De multe ori există dileme în privința modului de amplasare al mobilierului în locuințele de bloc, mai ales atunci când se dorește să existe un spațiu deschis, cât mai aerisit. Da, obții spațiul deschis, dar după aceea nu mai știi cum și unde să pui mobila. Am ales să-ți arăt o variantă actuală de amenajare și caldă, unde sunt atât materiale de finisaj preferate de către cei care iubesc lemnul și piatra, cât și nuanțele plăcute de marouri. Dar hai să-ți spun mai multe.
Poziționarea mobilierului este făcută perimetral, de-a lungul pereților ca să spun așa, canapeaua ocupând un colț al livingului. Inițial deschis către bucătărie, s-a dorit apoi ca aceasta să fie mascată, parțial, așa că s-a ridicat un perete de gips-carton placat cu piatră, care a devenit locul pentru tv. S-a făcut un mic compromis în privința amplasării mobilierului de sufragerie, căci masa și scaunele sunt fix în fața televizorului, dar acest lucru nu incomodează, mai ales că televizorul este montat deasupra mesei.
Zona dedicată biroului este excelent găsită, mai ales că spațiul avea o formă atipică, așa că un mobilier realizat la comandă a fost conceput aici. El are o imagine simplă, cu design curat, practic un blat de masă cu sertare așezat în consolă deasupra caloriferului.
În privința culorilor și finisajelor, aici parchetul foarte ritmat a impus ca restul amenajării să fie gândit cât mai simplu la nivel de imprimeuri. Așa că tapițeria canapelei și scaunelor este într-o nuanță uni de gri albăstrui (la fel ca și ardezia aleasă pentru placarea zonei tv) care contrastează plăcut cu tonurile roșiatice din parchet, iar pe pereți din zona canapelei a fost aleasă o nuanță de maro preluată din cea a lamelelor ce îmbracă pardoseala. Pentru efect s-a folosit un tapet mai inedit, cu desene abstracte, dar pe rotund, care mai îndulcește abordarea minimală a amenajării. Livingul are acum tot ce-I trebuie, trei zone clare, dar bine închegate între ele. Sper să te inspire și pe tine!
Like
Simplu si frumos rezolvat…imi place…