Înainte și după reamenajarea bucătăriei câștigătorului marelui premiu Edenia.

In DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

VIDEO. Bucătărie înainte și după amenajare

Sunt sigură că ai văzut și ai auzit, de multe ori, despre concursuri cu premii, dar de cele mai multe ori nu ai urmărit și ceea ce s-a întâmplat mai departe cu premiile, mai ales acolo unde acestea constau în servicii de proiectare, adică de amenajare a spațiilor. Anul trecut, în 2017, am fost rugată de cei de la Edenia să particip la campania lor pentru a proiecta bucătăria celui care câștigă marele premiu. Ți-am scris și pe blog despre concurs și campanie AICI. Ei bine, după ce am aflat câștigătorul și am văzut pozele, le-am propus celor de la Edenia să facem și un scurt material video despre această reamenajare în care să surprindem toate etapele. Materialul video a durat ceva până să fie finalizat, dar important este rezultatul pe care am vrut să-l vezi și tu. Dar hai să-ți spun despre amenajare, care a fost dificilă pentru că totul a trebuit să fie cât mai curat rezolvat, deci fără șantier în toată casa și fără să facem modificări în privința finisajelor și instalațiilor.

Înainte și după reamenajarea bucătăriei câștigătorului marelui premiu Edenia.

Înainte și după reamenajarea bucătăriei câștigătorului marelui premiu Edenia. Pozele cu noua bucătăriei le-am captat târziu, când se înserase, dar diferențele le poți vedea la locul de luat masa și mai ales în materialul video de la final.

Lucreția și Florin din București au câștigat marele premiul Edenia, adică o bucătărie nouă proiectată de mine. Bucătăria lor de bloc are circa 8,4 mp la care se mai adăugă aproape 1 mp locul pe care l-au amenajat pentru aragaz în fosta cămară, deci în total 9,4 mp. Vezi mai jos planul cotat.

Bucătăria extinsă cu spațiul fostei cămării are circa 9,4 mp. În acest spațiu a trebuit să țin cont de prize, calorifer, țeava de gaze și instalația de apă, care nu puteau fi modificate.

Bucătăria extinsă cu spațiul fostei cămării are circa 9,4 mp. În acest spațiu a trebuit să țin cont de prize, calorifer, țeava de gaze și instalația de apă, care nu puteau fi modificate.

Care au fost cele mai mari provocări? Să reamenajăm bucătăria fără a modifica finisajele și  instalațiile electrice, termice, sanitare, deci fără a interveni asupra prizelor, fără a schimba traseul țevii de gaze și a locului pentru aragaz și fără a muta caloriferul. Desigur și fără a schimba gresia și faianța. Am apelat la Ajusto.ro pentru un nou strat de vopsea pe pereți și un strat nou pentru faianță, pentru ambele lucrări am cumpărat vopsea de la magazinul Culori și Idei. Am apelat la firma de mobilier Movi Design pentru a executa mobilier pe comandă și care să fie potrivit în spațiul bucătăriei. Corpurile de iluminat, masa, decorațiunile (perne, tablouri, suporturi de masă, rulori de  la fereastră), le-am achiziționat de la kika. A trebuit să țin cont de faptul că familia și-a dorit să păstreze frigiderul, dar în loc de aragaz le-am prevăzut plită și cuptor încorporabile, la fel și hota, toate achiziționate de la Studio Casa. Bugetul pentru toată renovarea a fost de 4000 de euro și ne-am încadrat în el cu toate cele necesare, de la manopera meșterilor la mobilă și decorațiuni.

Ce am făcut? Am propus o reorganizare a mobilierului astfel încât să existe mai multe spații de depozitare. Am mutat chiuveta astfel ca să mai pot amplasa un dulap înalt între peretele comun cu holul și până în chiuvetă. Pentru locul de luat masa am prevăzut o banchetă fixă, dar cu spații de depozitare în ea, iar masa cumpărată de la Kika să fie una cu un singur picior și extensibilă pentru ca toată lumea să poată sta confortabil în jurul ei în acest spațiu mic. Gresia a rămas la vedere, dar am vopsit faianța în alb cu ajutorul unui meșter de la Ajusto.ro și cu vopsea specială pentru faianță despre care am scris AICI. În zona blatului de chiuvetă am placat peretele cu panouri din PAL pentru a masca vechea faianță. 

Ce am făcut? Am propus o reorganizare a mobilierului astfel încât să existe mai multe spații de depozitare și totul să devină mai luminos. Am mutat chiuveta astfel ca să mai pot amplasa un dulap înalt între peretele comun cu holul și până în chiuvetă. Pentru locul de luat masa am prevăzut o banchetă fixă, dar cu spații de depozitare în ea, iar masa cumpărată de la kika să fie una cu un singur picior și extensibilă pentru ca toată lumea să poată sta confortabil în jurul ei în acest spațiu mic. Gresia a rămas la vedere, dar am vopsit faianța în alb cu ajutorul unui meșter de la Ajusto.ro și cu vopsea specială pentru faianță despre care am scris AICI. În zona blatului de chiuvetă am placat peretele cu panouri din PAL pentru a masca vechea faianță. Vezi mai jos transformarea în materialul video. Vizualizările 3D au fost realizate de colegul meu arh.Paul Domșa de la biroul Alderamin Studio.

Echipa care a realizat materialul video: Roxana Grigorescu – producător, Florin Bălan – imagine, Alin Crețu sunet, make-up Florentina Vițel și Monica Hauler Szasz – regizor de montaj.

9 raspunsuri pentru VIDEO. Bucătărie înainte și după amenajare

 1. Mala spune:

  Practic, functional, creaza o stare de bine, intr-un cuvint.. exceptional! Multumesc pentru idei si pentru tot ceea ce faci.

 2. Adina spune:

  Salut Adela! Poti sa imi spui cum se comporta vopseaua la curatare/ degresare dupa ce am gatit? Zona de langa aragaz se stropeste mereu iar curatarea poate fi mai agresiva. Se va duce vopseaua? Pot folosi solutii degresante? Sau necesita curatare imediata? Multumesc! Spor in toate!

 3. Dana spune:

  Buna ziua!
  De unde pot cumpara jaluzelele pe care le-ati folosit?

  Multumesc!

 4. Turica Crăița spune:

  Felicitări. Frumos,funcțional și practic.

 5. Marcela spune:

  Mulțumesc pentru materiale si pentru idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *