adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (2)

In Case, Design Interior

Casă de vacanță în stil rustic contemporan

Pentru orice casă de vacanță cel mai important aspect este locul unde urmează a fi ridicată, căci ce sens are să nu te bucuri de peisaj atunci când evadezi la final de weekend sau în vacanțe. Și atunci când terenul pentru casa de vacanță este excelent poziționat, e păcat să nu te bucuri de priveliștea oferită de natura din jur. Am ales azi să-ți prezint o casă de vacanță de circa 250 de mp concepută de către arhitecții americani de la birourl DeForest Architects, o casă ce beneficiază de expunere sudică pentru zona de zi și care a fost gândită pentru a aduce cât mai mult din mediul natural la interior. Situată pe marginea unui lac de munte și cu panoram către o cascadă naturală, casa este un adevărat refugiu montan. O casă rustică prin materialele folosite pentru finisaje, dar una contemporană ca și arhitectură, organizare interioare și soluții de ambientare. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planurile casei.

Plan parter, arhitectură DeForest Architects

Plan parter, Arhitectură DeForest Architects

Plan mansardă, Arhitectură DeForest architects

Plan mansardă, Arhitectură DeForest Architects

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (13)

Ceea ce surprinde este simplitatea liniilor arhitecturale și suprafețele vitrate generoase, ce formează adevărate tablourii vii. Tocmai pentru că ferestrele sunt atât de mari, arhitecții au prevăzut ca interiorul să fie cât mai coerent, clar și minimalist, căci aici pădurea este cea care colorează de-a lungul anotimpurilor și interiorul casei. Nu ai nevoie de brizbrizuri când pe ferestre ai parte de spectacolul naturii. În plus, arhitecții au avut în vedere la construcția casei amplasarea ei după o perdea de arbori înalți, astfel ca pe timpul sezonului cald umbra acestora să elimine riscul disconfortului creat în urma expunerii geamurilor la acțiunea razelor soarelui de vară. Deci, fără efect de seră vara, dar și protecție pe timpul iernii, fără niciun compromis însă asupra panoramei.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (9)
Casa este organizată pe două niveluri parter și mansardă, iar la parter funcțiunile de zi sunt deschise, respectiv bucătăria, sufrageria și livingul comunică deschis. Pentru a obține un spațiu cât mai armonios și debarasat de mobilă și obiecte, arhitecții au prevăzut holuri de intrare cu zone de depozitare atât la intrarea în casă, cât și la ieșirea către terasa parterului. De asemenea, în spatele bucătăriei există o cămară generoasă. Aceste încăperi ocupă o suprafață semnificativă, dar debarasează spațiile de zi de lucruri (vezi plan mai sus). Și pentru ca imaginea din living să fie cât mai curată, în loc de ușă dinspre hol, au conceput o ușă de tip biblitoecă. Astfel toată zona de zi pare coerentă, fără a fi fragmentată de uși interioare.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (8)

Finisajele sunt foarte curate și coerent alese, lemn și piatră, de proveniență locală, ceea ce a mai redus din costurile pentru amenajare. În cazul bucătăriei mobila este una strict necesară, dar configurată în formă de U, astfel încât dinspre sufragerie să fie mascate electrocasnicele și să fie creat și un loc de luat masa de tip bar.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (12)

Sufrageria beneficiază de suprafețe vitrate generoase și este strict mobilată, dar blatul mesei are un aspect rustic care rupe din răceala liniilor scaunelor.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (7)

Evident, ca organizare logică, sufrageria se află în imediata apropiere a bucătăriei, ambele la o distanța confortabilă față de living, care se citește prin prezența canapelei, a cărei spate este mascat de amplasarea unei comode (folosită pentru vesela din zona sufrageriei).

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (3)

Livingul, pe lângă mobilier specific destinat șederii, canapea  și fotolii (semnate de Eames), are și un șemineu excelent înglobat în ansamblul tâmplăriei ce separa zona de zi de veranda închisă. Pe aceeași latură a zonei de zi, arhitecții au prevăzut două locuri de relaxare, create ca niște nișe ce dau senzația de cuib.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (2)

Veranda închisă beneficiază de propriul șemineu este și este o cameră binevenită pentru meditație, conversație sau lectură.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (10)

Dormitoarele sunt gândite pentru a oferi confort, dar prin poziționarea și amploarea ferestrelor oferă un ambient spectacolus, în ciuda mobilării și decorării minimale.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (11)

Spațiul de la mansardă a fost exploatat pe verticală pentru configurarea unui loc suplimentar de dormit, asta pentru ca proprietarii să aibă suficiente locuri de cazare pentru prieteni.

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (5)

Băile sunt finisate și mobilate în ton cu restul casei, iar mobila suspendată facilitează întreținerea ușoară a curățeniei. Totul impecabil, fără combinații elaborate de materiale, motive decorative, dar ambientul cănferă o stare de calm, de relaxare în contextul montan și cu ferestrele generoase către spectaculoase priveliști. O casă excent gândită și amenajată, unde căldura ambientului este imprimată mai degrabă prin prezența lemnului decât prin apelul la decorațiuni și ornamente. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta contemporana, Design DeForest Architects, Foto Benjamin Benschneider (6)

Un raspuns pentru Casă de vacanță în stil rustic contemporan

  1. Mady spune:

    Are ceva din casa ecologica pe care o visez 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *