adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (9)

In Idei pentru acasa

Au extins casa cu o verandă elegantă

De multe ori, după ce construcția unei case este finalizată, se simte nevoia unei terase acoperite, mai ales când aceasta dă înspre grădină. Veranda este un spațiu practic, dar pe care mulți îl consideră în faza de proiect o cheltuială nejustificată, însă un asemenea spațiu face tranziția de la interior la exterior mai plăcută, devenind cel puțin în sezonul cald cea mai utilizată zonă a casei. Am ales să-ți prezint un proiect de verandă, elegant finalizat, conceput de către designerul Regina Urm în cadrul unei emisiuni tv rusești. Veranda nu exista inițial, dar ea a fost finalizată într-un weekend, designerul având comandate toate materialele, mobilierul și decorațiunile necesare. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (8)

Poate că cea mai interesantă parte a acestei verande este exact cea care nu se vede, adică fundația. Pentru a fi rapid realizată, dar și rezistentă în timp, aceasta a fost construită cu ajutorul unor piloni metalici elicoidali, care au fost pur și simplu înșurubați în pământ. Această tehnologie (vezi video AICI) pe piloți elicoidali este folosită pentru diverse aplicații, de la fundații destinate construcțiilor ușoare (inclusiv pentru case container) la garduri, de la stabilizări de teren la renovări și reconsolidări de clădiri vechi. Avantajul acestui tip de fundație (află mai multe AICI) constă în rapiditatea execuției și rezistența în timp. Practic, compoziția din beton (există și tehnologii cu poliuretan) se toarnă la interiorul pilonilor pentru a preîntâmpina formarea condensului și acumularea apei, care la ciclurile îngheț-dezgheț ar afecta de la interior oțelul pilonilor. După turnarea compoziției interioare se pune un capac, ce sigilează interiorul. Mai departe, capetele pilonilor metalici, care rămân deasupra nivelului solului, sunt prevăzute cu elemente ce permit fixarea altor materiale de construcții, în cazul de față structura pentru deck din compozit.

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (6)

Pentru ca sub verandă mediul să fie unul controlat, în mod curent, peste pâmânt, după fixarea pilonilor, se montează o plasă antirădăcini peste care se pune pietriș ce drenează apa, având grijă să se formeze o ușoară pantă pentru a conduce apa dinspre construcție. Astfel, chiar dacă se acumulează pe verandă apă ori zăpadă, sub pardoseala ei nu există niciun risc ca această cantitate de precipitații să fie condusă către soclul casei ori ca sub ea să se dezvolte vreun microclimat care să afecteze structura ei (unde sunt plante sunt și animale, dar cu protecția realizată la nivelul solului, problema este rezolvată).

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (7)

Veranda de față s-a dorit a fi acoperită, așa că după realizarea fundației, izolarea și finisarea zidului exterior din zonă, s-a realizat un acoperiș ușor în ton cu cel existent. Pentru ca din punct de vedere cromatic veranda să fie cât mai în ton cu ceea ce exista deja, designerul a prevăzut obloane pentru ferestre și o ușă metalică de intrare în nuanța învelitorii acoperișului, adică un purpuriu elegant.

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (4)

Lateralele și balustrada verandei sunt realizate cu panouri din lemn vopsite într-o nuanță gri, vopsea pe bază de apă rezistentă la intemperii. Aspectul vopselei este mat și stratul final a fost dat după ce în prealabil lemnul a fost tratat cu un grund pentru lemn pentru a rezista la exterior, dar și pentru că acest grund, care intră în masa lemnului, formează la exterior o peliculă la care aderă mult mai ușor vopseaua, deci se consumă și mai puțină vopsea, dar este și mai bine fixată.

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (11)

După ce finisajele și elemente de construcție au fost toate fixate și s-a obținut spațiul dedicat verandei, designerul a trecut la iluminat, mobilare și decorare. Instalația electrică este una aparentă de la Bironi, iar corpurile de iluminat sunt cu suport metalic și sticlă, alese pentru a ilumina și marca cele două zone ale verandei: locul de conversație și locul mesei. Mobilierul este din ratan artificial cu structură metalică din aluminiu (ca să nu ruginească) și accesorizat cu perne crem pentru scaune și roșii pentru canapea și fotolii, plus perne decorative brodate, care aduc culoare și textură pe verandă. Perdele albe, tablouri, obiecte decorative și plante în ghivece suspendate vin să creioneze atmosfera finală. O verandă elegantă, cu suficiente locuri de ședere, perfectă pentru petrecerea timpului liber alături de cei dragi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (9)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (13)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (10)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (12)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (5)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (3)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (2)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (1)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (17)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (16)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (15)

adelaparvu.com despre veranda in stil eneglezesc, Rusia, design Regina Urm, Foto Olga Olyushina (14)
Foto: Olga Olyushina

5 raspunsuri pentru Au extins casa cu o verandă elegantă

 1. Cristina spune:

  Superbaaa,nu am cuvinte :))))

 2. Mihaela A. spune:

  Oare cum ar putea fi protejata veranda iarna?
  Exact la o astfel de veranda ma gandeam pentru o casuta similara celei din articol. Nelocuind permanent acolo, am constatat in timp, cat de important e sa ai in vedere cum faci ca ploaia si ninsoarea sa nu ajunga inauntrul verandei. Am deja o pergola-veranda, construita acum multi ani(insa fara solutiile inteligente ale celei prezentate de tine),care si-a atins limita de viata. Din proprie experienta pot sa spun ca intretinerea unui astfel de grilaj de lemn este destul de dificila: de la inlaturarea periodica a prafului pana la revopsire.

  In procesul tau de documentare, poate urmaresti si niste idei de verande care au prevazute sisteme de protectie simple, usor de manevrat si daca se poate, convenabile dpdv financiar.
  Multumesc pentru efortul tau de a ne aduce in fiecare articol, surse de inspiratie atat de bune!

 3. berenger spune:

  cum mă gândesc foarte serios să-mi fac și eu ceva asemănător (ceva mai complex, chiar, cu pereți de sticlă, pentru a putea fi folosită, în anumite limite, și iarna), mă confrunt cu o problemă: schimbarea luminozității în cele două camere din spatele verandei, bucătăria și livingul. cum frumusețea luminii naturale este este un lucru la care nu vreau să renunț, ce variante serioase de acoperiș transparent sau translucid – dar care să nu-mi transforme veranda într-o seră în timpul verii – ar fi de luat în seamă? mulțumesc!

 4. Ce frumusete! Mereu articolele tale ma indeamna sa visez, de-abia astept sa am si eu o casa a mea si s-o aranjez cum vreau eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *