adelaparvu.com despre obiecte din viniluri, designeri Carmen si Florin Stoica, Vinilistic (8)

In Oameni talentati, Romania Mea

Obiecte decorative din viniluri create de Carmen și Florin Stoica

Sunt mulți tineri creativi și întreprinzători ale căror obiecte le poți vedea la târgurile de cadouri organizate în Capitală sau în orașele din țară. La prima vedere poți rămâne uimit de ele, dar pe lângă asta merită să întrebi și să afli mai multe pentru că ai șansa ca tinerii care le creează să te inspire cu povestea lor. De curând am aflat despre un cuplu care m-a surprins prin obiectele pe care le creează. Carmen (27 de ani) și Florin Stoica (35 de ani) sunt pasionați de a asculta muzică pe pick-up. Nici nu e demirare, căci Florin este DJ, așa că în locuința lor există deja o colecție impresionantă de viniluri. Dar Carmen este genul de persoană care vrea să recicleze și adună obiectele printre care evident și vinilurile. Pentru că le plac mult călătoriile și cunosc mult oameni, au aflat de diverși desgineri care creează produse din viniluri. Și-au spus că pot și ei, așa că în 2011 au trecut la treabă. Dar hai să-ți spun mai multe.

Carmen și Florin Stoica, cei doi tineri soți care creează obiectele din viniluri sub denumirea de Vinilistic.

Carmen și Florin Stoica, cei doi tineri soți care creează obiectele din viniluri sub denumirea de Vinilistic.

Câteodată simți să faci ceva fără să ai o explicație anume și contează mult să-ți asculți vocea interioară. Așa a făcut și Carmen când nu-i venea să arunce vinilurile. Deși muzica ascultată la ele este mai specială, aceste suporturi se uzează, așa că suferă și calitatea sunetului. Ca atare ele nu mai pot fi folosite, ci trebuie aruncate. Însă cum să arunci un vinil Pink Floyd, Beatles sau Jon Bon Jovi? Nu prea îți vine, chiar dacă e uzat, căci e de colecție. Ei bine, cei doi tineri soți și-au spus că le pot transforma în obiecte decorative pentru oameni ca și ei, care apreciază muzica dar și unicitatea vinilurilor. Așa că au trecut la treabă să le transforme în ceasuri, apoi în suporturi pentru creioane, boluri pentru bomboane și fructe, ca mai apoi să facă agende, brecoluri, cuiere și chiar tablouri.

Cuier din viniluri de mici dimensiuni din colecția Vilinistic.

Cuier din viniluri de mici dimensiuni din colecția Vinilistic.

Tablou realizat pe comandă din bucăți de vinil reciclate.

Tablou Vinilistic realizat pe comandă din bucăți de vinil reciclate.

Mi-a plăcut de Carmen și Florin pentru că nu s-au lăsat. Ei au început în Ploiești în 2011 să facă primele ceasuri din vinil, dar la târgurile locale oamenii, deși erau încântați de ele, nu vroiau să dea mai mult de 10-12 lei pe un produs. Pentru cei doi soți numai partea de producție îi costa pe atunci 30-40 de lei, așa că după scurtă vreme au renunțat. Dar asta până în 2016 când, deja mutați în București, s-au ambiționat. La târgurile din Capitală oamenii nu doar că au fost surprinși de creativitatea lor, dar au și cumpărat obiectele, ba mai mult i-au și provocat cu cereri personalizate. Asta le-a dat curaj și așa au ajuns să-și facă și un magazin online pe Facebook pe care l-au denumit Vinilistic, vezi AICI.

Ceas Vinilistic decupat la CNC dintr-un disc vechi.

Ceas Vinilistic decupat la CNC dintr-un disc vechi.

Ceas realizat la cerere pentru un pasionat de mașini vechi, o altă creație Vinilistic.

Ceas realizat la cerere pentru un pasionat de mașini vechi, o altă creație Vinilistic.

Fiecare are un loc de muncă, iar ceea ce fac ei cu vinilurile se întâmplă în timpul liber. Dacă stai să te gândești nu prea mai au timp liber, dar le place la nebunie tot procesul creativ și de manufacturare. Visul lor este să aibă la un moment dat o cafea în care ambientul muzical să fie pe fond de muzică de pick-up, iar decorul să fie cu viniluri. Sunt sigură că visul lor se va împlini, căci sunt creativi și nu se lasă ușor descurajați de lipsa fondurilor financiare necesare. M-a impresionat faptul că, deși nu trăiesc din mica lor întreprindere creativă, au donat agenda din vinilul Beatles 1965 la licitația organizată în 2017 pentru strângerea de fonduri pentru Magic Home, agenda care s-a bucurat de un real succes.

Agende din viniliuri realizate către cei doi soți.

Agende din viniliuri realizate către cei doi soți sub denumirea de Vinilistic.

Suport Vinilistic pentru creionate din tr-un disc vechi. Fiecare suport iese diferit.

Suport Vinilistic pentru creionate din tr-un disc vechi. Fiecare suport iese diferit.

Dacă vrei un cadou unicat și cu totul special acum ai prin Vinilistic o sursă bună, dar mai mult poți comanda celor doi soți ceva personalizat. Le plac provocările, cum au fost felicitările din vinil sau invitații de nuntă din vinil. Așa că uită-te peste ceea ce creează și comandă obiectul preferat pe pagina lor de Facebook/Vinilistic sau pe mail la contact@vinilistic.ro pentru cadouri personalizate. Sper să te inspire și pe tine povestea, dar și obiectele lor!

Diverse modele de ceasuri Vinilistic.

Diverse modele de ceasuri Vinilistic.

adelaparvu.com despre obiecte din viniluri, designeri Carmen si Florin Stoica, Vinilistic (2)

Foto via Vinilistic.ro

8 raspunsuri pentru Obiecte decorative din viniluri create de Carmen și Florin Stoica

 1. wanda spune:

  pacat ca au distrus discurile.

 2. NASTASESCU ILIE spune:

  Foarte frumoase,inspirate si utile!Le doresc succes in continuare, merita!

 3. ileana constantin spune:

  Foarte interesantă povestea! Sper sa mă inspire și pe mine! N-as vrea sa renunț! ☺️

 4. alexandru nita spune:

  vreau sa donez peste 100 viniluri pentru familia stoica CU MULTA ADMIRATIE PENTRU CEEA CE FAC

 5. Interesant articolul, merci pentru mai multe ideei de design interior ne puteti vizita https://biroudedesign.ro/

  Untitled-1

 6. Design Interior Cluj spune:

  Interesanta Colectai de Viniluri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *