adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (2)

In Idei pentru acasa

Garaj transformat în club bărbătesc

Mulți bărbați se simt dați la o parte când vine vorba despre amenajarea casei pentru că, de regulă, femeile aleg cam tot ce ține de aranjarea interiorului. Și dacă e vreun domn care se regăsește în această situație, ei bine, am ales să prezint un garaj transformat într-un club bărbătesc. Este un proiect îndrăzneț gândit de designerul Julia Tolkacheva exact pentru un astfel de domn, care a dorit să beneficieze de un spațiu dedicat petrecerilor cu prietenii lui, loc în care să se simtă bine, fără a-i deranja pe ceilalți din familia sa. Și spun că proiectul e îndrăzneț atât datorită culorilor folosite, cât și a obiectelor transformate și folosite aici. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (5)

După ce un nou garaj a fost construit în curte, cel care era lipit de casă și-a pierdut utilitatea inițială, așa că proprietarul s-a gândit că e locul numai bun pentru a-și amenaja aici un spațiu tipic masculin. Evident și-a dorit bar, un loc sigur pentru darts, unde săgețile să nu rănească nici din greșeală pe nimeni, un loc pentru șah, loc pentru bicicletă și alte componente pentru ea și un colț pentru unelte de bricolaj cu un mic banc de lucru. Desigur, și-a dorit și locuri de depozitare, dar nu vedea cum ar putea încăpea toate acestea în fostul garaj. Designerul a găsit însă soluția. S-a folosit de ușa metalică pentru a face loc pentru darts și tabela de evidență a scorului, finisând-o în negru. În jurul ei a montat un profil decorativ din lemn pe care l-a vopsit într-o nuanță aurie, conferindu-i mai multă prestanță. A separat zona aceasta de colțul dedicat pentru discuții și șah prin construirea unei mese de bar.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (6)

În lateralul fostei uși de garaj, designerul s-a jucat cu perspectiva spațiului amplasând un fototapet care preia lățimea peretelui în fotografia ce reprezintă un drum. Astfel, senzația de claustrofobie este alungată, iar culorile din imagine îți dau impresia de lumină de zi, chiar și atunci când e seară. Imediat după zona cu fototapet este amplasat bancul de lucru și etajera pentru unelte, după care urmează în aceeași notă de albastru dulapurile pentru depozitare.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (10)

Masa de bar este construită în jurul unui stâlp, care era prezent inițial în garaj. Acesta fost îmbrăcat cu sfoară și tot cu sfoară a fost prins și suspendat și un schiu vechi pe post de suport pentru pahare.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (15)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (8)

Dincolo de bar, imediat sub singura fereastră a garajului, este amplasată canapeaua și scaunele, deci zona de discuții. În loc de masă este un mosor uriaș, finisat vintage. Scaunele sunt unele de grădină, deci la nevoie pot fi folosite și la exterior.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (16)

Mai departe, în fața canapelei, designerul a prevăzut un mobilier ca de hotel, o mică banchetă cu tăblie înaltă capitonată cu catifea, care are rolul de a masca ușa către interiorul casei. Ușa la rândul este este încadrată de dulapuri de depozitare vopsite într-o nuanță stridentă de albastru, iar ușile sunt unele lamelare atașate unor carcase din PAL.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (11)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (12)

Pentru că instalația de apă nu permitea amplasarea chiuvetei în zona barului, aceasta a fost prevăzută aproape de zona de discuții. Dar nu a fost aleasă orice fel de chiuvetă. Este de fapt un lavoar de baie montat pe un blat simplu, cu textură ca de lemn, dar este de fapt din compozit. Deasupra un mic raft pentru căni completează ansamblul pentru ca locul să nu pară prea tehnic și stingher. De altfel, peretele placat cu cărămidă aparentă este foarte ritmat și atrage atenția prin nuanțele sale.

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (1)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (14)

Designerul s-a jucat aici cu percepția vizuală prin folosirea fototapetului, dar și prin contrastele puternice de culoare (roșu-albastru, cărămiziu-verde, negru-auriu). Apoi a combinat texturile, unde a creat din nou contraste (neted-rugos, mat-lucios) și a reușit să organizeze toate colțurile foarte bine pentru a alunga cu totul imaginea unui fost garaj. Un proiect colorat, cu multe lucruri interesante, care emană atmosferă masculină. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (9)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (7)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (13)

adelaparvu.com despre garaj transformat in club barbatesc, Designer Julia Tolkacheva, Foto Yuri Tokarev (4)

2 raspunsuri pentru Garaj transformat în club bărbătesc

  1. Igor spune:

    … mai ales, lumanarile sunt foarte barbatesti:))))))

  2. Intersanta idee! Cred ca iubitul meu ar iubi un astfel de spatiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *