adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (5)

In apartamente, Design Interior

Excelent amenajată această locuință de 38 de mp

Spațiile mici sunt cele care ne dau bătăi de cap, dar atunci când totul este raportat la stilul de viață, se pot găsi soluții. Am ales să-ți prezint azi o locuință mică de circa 38 de metri pătrați, care au fost ingenios reorganizată, conform dorinței proprietarei ei. Dar mai mult decât atât, aici s-au aplicat trucuri pentru a se obține nu doar o cameră, ci trei funcțiuni suplimentare. Proprietara lucrează în domeniul IT și este freelancer, ceea ce înseamnă că muncește acasă. Așa că și-a dorit foarte mult să aibă un dormitor de sine stătător cu o saltea confortabilă, un loc de birou plăcut, unde să beneficieze de lumină naturală și un spațiu de dressing. La prima vedere, dintr-o singură cameră și o logie nu părea să fie posibil a se obține toate acestea, dar designerul Elena Fateeva, care a amenajat această locuință din Kiev a venit cu idei radicale. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul cu situația dinainte și după reamenajare.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva

Cum a procedat designerul? S-a gândit nu la camere, ci la funcțiuni și le-a imaginat ca pe corpuri de mobilier. După ce s-a făcut expertiza tehnică și a aflat despre structura de rezistență a locuinței, a reorganizat-o. Cea mai radicală mutare a fost cea a bucătăriei pe care a translatat-o în spațiul zonei de zi. Pentru a se lega la instalația de apă, compromisul a fost realizarea unei platforme, adică o diferență de nivel între actualul hol și restul locuinței. Apoi, bucătăria a fost reatrasă cât să încapă în spatele ei un dressing minimal, dar suficient pentru proprietară.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (20)

Dormitorul a fost gândit ca o piesă mare de mobilier, adică separat prin structuri ușoare, prevăzute cu supralumină. Caloriferul din dormitor a fost înglobat în mobilierul din fața patului.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (18)
Pentru a face loc de birou, între fosta bucătărie și baie s-a creat un spațiu suficient de generos pentru instalarea unei mese încăpătoare. Pentru a exista lumină naturală, în dreptul mesei, laterala panoului ce separă dormitorul este prevăzută cu geam.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (6)

În ambientul general al locuinței, designerul a folosit câteva trucuri optice prin culoare și oglinzi. Astfel, în camera de zi tot ansamblul bucătăriei este gândit în relația cu grinda există în locuință și totul colorat în aceeași nuanță. Acest lucru dă impresia că spațiul bucătăriei este mult mai generos, dar totdată este și mai camuflat. Aspectul tehnic al bucătăriei este atenuat și prin placarea cu sticlă, care conferă un strop de luciu, deci senzația de adâncime și în lipsa caroiajelor plăcilor ceramice pare a fi parte din atmosfera camerei de zi.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (9)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (8)

Între bucătărie și living a fost amplasată o masă rotundă în spatele căreia designerul a prevăzut o placare de perete cu oglinzi. Acest truc dă senzația că spațiul ar fi mult mai adânc, prelungit dincolo de masă. Între cele două oglinzi, montate pe toată verticala camerei pentru a da impresia de înălțime, designerul a conceput un suport ingenios pentru reviste, realizat din fâșii de material textil cusut sub formă de buzunare.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (4)

Livingul este absolut minimal, cu o canapea însoțită de o măsuță, canapea orientată către locul de tv. Însă pentru fiecare zonă a fost gândit iluminatul de interior, astfel încât corpurile să fie suspendate în colțuri și să confere pe timpul serii o lumină plăcută. Mai mult, în lipsa unui corp de iluminat central în zona livingului, ochiul este păcălit asupra dimensiunilor reale ale spațiului.

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (7)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (11)

Tot cu iluziile optice s-a jucat designerul și în camera de baie, care în ciuda dimensiulor sale mici pare foarte generoasă. Secretul este placarea cu oglinzi pe doi dintre pereții camerei de baie, care amplifică atât senzația de spațiu, cât și iluminatul. Pe ansamblu, este o locuință plăcută, excelent reorganizată și armonios ambientată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (22)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (23)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (21)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (1)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (12)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (5)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (4)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (3)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (10)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (14)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (15)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (16)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (17)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (19)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (13)

adelaparvu.com despre studio 38 mp, designer Elena Fateeva, Foto Andrey Avdeenko (2)
Foto Andrey Avdeenko via Fateeva Design

5 raspunsuri pentru Excelent amenajată această locuință de 38 de mp

  1. Andrei spune:

    Foarte interesant si ingenios. Eu am un apartament cu putin mai mare, 44 m2, si doresc sa-l reamenazej. Voi scoate din mobila si voi lasa chiar strictul necesar. Problema este ca apartamentul e orientat catre soare care bate in interior aproape toata ziua. Am gasit un site http://jaluzele.net/ care ofera o gramada de solutii e umbrire dar nu stiu ce sa aleg. Tu ce parere ai? Care crezi ca este cea mai practica? Mersi!

  2. ioana spune:

    Buna Ziua.M-ar interesa sa stiu, mobila din bucatarie din ce material este.Pal, sau Mdf vopsit? Va multumesc frumos pt raspuns

  3. Anamaria spune:

    De unde este achizitionata masa rotunda de bucatarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *