adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (2)

In apartamente, Design Interior

Amenajare de tip loft într-un apartament lung și îngust de 55 mp

De multe ori planul locuinței poate fi dificil, cum e și cazul locuințelor lungi și înguste, unde camere ajung să fie semicomandate, adică să treci printr-o încăpere ca să ajungi în alta. Am ales să-ți prezint azi un astfel de apartament, cu suprafața de 55 mp, unde designerii care s-au ocupat de amenajare au trebuit să gândească totul pentru un cuplu tânăr. Dar proprietarii nu erau hotărâți dacă să se mute aici după renovare sau dacă nu ar fi mai bine să profite de locul unde e situat apartamentul, respectiv într-un cartier atractiv din Barcelona, pentru a-l închiria. Așa că amenajarea s-a dorit contemporană, cu aer de loft, o organizare cât mai bună, care să se preteze atât pentru locuire, dar și pentru închiriere. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta și planul.

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (1)

Inițial locuința era diferit compartimentată, respectiv avea bucătăria în locul dormitorului care comunică acum cu livingul, iar la intrarea în casă se descindea direct în zona de zi. Două dormitoare erau situate în partea stângă a intrării în casă, iar a doua baie, de lângă intrarea în casă era inițial doar un wc de serviciu. Ce au făcut designerii? S-au folosit de instalațiile prevăzute pentru baia de serviciu și au mutat bucătăria în spațiul livingului, iar din fosta bucătărie au făcut un dormitor. Practic, au urmărit ca zonele de circulație în locuință să fie cât mai fluide, să se creeze un culoar pe mijlocul apartamentului pentru ca accesul în camere să să facă ușor. În plus, deschizând spațiul au lăsat lumina naturală să pătrundă din plin către centrul casei.

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (3)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (2)

La nivelul finisajelor, pentru a obșine imaginea de loft, s-a recurs la păstrarea plafoanelor din vechea clădire, dar au fost vopsite în alb. Astfel diferențele între arhitectura lor, căci existau inițial datorită compartimentării, au fost estompate. Apoi au uniformizat aspectul locuinței prin alegerea aceluiași finisaj pentru pardoseală, una din vopsea epoxidică mată, care dă impresia de spațiu mai larg în lipsa fragmetărilor. În plus, pardoseala este continuă, fără întreruperi. În zona livingului peretele a fost decopertat, iar cărămizile zidului expuse pentru a accentua imaginea de loft. Cert este că distribuția acum este mult îmbunătățită, iar imaginea spațiului lung și îngust al apartamentului a fost estompată. O locuință reușită, unde prin elemente de decor se pot introduce și nuanțe de culoare, dar și păstrat ca atare, unde piesele mici au texturi diferite, atmosfera este una plăcută. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (4)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (6)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (5)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (7)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (8)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (9)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (10)

adelaparvu.com despre apartament lung si ingust de 55 mp, tip loft, Barcelona, Foto Hearst Documentation (11)Foto via Casa Diez

3 raspunsuri pentru Amenajare de tip loft într-un apartament lung și îngust de 55 mp

 1. Nelly spune:

  Ce fel de vopsea ati folosit la plafoane? Ce recomandati ca sa nu se inglabeneasca in timp culoarea alba?

 2. Ana spune:

  De fapt, ce inseamna „loft”? Caci vad ca este folosit foarte des ca referinta in articole. Revistele de specialitate nu au cazut de acord, pentru unii poate insemna ultimul nivel al unei case, gen mansarda, mai poate insemna un fost spatiu industrial (de exemplu depozit, fabrica) amenajat ca locuinta, am vazut designeri ce il definesc pur si simplu ca un open space. Pentru Adela Parvu, ce inseamna „loft”? Sa stiu si eu despre ce citesc 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Bună Ana! Loft este în general o locuință cu plan deschis, inspirată din atelierele artiștilor, care au folosit spații neconvenționale pentru a-și crea un loc de lucru, cum ar fi foste fabrici sau poduri de clădire, care nu era musai să fi avut înainte destinația de locuire. Loft pentru locuințele nou renovate se referă la o imagine anume, nu i-aș spune stil, mai exact o locuință cu spații largi ce comunică între ele și unde sunt preluate elemente din zona industrială (pereți de cărămidă, pardoseli continue, ca de fabrică sau spațiu public, tâmplării cu suprafețe mari de geam, plafoane înalte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *