adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (21)

In Case, Design Interior

Lemn, piatră, cărămidă și tonuri de gri pentru o casă în stil nordic

Pe cât de simplu pe atât de îndrăzneț acest proiect, căci totul este foarte bine echilibrat sub aspectul materialelor, texturilor, volumelor, dar nu te-ai aștepta să dea atât de bine pe un fundal dominat de griuri. Da, prima impresie este o ambianță masculină, dar zău că orice pată de culoare mai adaugi într-un astfel de ambient, schimbă radical atmosfera (vezi florile în vaze, puțină verdeață pe blatul bucătăriei), deci loc pentru a colora și îndulci decorul există, dacă s-ar dori așa ceva. Cu câteva tablouri colorate pe pereți sau câteva fotografii, ilustrații înrămate, sigur totul poate deveni mai dinamic, însă mie îmi place și cum arată acum. Tinerii designeri de la birou polonez Shoko Design au mers pe o temă clară, conform preferințelor proprietarului și au aplicat aici o schemă de culori nordică. Multe tonuri de gri, pe fondul cărora au venit cu contraste frumoase. Dar hai să-ți spun mai multe.

Când ai o locuință bine iluminată natural nu trebuie să-ți fie teamă de nuanțe mai saturate, mai pline, căci lumina ajută extrem de mult în percepția spațiilor. Casa cu două niveluri este organizată cu zona de zi deschisă la parter și dormitoarele la etaj. Parterul are multe ferestre, ceea ce i-a provocat pe designeri să găsească cele mai bune soluții de așezare a mobilei conform stilului de viață al proprietarului. Și au organizat mobila în funcție de câteva elemente clare: poziția șemineului și poziția instalațiilor la bucătărie, pentru că în funcție de acestea au putut concepe mobila.

Bucătăria este deschisă către living, dar designerii s-au folosit de structura de rezistență a casei pentru a accentua zona, placând o parte din stâlpi cu cărămidă aparentă. S-au legat de unul dintre stâlpi pentru a configura locul de luat masa, dar și cel de gătit pentru care au prevăzut o hotă suspendată (burlanul ei mascat cu o structură din gips-carton, de asemenea placată cu cărămidă). Astfel, în ambientul zonei de zi s-au creat niște contraste reușite vizual între pereții gri și cărămida aparentă, plus între griul pereților și blatul din lemn al mobilierului de la bucătărie. Deci, două nuanțe și texturi calde în combinație cu griul pereților. Pardoseala este și ea importantă în percepția spațiului, fiind aleasă o nuanță deschisă, aceeași peste tot pentru a conferi senzația de armonie, de spațiu amplu. Da, albul este important aici, căci plintele sunt albe, plafoanele la fel, precum și o parte din mobilier și zone de perete (vezi bucătărie, living șemineu)

Dormitorul principal este simplu, dar de efect, cu o combinație de gri închis, antracit și alb, cu decorațiuni neutre ce migrează de la contraste de nonculori alb negru la cele cu textură naturală. Inserția de lemn prin elemente mici, aduce un plus de căldură, la fel ca și textura covorului împletit. Baia principală este și ea foarte interesant amenajată, în zona lavoarului și wc-ului fiind placată cu PAL negru mat. Mi-au plăcut modul cum au fost înglobate oglinzile, dar și contrastul dintre negrul peretelui și mobila din lemn, ce pare să plutească pe fundalul suprafeței închise. Cada la rândul este este marcată de un perete placat cu piatră gri, plăci cu dimensiuni atipice, iar încadrarea obiectului sanitar este simetrică, pe centrul spațiului, având în lateral zone de depozitare. Este o locuință cu un puternic iz masculin, dar totodată o abordare nordică prin prisma texturilor și combinațiilor de culori și materiale. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (13)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (21)Livingul este amenajat central și marcat prin prezența unor corpuri de iluminat ce coboară deasupra mesei din lemn.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (4)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (6)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (23)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (19)La bucătărie zone cu ferestre par să aibă storuri. În ziua de azi există tehnologie prin care storurile pot fi realizate din materiale imprimate care să reproducă spre exemplu modelul cărămizilor aparente folosite pentru placarea stâlpilor din zonă. Astfel de storuri pot fi realizate la comandă. Cum? După ce stâlpii sunt fost placați, ei pot fi fotografiați și această fotografie poate fi multiplicată pentru ca materialul imprimat să iasă cu modelul la scară similară placărilor.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (15)Locul chiuvetei de la bucătărie este amplasat în fața unei ferestre joase.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (26)Pereții de la bucătărie nu sunt placați, ci s-a folosit doar vopsea pentru finisarea pereților. Asta și pentru că chiuveta este în zona de fereastră, iar locul plitei este pe masa insulă, peretele din spatele ei fiind protejat cu cărămidă aparentă. Astfel, suprafețele pereților de la bucătărie au rămas mai liberi, fără un alt finisaj, ceea ce contribuie la imaginea mai puțin tehnică a acestei funcțiuni.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (14)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (24)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (22)Unul din stâlpii de la bucătărie a fost mărit cu structură ușoară din gips-carton pentru a masca țevile aferente plite și hotei, la fel ca și instalația electrică din zonă.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (11)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (8)Zona de sufragerie este situată lângă fereastra ce dă înspre grădină, astfel servitul mesei devine o experiență plăcută în fiecare zi.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (18)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (28)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (5)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (17)Măsuța de lemn din living este nu doar un obiect, ci și un volum cu o culoare și o textură naturale.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (31)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (3)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (32)Scara ce urcă la etaj are o balustradă simplă și mână curentă din lemn, încadrându-se foarte bine în tematica amenajării și sub aspectul cromaticii, dar și sub cel al texturilor.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (20)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (29)Dormitorul principal este simplu amenajat cu mobilier de serie, dar accesorizat reușit cu o banchetă în fața patului și corpuri de iluminat reglabile deasupra tăbliei.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (25)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (27)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (7)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (12)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (30)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (2)Baia principală are obiecte sanitare suspendate, peretele din zona vasului de wc și a lavoarului fiind adus la același nivel și mascând toate sistemele din spate (sistemul pentru vasul suspendat, țevile de alimentare cu apă, traseele electrice). În locul unui corp de iluminat deasupra oglinzilor, designerii au prevăzut două corpuri suspendate în lateralul acestora.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (1)

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (16)În locul unuia dintre dormitoare a fost amenajat un spațiu de birou, care are un aspect mai industrial imprimat de designul mobilierului realizat din structură metalică și placări cu lemn.

Baia de serviciu este simplu, dar reușit tratată ca amenajare. Pentru a păstra linia tematică a ambientului, designerii au folosit plăci ceramice care imită parchetul.

adelaparvu.com despre casa cu interior masculin, amenajare in stil nordic, design Shoko Design (33)Foto: Shoko Design

30 Responses to Lemn, piatră, cărămidă și tonuri de gri pentru o casă în stil nordic

 1. Alexandra spune:

  Foarte frumos amenajat!
  Si eu as vrea sa pun chiuveta sub o fereastra, mai mare decat cea din poza. Ce faci in situatia aceasta cu caloriferul (care ar sta in mod normal sub geam)?

  • Adela Parvu spune:

   Ai mai multe variante cu acest calorifer Alexandra. Poti sa-l urci deasupra blatului, dar sa ramana in dreptul ferestrei (evident schimbi caloriferul si alegi unul cu elementi pe verticala), sau il inglobezi sub blatul de la bucatarie, dar nu mai pui chiuveta fix in dreptul ferestrei, ci doar partial.

 2. Dyamisi spune:

  Superb!imi place mult stilul nordic.e un proprietar curajos si aici ma refer strict la fetele de perna cu model de gandaci………ma intreb ce fel de femeie e iubita respectivului si cum poate sa doarma pe o perna din aia????

 3. Dyamisi spune:

  tot m-as gandi la el(la gandac)…………..si as visa numai coropisnite…..dar daca propietarul e cel din poza de la cafea probabil ca merita sa devi brusc curajoasa……..in rest doar cuvinte de lauda pentru amenajarea locuintei si pentru tine ca ne prezinti mereu lucruri interesante.un gand bun!!!

 4. Dana spune:

  Foarte dragut!Eu as fi ales o canapea din piele vintage, deoarece s-a folosit caramida.Baile sunt dragute!

 5. Alexandra spune:

  E o amenajare tipic masculina. Nici o femeie nu ar alege atatea nuante reci de gri si antracit…

  • briela spune:

   Bine punctat, Alexandra! Eu sunt una dintre acele femei care nu as alege atatea nuante reci…

  • Anita spune:

   Ai fi uimita. Eu am salvat ca inspiratie tot acest proiect pentru apartamentul meu. Imi place la nebunie tot, mai ales cum se combina culorile inchise cu textura lemnului masiv si a caramizii, inclusiv pernele cu gandaci mi se par foarte quirky!

 6. Marius spune:

  Aveti cumva idee unde as putea gasi de cumparat in romania niste veioze/lampadare sau ce or fi ca cele de deasupra patului din dormitor (cele cu brat flexibil)?
  Initial ai zice ca sunt niste lampi de birou dar bratul e totusi mult prea mare…
  Multumesc anticipat.

 7. Anto spune:

  Daca tot cochetam cu ideea – se vede ca este un apartament masculin. Deci merita sa-ti faci curajul sa treci din cind in cind pe la domnul. Frumoasa amenejare – mult calm si relaxare.

 8. silvialuli spune:

  Frumos, elegant, un pic masculin. Si jn casa la mine se gasesc cateva nuante de gri dar, acum, griul este o culoare neutra, odihnitoare si merge cu oricare alta culoare , neutra sau indrazneata.

 9. Cata Lin spune:

  Imi place cum e realizata masuta de cafea. Pe de alta parta, daca iarna ramai fara lemne, o poti pune pe foc bucata cu bucata 🙂

 10. TDF spune:

  O amenajare pe gustul meu! Imi plac foarte mult nuantele de gri din acest proiect. Nu ma asteptam ca o culoare rece sa transmita atat de multa eleganta.

 11. Andreea Ardelean spune:

  Doamna Adela, vreau sa va intreb ceva despre combinatile de culori,nu este necesar sa imi raspundeti, dar eu macar incerc. 😂 urmeaza sa imi incep lucrarile la un apartament de 60 mp. Am nevoie se un sfat, pentru living si bucatarie care sunt impreuna. Am canapea gri, draperii gri, covor pufos roze gold, 3 perne roze gold (sa mearga cu covorul) si cateva gri. Parchet pe toata suprafata. Mobila la bucatarie va fi abla cu blatul culoarea lemnului, voi avea o insula cu blatul de lemn in care va fi incorporata o bancheta si o masa alba. Intrebarea mea este, pot sa pun pe peretele de la mobila din bucatarie caramida aparenta culoarea caramidei sau alba? Am si un stalp care imi sta pe insulita si ala la fel as vrea sa il imbrac in caramida. Dar nu stiu ce culoare sa folosesc la caramida din cauza ca am covorul roze gold, mi-e frica sa nu fie prea mult. Ce parere aveti dumneavoastra? Va multumesc anticipat! Sper din suflet sa imi raspundeti.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Andreea! Nu uita că un covor se poate schimba mai ușor decât cărămida. Acum, dacă ești indecisă nu uita că o cărămidă roșiatică dacă nu-ți place poate fi vopsită cu vopsea lavabilă albă 🙂 Depinde de cât de mare este spațiul, dar aș înclina să-ți recomand la locul de masă cărămidă culoare clasică.

 12. Andreea Ardelean spune:

  Multumesc mult!

 13. Adi spune:

  Buna Adela

  FYI
  imobiliare.ro/vanzare-case-vile/iasi/exterior-sud/casa-de-vanzare-4-camere-X3NO1104M?lista=26597383&start=2018-12-11%2012:00:43&stop=2018-12-11%2016:00:42&utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=imoagent&utm_content

 14. Monica spune:

  Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, unde pot găsi o astfel de cărămida aparentă? Din căutările mele, nu am găsit nimic similar celei din proiectul prezentat. Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *