Fiecare om dorește ca în locuința proprie să se regăsească, să se relaxeze și să se simtă bine, dar totodată să beneficieze de spații funcțional gândite. Dar când te preocupă partea funcțională, în lipsa experienței uiți de partea estetică și invers. Personalizarea casei însă se poate face ușor atunci când știi ce vrei și când nu te gândești la alții, familie, prieteni ori nu-ți propui să impresionezi, ci să te regăsești în mediul de acasă. Așa au procedat și tinerii a căror locuință ți-o prezint azi, doi tineri polonezi, ea pasionată de călătorii, el fascinat de era motoarelor cu aburi. Au pus într-un mood board (panou idei) tot ceea ce le-ar plăcea și au ajuns la concluzia că vor lemn, accente industriale, dar atmosferă aerisită și luminoasă ca în locuințele scandinave. Dar hai să-ți spun mai multe.
Pentru că nu aveau timp să gestioneze lucrările de amenajare, au considerat că e mai bine să apeleze la un arhitect, chiar dacă știau exact ce-și doresc. Și au avut parteade o colaborare foarte bună cu arhitecta Krystyna Regulska, care le-a oferit noi idei potrivite pe povestea pe care și-o creionaseră în minte. Arhitecta le-a propus prezența lemnului sub formă de placări realizate în moduri diferite. Astfel, în zona de tv din living peretele pe care este suspendat televizorul este tratat ca o lucrare de artă, parcă inspirată din tradiția populară. Apoi, la bucătărie în locul unor placări mobila a fost tratată ca un volum ale cărei fețe să dea impresia de lambriu. În dormitor zona tăbliei patului este accentuată printr-o placare țesută cu elemente finisate cu aspect atnichizat.
Deci, poți avea un material preferat, dar modul cum este el montat și finisat poate personaliza fiecare încăpere din casă. Și da, nu e nevoie ca acest material să fie prezent pe suprafețe mari, ci este suficient ca zonele cheie să fie punctate, iar proporțile corectate, astfel încât la final totul să se simtă unitar. Și da, merită să te gândești la ceea ce rezonează cu sufletul tău și cum să combini asta cu ceea ce-i place partenerului de viață. Din această alăturare poate ieși cea mai originală poveste de ambientare: povestea voastră, stilul vostru. Locuința de față despre asta vorbește, dincolo de stiluri, dincolo de trenduri. Sper să te inspire și pe tine!
Foto: Michal Skorupski via arh. Krystyna Regulska
13
Buna Adela,
M-ar interesa de unde a fost cumparat parchetul de pe peretele din spatele patului. Foarte fain arata
Bună!Admir toate articolele și învaț atât de multe ,încât țin sa iti mulțumesc pentru toate sfaturile. Am un living de apartament, de amenajat.Am găsit aceasta imagine unde zona de dining este placata cu sipci de lemn(nu cred ca ăsta e termenul😁) .Vroiam sa intreb unde găsesc astfel de materiale și daca aceasta amenajare este potrivita pentru un living de 20 m2?Mulțumesc mult și iti urez „la cât mai multe proiecte de succes așa cum ne-am obișnuit”!😊
Da, poți folosi aceste șipci de lemn, dar contează și unde și cum le folosești. Uite, ceva similar am făcut și noi într-o ediție Visuri la cheie https://adelaparvu.com/2017/11/16/renovarea-apartamentului-familiei-cucu-din-focsani-ep-10-sezonul-4-visuri-la-cheie/