adelaparvu.com despre artistul graffiti Nicolas Flahaut alias Vyrus (1)

In Artisti, artizani, handmade, In trend

Minunat acest graffiti!

Viața unui om se poate schimba prin intermediul social media, atunci când el este suficient de curajos să scoată la iveală frumosul care zace în el. Și mă refer la un graffer amator, care în viața de zi cu zi este pompier și tată a trei copii. Nicolas Flahaut, care trăiește în orașul Calais, Franța, a fost dintotdeauna pasionat de desen și, timid, dar sigur, ajuns odată la maturitate, și-a exersat abilitățile de graffer după ce l-a cunoscut pe artistul Jank, care i-a devenit și mentor și prieten, după cum a declarat într-un interviu pentru Calais Cote d’Opale. În 2016 Nicolas a participat la Meeting of Styles, renumitul concurs de graffiti din Antwerp, Belgia, unde în fiecare an se întrec 120 de artiști.  În anul când a participat Nicolas, lui i-a fost alocată o bucată de zid cu multă iederă pe el. Dar artistul nu s-a descurajat și, în loc să îndepărteze iedera de pe zid, așa cum au făcut mulți dintre participanți, el a integrat-o în lucrarea lui.

adelaparvu.com despre artistul graffiti Nicolas Flahaut alias Vyrus (3)

Postările din social media cu graffiti-ul lui au făcut înconjurul lumii (vezi aici) și Nicolas alias Vyrüs a ajuns viral, asta ca să vezi ce nume predestinat de artist și-a ales. Și da, acum are comenzi de graffiti din partea multor primării ale orașelor europene și nu numai, are expoziții și ține workshopuri. Totul din pasiune pentru frumos. Și într-adevăr, dacă e să te uiți la lucrarea lui care l-a făcut celebru înțelegi că nu degeaba cuvântul amator se trage din verbul amo (latină), adică a iubi cu pasiune ceea ce faci. Vezi aici site-ul artistului www.vyrus-art.com și aici pagina lui de Facebook. Cu astfel de lucrări orașele cu siguranță ar deveni mai frumoase, iar zidurile și calcanele părăginite ar prinde viață. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre artistul graffiti Nicolas Flahaut alias Vyrus (2)

3 raspunsuri pentru Minunat acest graffiti!

  1. Micheline spune:

    C’est vraiment super !

  2. Junjan Silvia spune:

    Este cu adevarat minunat.

  3. Tocmai îmi venise ideea să-mi pun ca profil de telefon o poza inspirațională cu grafitti. Se pare că nu eram conștient de ce mă așteaptă. M-a lăsat mască acest artist. O asemenea improvizație merită inițierea categoriei de premiu nobel în artă! Mulțumesc pentru acest cadou care mă va inspira zi de zi! Continuă, te rog, să expui asemenea minuni! Știu sigur că pe modesta de mama care nu are încredere in frumusețea creațiilor ei, ar încuraja-o extrem de mult o afirmare din partea ta. Poate că și o postare. Dar asta este doar în visele mele…Un weekend plăcut! Mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *