adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (3)

In apartamente, Design Interior

Studio de 37 mp reorganizat și modern amenajat

Există acum în oferta dezvoltatorilor imobiliari și așa numitele studiouri, adică garsoniere sau locuințe cu o cameră separată. Am ales să-ți prezint azi un studio de 37 mp, unde totul a fost reorganizat pentru a se obține mai multe funcțiuni. Inițial existau două încăperi, bucătăria în stânga, imediat după baie și camera în dreapta. Fiecare avea ușă proprie și deschidere către balconul lung. În spațiul destinat bucătăriei era prevăzut inițial și un loc de tv, care să preia rolul de living, iar camera era gândită ca și dormitor. Însă proprietarii locuinței, un cuplu tânăr, s-au gândit că zona de zi este prea mică, dormitorul prea mare și că un designer le-ar putea reorganiza totul astfel încât să obțină o zonă de zi mult mai spațioasă, un loc de luat masa, un dormitor minimal, dar suficiente spații de depozitare. Și chiar așa s-a și întâmplat. Dar hai să vezi planul după reorganizare și să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (10)

Pentru cei doi tineri era important livingul pentru că doreau să poată primi oaspeți în vizită și să aibă spațiu pentru asta, plus mult mai multă lumină. Apoi, și-au dorit musai un loc pentru aparatura audio-video, un loc de luat masa și o separare cumva a zonei de intrare în casă, unde să aibă un cuier și desigur cât mai multe dulapuri. Și pentru a obine toate acestea au apelat la designerul polonez Marta Kruczyk de la biroul InMagine, care le-a regândit configurarea studioului.

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (9)

Cum a procedat designerul? A regândit compartimentarea inițial desființând holul și separarea față de cea mai amre încăpere, de pe dreapta, carea avea inițial destinația de dormitor. Pentru a masca zona de cuier, desginerul a prevăzut un panou decorativ ca și accent de culoare în amenajarea concepută modern, numai în tonuri deschise. Bucătăria a fost comprimată pe peretele comun cu baia, iar din spațiul alocat inițial ei s-a recompartimentat zona pentru configurarea unui dormitor în care să încapă un pat dublu și un dulap generos. În urma reconfigurării spațiilor s-a obținut și un loc pentru masă între actualul dormitor și living.

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (2)

Ca și mobilare totul este simplu și funcțional gândit, cu corpuri din MDF și rafturi ordonate. Este interesant la capitolul mobilare locul găsit pentru frigider, respectiv aproape de intrarea în dormitor, de asemenea dulapul din living este gândit cu uși înalte, gri, care să arate ca o placare. Deasupra canapelei există un ansamblu de corpuri suspendate, dar montate la o înălțime confortabilă. Pentru a aduce un plus de personalitate interiorului, în condițiile în care totul este foarte practic gândit, designerul a pus accent pe piesele mici de mobilă, care sunt din alte registe de stil. Simplu, confortabil, luminos și mult mai spațios decât era inițial. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (1)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (5)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (7)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (6)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (4)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (3)

adelaparvu.com despre reamenajare studio 37 mp, Designer Marta Kruczyk, InMagine, Foto Michal Mutor (8)
Foto: Michal Mutor

9 raspunsuri pentru Studio de 37 mp reorganizat și modern amenajat

 1. Elena spune:

  Foarte frumos amenajat!
  Usile din fotografia 6 se pot realiza si in Romania? (sunt montate peste parchet)
  Mutumesc.

 2. Elena spune:

  Imi place ca nu au covor, ca peretii sunt exploatati la maxim pana la tavan, inclusiv ferestrele sunt foarte aproape de tavan,mai neobisnuit caloriferul acela cocotat sus, aproape deasupra capului, chiar si oglinda atinge tavanul, se pare ca pentru marirea optica a spatiului de locuit e bine sa ne ducem cu toate astea(perdele, ferestre, oglinzi, dulapuri suspendate, usi, calorifer?) pana sus, la tavan, monotonia griului + alb sparta de panourile galbene. Multumesc pentru inca un articol inspirational!!!

 3. Mihaela spune:

  Imi place f mult ideea de a placa/proteja peretele de deasupra canapelei, zona poate fi „periclitata” usor in timp, mai ales cand ai copii. Ce este in acest caz, seamana cu o faiainta de tip Metro dar mata?? Arata f bine.
  Multumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Mihaela! Este cărămidă aparentă. Există și aici mai multe tipuri, unele mai accesibile dintr-un material de tip ipsos care se pot și vopsi cu vopsea lavabilă și unele mai dure și mai costisitoare care au deja culori prestabilite, dar și acestea evident pot fi vopsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *