combinațiile de texturi, materiale și culori, căci aici avem un superb exemplu despre cum pot fi alăturate elementele rustice cu cele contemporane.
Este foarte clar că o construcție din lemn construită și tradițional, cum este cea de față situată în Courchevel, o cunoscută stațiune de ski franceză, impune cumva maniera de abordare în privința stilului interior. Dar designer s-a folosit de texturile calde ale lemnului pentru a pune în valoare nu alte piese, ci pentru a atrage atenția asupra peisajului exterior. Ferestrele sunt tratate ca niște tablouri vii, care completează ambientul camerelor, așa că restul pieselor, de la mobilier la corpuri de iluminat, decorațiuni și textile vin să completeze priveliștile. Nu întâmplător candelabrele și lustrele lipsesc, cu excepția locului de luat masa, unde e vorba despre un corp inedit, transparent. Practic nimic nu obturează văzul atunci când privirea este îndreptată către ferestre. Pe de altă parte, având în vedere plafoanele joase, designerul a știut cum să compenseze iluminatul: cu spoturi simple și cu lampadare spectaculoase.
Acolo unde spațiile riscau să fie mai lipsite de lumină naturală, ele beneficiază de oglinzi , veioze, spoturi mascate după grinzi, pe scurt iluminatul este foarte bine gândit, iar oglinzile strategic amplasate. Apoi toate nuanțele sunt inspirate de paleta cromatică a muntelui, începând de la tonurile de alb gri ale perdelelor și terminând cu covoarele simple. Practic, tot ce ține de țesături sunt alese de calitate foarte bună, dar fie sunt simple, fie au imprimeuri discrete, ceea ce creează un contrast plascut cu lemnul vechi, care este foarte texturat și prezent. Prin țesăturile folosite designerul a așternut ordine, a calmat venaturile și rugozitatea lemnului vechi recuperat prezent la interior, a oferit zone de respiro. Ei bine, aceste alăturări dau o stare de calm. Ceea ce se vede lemn este cât trebuie, ceea ce acoperă lemnul aduce confort.
Mi-au plăcut foarte mult tușele elegante, strălucitoare care sunt discrete, dar care transformă ambientele camerelor. Le conferă acea eleganță subtilă pe care mulți și-o doresc, dar nu o pot obține ușor. Și este vorba despre prezența finisajelor metalizate, de la ramele oglinzilor la baza, picioarele lampadarelor ori veiozelor. Ce mai? Un chalet minunat, denumit Chalet Pearl, cu încăperi de vis, unde te poți imagina la adăpost, răsfățat de texturile plăcute ale materialelor și învăluit de căldura flăcărilor șemineurilor. Sper să te inspire și pe tine!
Foto: Chalet Pearl
11
Draga Adela,
Fara intentie rautacioasa, chiar deloc, Courchevel este o statiune, de lux intr-adevar, in Alpi,in Franta . Si da, sunt multe cabane de acest fel in acea zona, foarte frumoase, ca si aceasta pe care ai prezentat-o tu.
Mulțumesc Dana! Am rectificat 🙂
Mi-ar placea tare mult sa ma retrag acolo pentru cateva luni :)). Imi place foarte mult acest gen de cabanuta eleganta.