In apartamente, Design Interior

Apartament bine organizat și cald decorat

Locuințele actuale sunt concepute cu spații largi, aerisite, de multe ori cu ferestre ample, dar când e vorba despre amplasarea mobilierului și organizarea casei, lucrurile nu mai par atât de ușor de dibuit. Da, suprafețele mari vitrate care dau înspre o terasă par încântătoare, dar unde mai pui mobila? Da, bucătăria deschisă beneficiază de lumină mai multă, dar cum faci să o închizi fără să obturezi această lumină? Și cum să faci mai mult loc pentru lucruri și haine? Ei bine, am ales să-ți prezint locuința de față amenajată de proprietară, care este și stilist Miriam Marin, astfel încât totul să fie bine organizat, dar și plăcut vederii.

Livingul este spațios și luminos, iar el a fost amenajat astfel încât să cuprindă mai multe zone funcționale. Pe lângă canapelele cu locuri de ședere pentru întreaga familie mai există la intrarea în cameră un loc de birou și bibliotecă. Nu este amenajat convențional, ci regândit în funcție de spațiu, cu masa de studiu în spatele canapelei, ca și cum ar fi o consolă. Apoi, o sofa confortabilă este locul preferat pentru lectură. Pentru configurarea acestui loc de birou pentru unul dintre proprietarii casei, s-a renunțat la o bună parte din holul de la intrare. De asemenea, au renunțat la un loc de tv pentru că și-au dat seama că întreaga familie vizionează pe laptopurile proprii programele preferate.

adelaparvu.com despre apartament organizat si cald amenajat, designer Miriam Marin , Foto ElMueble Fernando Bedon (8)

Sufrageria este amenajată în imediata apropiere a bucătăriei, dar lângă ferestrele largi din living. Astfel, accesul de la bucătărie către masă se face mult mai ușor. În spatele mesei, dulapuri încăpătoare, fără mânere adăpostesc vesela și alte lucruri necesare. Ele au fost gândite cu fronturile (fețele dulapurilor) în nuanța zugrăvelii, deci să fie cât mai discrete și să nu dea impresia de înghesuială. Între corpurile înalte, un tablou punctează zona simetrică vizibilă și din living.

adelaparvu.com despre apartament organizat si cald amenajat, designer Miriam Marin , Foto ElMueble Fernando Bedon (7)

Bucătăria aflată în extensia zonei de zi a fost inițial deschisă, dar proprietarii și-au dorit să o închidă, fără însă a obtura lumina naturală dinspre terasă. Soluția? Uși culisante cu tâmplărie metalică (pentru a avea ramele cât mai subțiri) și cu geamuri cât mai mari. Astfel se realizează o separare a spațiilor, dar fără a împiedica lumina să ajungă și dinspre sufragerie în bucătărie, care este mobilată cu corpuri albe pentru a da impresia că spațiul este mai generos. În plus, pardoseala este similară cu cea din sufragerie, așa că senzația de spațiu aerisit este amplificată, nefiind nicio fragmentare la nivelul finisajelor.

Dormitoarele sunt amenajate cu mobila specifică, dar fiecare are acces la baia proprie și pentru cel matrimonial o parte din holul de la etaj a fost închis și transformat în loc pentru haine. Astfel în drum spre baia matrimonială, locul pentru duapuri este separat de cel pentru odihnă. În camera fetei, există toate funcțiunile necesare de la pat la birou, iar pentru încadrarea mai plăcută a mobilierului, radiatorul a fost mascat cu un grilaj adus la fața dulapului.

adelaparvu.com despre apartament organizat si cald amenajat, designer Miriam Marin , Foto ElMueble Fernando Bedon (13)

Nuanțele folosite în amenajare sunt unele plăcute, pastelate, iar țesăturile completează atmosfera și cromatica dorită cât mai caldă. Piesele mici de mobilier, cum ar fi măsuța, taburetele din living au forme sculpturale, deci nu sunt pline, ceea ce dă impresia că spațiul este mai aerisit. Covoarele sunt în tonul pardoselii pentru a nu se crea fragmetări vizuale la nivelul acesteia, iar mare parte din mobila înaltă este deschisă, în nuanța zugrăvelii pentru a se confunda cu aceasta. Ambianța este animată prin iluminat, folosirea unor corpuri suspendate pentru a puncta diverse zone, dar și prin veioze, aplice, care pe timpul serii conferă senzația de acasă. O locunță simplă și plăcută, perfectă pentru viața de familie. Sper să te inspire și pe tine!

[gallery-lightbox columns=”5″ link=”file” ids=”55283,55282,55281,55280,55279,55278,55277,55276,55275,55274,55273,55272,55271″ orderby=”rand”]

5 raspunsuri pentru Apartament bine organizat și cald decorat

  1. Camelia spune:

    Buna, Adela! Ai idee unde am putea gasi la noi astfel de usi glisante? Multumesc!

  2. anca bront spune:

    nu se pot vizualiza toate fotografiile

  3. Ciprian Lospa spune:

    Arata mai mult decat bine, insa vezi ca nu se deschid pozele din josul articolului.

  4. Dorina spune:

    Din ce e facuta usa de la bucatarie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *