adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-13

In apartamente, Design Interior

Apartament mic de 38 mp amenajat frumos pentru a fi închiriat

Înainte de orice motivație pentru amenajare, mi-a tras atenția modul de reorganizare al interiorului al acestui mic apartament de 38 de metri pătrați. Este o recompartimentare interesantă, care poate îți va da idei, mai ales dacă te confrunți cu o locuință de mici dimensiuni, cum este cea de față care are 38 de metri pătrați. Proprietarii locuinței au început inițial pe cont propriu prin desființarea pereților acestui apartament din Moscova. Dar după ce au dat jos o parte dintre pereți, s-au trezit că nu mai știu cum să procedeze mai departe, așa că au apelat la designerul Yuliya Golavskaya. Dar hai să-ți spun mai multe nu înainte de a-ți posta și planul locuinței de după renovare.

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-plan-9

Locuința avea plafoane înalte de circa 3,6 metri și ferestre generoase fiind într-un bloc vechi. Inițial bucătăria era mai mare și delimitată de cameră, ceea ce însemna că încăperea de zi avea și ea o singură fereastră. Dormitorul era mult mai mic, fiind retras din cauza holului existent inițial. Cum designerul a găsit zidurile desființate, nu i-a rămas decât să asculte cu atenție dorințele proprietarilor înainte de a propune ceva. Aceștia își doreau ca locuința să aibă un pat în dormitor accesibil din ambele părți, să includă un dulap de haine, iar în living să predomine nuanța albastră. Intenționau să-l închirieze în regim hotelier, așa că-i interesa foarte mult ca aspectul locuinței să fie cât mai aerisit, plăcut și confortabil, dar fără prea multe zone de depozitare.

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-1

Cum a procedat designerul? A prevăzut o compartimentare foarte ingenioasă, respectiv a separat pe toată lățimea locuinței spațiul dedicat dormitorului. Însă, pentru a fi accesibil din ambele părți a conceput două intrări în acesta. A creat practic o organizare simetrică care din punct de vedere funcțional este excelentă, dar și din perspectiva estetică. În living, între cele două uși a amplasat o canapea, realizată la comandă pentru a încăpea exact pe dimensiunile existente (vezi modele similare AICI, AICI si AICI). Apoi, din vechiul hol a păstrat nișele pentru depozitare, doar că le-a refăcut, astfel încât ușile să se confunde în ansamblul peretelui. Pentru un efect decorativ de impact, designerul a folosit un tapet ce pare pictat manual (de la Cole and Son, la noi poți să găsești modele similare AICI) și a ales ca ușile să aibă deasupra lor casete fixe pentru a sublinia senzația de înățime.

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-10

Bucătăria a fost micșorată, dar gândită cu un ansamblul compact și funcțional de mobilă cu electrocasnice încorporabile, inclusiv frigiderul. Pentru că era destinată închirierii, designerul a ales ca plita să fie de mici dimensiuni, cu două ochiuri și chiuveta simplă, fără picurător, ceea ce a ajutat-o să optimizeze spațiul mic. Fiind însă prea mică pentru a adăposti și un loc de luat masa, lângă bucătărie, în spațiul camerei de zi, între ferestre, a fost amplasată o masă rotundă cu două scaune (deci tot o organizare simetrică). Apoi, pentru o doză de inedit în amenajare pe peretele cu canapeaua a prevăzut și o supralumină, un spațiu deschis cu geamuri. Asta și pentru a corecta proporțiile încăperii, dar și pentru a asigura un aport suplimentar de lumină naturală în dormitor. O locuință mică, dar plăcut amenajată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-13

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-8

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-5

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-4

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-3

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-2

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-6

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-11

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-7

adelaparvu-com-despre-apartament-2-camere-38-mp-designer-yuliya-golavskaya-12
Foto: via Yuliya-Golavskaya

Un raspuns pentru Apartament mic de 38 mp amenajat frumos pentru a fi închiriat

 1. Simona spune:

  Buna ziua,

  Locuiesc intr-un apartament de 45 mp cu un hol din care intri in living si bucatarie adica apartamente semidecomandate confort 2 la bloc.
  Din living (livingul are balcon dar il folosesc sa usuc rufele), dupa intri in alt hol mai mic ca primul,cu baile doua dormitoare si ambele holuri sunt patrate si
  Peretele care separa livingul si bucataria de primul hol este de rezistenta si nu se poate darama
  Mi-as dori sa maresc bucataria sa o fac open dar nu am cum ca este perete de rezintenta .
  Cum as revova apartamentul sa am spatiu sau reconfigurat cu spatii de depozitare.
  Locuim trei persoane, doi adulti si un copil 10 ani fetita.
  Astept sfaturile dumneavoastra pe emailul indicat
  Va multumesc
  Simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *