adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (4)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 46 mp cu aspect de loft

Sunt mulți cei care au locuințe cu încăperi mici, dar când vine vorba despre garsoniere provocarea cea mai mare este să combini majoritatea funcțiunilor într-o singură cameră. Am ales să-ți prezint azi o soluție mai inedită de amenajare unde bucătăria, livingul și dormitorul sunt concentrate ca și funcțiuni într-o singură cameră, fără ca acest lucru să deranjeze vizual. Din contră, totul este coerent și bine gândit sub aspect funcțional. Designerul Alexandra Nikulina a realizat proiectul garsonierei, proprietarii dorind să o scoată la închieriere după ce fiul lor cel mai mare s-a mutat din ea. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (16)

Înainte de amenajare, garsoniera avea bucătăria separate cu deschidere dinspre holul de la intrare, dar designerul s-a folosit de structura blocului nou, concepută pe cadre din stâlpi și grinzi, pentru a desființa pereții. A pornit de la ideea de a a obține un singur spațiu cât mai luminos și mai generos în care să coeziste funcțiunile, dar și să câștige spațiu pentru mobilarea mai atipică pe care a gândit-o. Astfel, după recompartimentare din hol se intră către camera cu aer de loft și către baie, iar spațiul generos al holului de la intrare a devenit practic spațiu pentru depozitare, unul suplimentar celui care se deschide din dreptul dormitorului.

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (2)

Camera este organizată astfel încât prima funcțiune, adică locul de dormit să fie camuflată. Acest lucru se vede foarte bine și din zona bucătăriei, aflată opus față de pat. Zona de odihnă este mascată parțial de o structură simplă cu riflaje din lemn. În fața structurii este locul de tv, iar acolo unde a existat zidul de delimitare dintre bucătărie și cameră este acum o masă de tip bar ce pare să răsară din spatele canapelei.

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (1)

Practic, numai din așezarea mobilierului designerul a reușit să creioneze fiecare funcțiune în parte, lăsând sufficient spațiu pentru circulație și asigurând viitorilor chiriași confortul pentru odihnă (nu i-a obligat să doarmă pe o canapea extensibilă, ci au pat). Apoi, după dispoziția mobilierului, poți observa că finisajele sunt diferite: la bucătărie s-au ales placări ceramice lucioase și închise la culoare, iar în zona patului cărămidă aparentă. În rest totul simplu, neutru, și totuși variat cu ajutorul corpurilor de iluminat, a căror volum se citesc frumos în spațiu și contribuie la imaginea elegantă de ansamblu.

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (4)

Ce poți învăța din această amenajare? Că într-un spațiu lung și îngust cum e această camera, cu ferestrele dispuse pe o singură latură, poți combina mai multe funcțiuni dacă nuașezi mobila exclusiv pe lângă pereți. Uite, poți avea locul de tv în fața patului, iar masa în spatele canapelei, beneficiind de suficient spațiu necesar circulației, dar mai mult având senzația unei încăperi mari, generoase și luminoase. De asemenea, texturile contează foarte mult, la fel ca și accentele. Un singur perete decorat cu cărămidă aparentă într-o camera generoasă în care totul e neutru, poate fi exact pata de culoare pe care și-o doreai la interior. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (9)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (8)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (7)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (3)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (5)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (6)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (10)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (12)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (11)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (17)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (13)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (15)

adelaparvu.com despre garsoniera de 46 de mp, design TrioDesign, Foto Dimitri Callisto (14)
Foto: Dimitri Callisto

10 raspunsuri pentru Garsonieră de 46 mp cu aspect de loft

 1. Alexandru spune:

  buna ziua, foarte frumos amenajata garsoniera 🙂 imi place cum este organizata mai ales acel zid separator dintre pat si zona ”living”. Ma puteti ajuta va rog sa-mi spuneti unde pot gasi mai multe modele de separatoare ? va multumesc

 2. Giulia spune:

  Imi puteti spune va rog din ce magazin e mobila de bucatarie si cea din baie? Multumesc

 3. Ovidiu spune:

  Buna ziua,

  As fi interesant unde gasesc spoturi ca cele din hol si bucatarie.

  Multumesc!

 4. Eva Cosman spune:

  Buna,

  Imi place foarte mult cum s-a amenajat aceasta garsoniera! Felicitari! As dori sa aflu de unde a fost achizitionata caramida aparenta si gresia din hol/bucatarie.

  Multumesc,
  Eva Cosman

 5. klaudia spune:

  îmi place f mult ce a ieșit . îmi puteți spune unde s-a făcut dressingul/dulpul de pe hol? va mulțumesc !

 6. Alicia Petrusca spune:

  Vă apreciez ffff mult pe toți . Mari profesioniști . Va urez tot binele din lume si Vă îmbrățișez cu drag . Cu stimă Alicia Petrusca

 7. Pop spune:

  Foarte ingenios amenajata garsoniera. Sigur ca interventia designerului de interioare a fost hotaritoare in suprapunerea esteticului peste functionalitatile zonelor din structura apartamenttului si rezultatul se vede intr-o amenajare eleganta si de bun gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *