adelaparvu.com despre cartea Feng Shui Traditional, autor Risvan Rusu (1)

In Idei pentru acasa

Vrei să înțelegi Feng Shui? Ai nevoie de această carte!

Mă bucur foarte mult că am dat peste această carte pentru că lămurește exact care este treaba cu Feng Shui. Eu știam de la maeștri practicanți, inclusiv de la domnul arhitect Dan Dumitriu, că adevăratul Feng Shui nu are de-a face cu broscuțe, bambuși norocoși, pisici care dau din mână (de origine japoneză) sau reguli stupide, fără nicio explicație logică. Și nu doar că este o carte care explică ce înseamnă Feng Shui, ci autorul ei, Risvan Vlad Rusu ne oferă un adevărat curs în paginile ei, astfel încât cei pasionați de arta și știința chineză Feng Shui să o și poată practica. Deci, nu este o carte pe care să o citești seara în pat înainte de culcare, ci un adevărat manual din care-ți poți lua notițe.

adelaparvu.com despre cartea Feng Shui Traditional, autor Risvan Rusu (2)

Eu încă n-am reușit să parcurg toată cartea pe îndelete, ci am citit-o pe diagonală, dar informațiile din ea sunt foarte prețioase și mă bucur că demontează toate miturile cunoscute și popularizate până acum în cărți cu poze frumoase, dar zero informații. Este și foarte bine structurată, iar organizarea ei te ajută realmente să reții despre ce este vorba, dar și să înțelegi mai bine, grație numeroaselor tabele, scheme explicative și grafice.

adelaparvu.com despre cartea Feng Shui Traditional, autor Risvan Rusu (4)
Dar ce este Feng Shui? Autorul Risvan Vlad Rusu oferă o definiție în carte, pe baza căreia încerc să-ți explic și eu despre ce este vorba. În cultura chineză, energia universală denumită Qi a fost observată de-a lungul mileniilor și cunoștiințele acumulate au fost transmise din generație în generație. Practic, pe baza observațiilor adunate de-a lungul a mii de ani, înțelepții chinezi au clasificat relațiile dintre Univers, mediu înconjurător și om. La baza filozofiei Feng Shui, pentru că este vorba despre o metafizică specifică spațiului chinez, dar universal valabilă, stă relația dintre Cosmos, natură și om și modul cum această relație este mereu în schimbare în funcție de fluxurile energetice ale Qi-ului. Modul cum se raportează omul la mediul înconjurător îi poate amplifica energia vitală și, ca atare, poate duce o viață mai bună, mai în armonie cu tot ce-l înconjoară. De aceea, un specialist în Feng Shui va face calcule, folosindu-se obligatoriu de busolă (una specifică denumită Luo Pan), pornind măsurătorile de la exteriorul casei către interiorul ei. Deci, o analiză Feng Shui este o muncă laborioasă, care presupune multe calcule, de altfel logice.

adelaparvu.com despre cartea Feng Shui Traditional, autor Risvan Rusu (3)
Și înainte să-ți spun unde poți cumpăra cartea, trebuie să menționez faptul că autorul Risvan Vlad Rusu face o distincție între Feng Shui Tradițional (adică cel autentic) și Pop Feng Shui sau New Age Feng Shui, formele mai cunoscute. Îți spun că tradițional înseamnă bazat pe calcule realizate pe o cale științifică, iar pop sau new age înseamnă ceva la granița dintre reguli și superstiție. Cartea “Feng Shui Tradițional – Manualul Practicantului” a fost publicată la Editura Trinity în 2013, are 336 de pagini și o găsești în mai toate librăriile online cum ar fi  AICI, AICI și AICI Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre cartea Feng Shui Traditional, autor Risvan Rusu (1)

2 raspunsuri pentru Vrei să înțelegi Feng Shui? Ai nevoie de această carte!

  1. Eu nu stiu mai nimic despre Feng Shui, dar am fost intotdeauna curioasa. Prietenul meu ma bate mereu la cap sa luam o carte si sa citim despre asta si cred ca e cazul sa facem acest pas.

    • Andr spune:

      Daca esti curioasa despre feng shui, vezi pe zodiacool.ro ca sunt multe despre asta. Poti sa te documentezi mai intai online, sa vezi daca te pasioneaza domeniul iar apoi sa te hotarasti. Eu am gasit acolo despre feng shui in amenajari de locuinte, in dragoste, in cariera, cam tot si mi se pare o practica super interesanta. Parca si eu am devenit mai optimista de cand am inceput cu feng shui-ul. Sper sa iti fie de folos 🙂
      https://www.zodiacool.ro/feng-shui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *