KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
Pentru a separa livingul față de hol, arhitecții au prevăzut un panoul dintr-o structură metalică și riflaje din lemn. În spatele panoului o mică masă consolă e locul pentru chei și scrisori, atunci când proprietari ajung acasă.

In apartamente, Design Interior

Apartament amenajat în stil urban jungle

Da, dacă tot există dorința de-a aduce mai multă natură în mediul urban  de ce nu s-ar reflecta asta și în amenajările interioare? Urban Jungle a fost un trend lansat în urmă cu puțin timp, dar capătă din ce în ce mai multă forță. Nici nu e de mirare având în vedere că motivele decorative cu plante și tonurile de verde binedispun oamenii, alături de prezența plantelor verzi. Designerii și arhitecții de interior sunt creativi în a reinterpreta acest trend, dar cel mai bine este să vezi cum se poate amenaja o locuință astfel, fără a face exces de plante. Așa că am ales să-ți prezint azi un apartament cu patru camere, amenajat conform proiectului celor de la biroul polonez Raca Architekci, o locuință unde stilul urban jungle este subtil, aerisit, curat reprezentat, iar alături de structuri și placări din PAL care au texturi ca de lemn, devine cald, plăcut, completând reușit linia contemporană a pieselor de mobilier. Dar hai să vezi planul locuinței înainte să-ți spun despre idei și soluții.

Apartamentul de patru camere măsoară 110 metri pătrați, dar compartimentarea interioară în prima lui parte nu era cea ma fericită. Arhitecții au regândit zona de bucătărie astfel ca spațiile de depozitare să fie mai generoase, iar electrocasnicele toate așezate la îndemână. De asemenea, au avut în vedere ca baia să nu include mașina de spălat rufe, așa că aceasta a fost acomodată în zona holului de intrare, la interiorul unui dulap.

Apartamentul de patru camere măsoară 110 metri pătrați, dar compartimentarea interioară în prima lui parte nu era cea ma fericită. Arhitecții au regândit zona de bucătărie astfel ca spațiile de depozitare să fie mai generoase, iar electrocasnicele toate așezate la îndemână. De asemenea, au avut în vedere ca baia să nu includă mașina de spălat rufe, așa că aceasta a fost acomodată în zona holului de intrare, la interiorul unui dulap.

Bucătăria este configurată aproape de intrarea în casă. Pentru a exista spațiu de depozitare în hol, arhitecții au prevăzut un dulap care poate fi acționat dispre hol, iar acesta este mai departe înglobat într-un ansamblu ce include combina frigorifică încorporată, apoi cuptoarele, ar mai departe un loc de depozitare pentru zona de bucătărie.

Bucătăria este configurată aproape de intrarea în casă, practic pe hol. Pentru a exista spațiu de depozitare în hol, arhitecții au prevăzut un dulap care poate fi acționat dispre hol, iar acesta este mai departe înglobat într-un ansamblu ce include combina frigorifică încorporată, apoi cuptoarele, iar mai departe un loc de depozitare pentru zona de bucătărie (cămară).

Spațiul de depozitare al bucătăriei pentru alimente și vase mai mari este gândit la un dulap generos cu ușă culisantă.

Spațiul de depozitare al bucătăriei pentru alimente și vase mai mari este gândit la un dulap generos cu ușă culisantă.

Cea mai mare parte a bucătăriei este vizibilă încă de la intrarea în casă. Pentru că în acest loc spațiul nu permitea amplasarea corectă a plitei și a chiuvetei, arhitecții au prevăzut mutarea chiuvetei către hol și mascarea ei cu mobilier. Deasupra ei un raft suspendat face trecerea către liniile și materialele prezente în restul zonei de zi. În locul faianței, zona de lucru din dreptul plitei a fost placată cu sticlă.

Cea mai mare parte a bucătăriei este vizibilă încă de la intrarea în casă. Pentru că în acest loc spațiul nu permitea amplasarea corectă a plitei și a chiuvetei, arhitecții au prevăzut mutarea chiuvetei către hol și mascarea ei cu panou de tip mobilier din PAL. Deasupra ei un raft suspendat face trecerea către liniile și materialele prezente în restul zonei de zi. În locul faianței, zona de lucru din dreptul plitei a fost placată cu sticlă.

Pentru a asigura un minimum de protecție față de stropii de apă de la chiuvetă, arhitecții au prevăzut o structură în fața corpului de mobilă de bucătărie ce o include.

Pentru a asigura un minimum de protecție față de stropii de apă de la chiuvetă, arhitecții au prevăzut o structură în fața corpului de mobilă de bucătărie ce include chiuveta. Blatul bucătăriei din compozit este continuat ca o plită și pe verticală.

Structura din fața mobilierului de bucătărie este continuată la aceeași înălțime cu masca pentru calorifer.

Structura din fața mobilierului de bucătărie este continuată la aceeași înălțime cu masca pentru calorifer, ambele realizate din PAL.

Locul de luat masa se vede încă de la intrarea în casă, ceea ce oferă un aspect primitor locuinței. De asemenea, locul de luat masa este situat aproape față de bucătărie. Mobila simplă, aerisită include în ansamblul ei și aparatul de aer condiționat, iar linia măștii de calorifer este continuată la aceeași înălțime cu o nuanță de vopsea mai închisă față de restul pereților, ceea ce echilibrează vizual spațiul. Stilul Urban Jungle este sugerat prin nuanțele de verde și prin postere cu plante, alături de ghivece cu plante decorative.

Locul de luat masa se vede încă de la intrarea în casă, ceea ce oferă un aspect primitor locuinței. De asemenea, locul de luat masa este situat aproape față de bucătărie. Mobila simplă, aerisită include în ansamblul ei și aparatul de aer condiționat, iar linia măștii de calorifer este continuată la aceeași înălțime cu o nuanță de vopsea mai închisă față de restul pereților, ceea ce echilibrează vizual spațiul. Stilul Urban Jungle este sugerat prin nuanțele de verde și prin postere cu plante, alături de ghivece cu plante decorative.

Locul de luat masa coexistă în același spațiu cu livingul, unde canapeaua generoasă de la Sofacompany este cea mai amre pată de culoare. Covorul și posterul de lângă fotoliu sunt cele care creionează stilul urban jungle, alături de nunața verde a tapițeriei canapelei.

Locul de luat masa coexistă în același spațiu cu livingul, unde canapeaua generoasă de la Sofacompany este cea mai amre pată de culoare. Covorul (similar găsești și la The Home) și posterul de lângă fotoliu sunt cele care creionează stilul Urban Jungle, alături de nunața verde a tapițeriei canapelei.

Fotoliul de la Comforte Ume este ca un colț de relaxare în ansamblul livingului, așezat ferit față de fereastra generoasă. Peste tot în locuință au fost folosite postere create de artista Agata Wierzbicka.

Fotoliul de la Ume de la Comforty este ca un colț de relaxare în ansamblul livingului, așezat ferit față de fereastra generoasă, dar aproape de pick-up, aflat pe comoda tv. Peste tot în locuință au fost folosite postere create de artista Agata Wierzbicka.

Pentru o atmosferă plăcută pe timpul serii, arhitecții au prevăzut corpuri de iluminat în zonele cheie, lăsând îns centrul camerei, la nivelul plafonului liber.

Pentru o atmosferă plăcută pe timpul serii, arhitecții au prevăzut corpuri de iluminat în zonele cheie, lăsând însă liber centrul camerei, la nivelul plafonului.

Pentru a separa livingul față de hol, arhitecții au prevăzut un panoul dintr-o structură metalică și riflaje din lemn. În spatele panoului o mică masă consolă e locul pentru chei și scrisori, atunci când proprietari ajung acasă.

Pentru a separa livingul față de hol, arhitecții au prevăzut un panoul dintr-o structură metalică și riflaje din PAL. În spatele panoului o mică masă consolă e locul pentru chei și scrisori, atunci când proprietari ajung acasă.

Liniile oblice folosite pentru panouri și măști de calorifer dau senzația că structurile sunt mai late. De asemenea, ele sunt concepute pentru a nu obtura complet, ci a lăsa lumina și aerul să circule.

Liniile oblice folosite pentru panouri și măști de calorifer dau senzația că structurile sunt mai late. De asemenea, ele sunt concepute pentru a nu obtura complet, ci a lăsa lumina și aerul să circule.

Dinspre dormitoare, culoarul holului este clar conturat prin panoul ce separă livingul și direcționează privirea către zona bucătăriei. Fiind practic în același spațiu, aceste piese de mobilier și separare sunt gîndite în relație unele cu altele, cum se vede și în imagine rafturile de sus din spatele canapelei concepute la același nivel cu raftul de deasupra chiuvetei din bucătărie.

Dinspre dormitoare, culoarul holului este clar conturat prin panoul ce separă livingul și direcționează privirea către zona bucătăriei. Fiind practic în același spațiu, aceste piese de mobilier și separare sunt gândite în relație unele cu altele, cum se vede și în imagine, rafturile de sus din spatele canapelei sunt concepute la același nivel cu raftul de deasupra chiuvetei din bucătărie.

Dormitorul matrimonial este cel mai generos dintre camerele de odihnă și este tratat minimal, într-o notă contemporană. Peretele din spatele patului este unul de accent, folosindu-se nuanțe mai închise, mai relaxante, frumos combinate cu griuri plăcute. Texturile din lemn vin să încălzească totul.

Dormitorul matrimonial este cel mai generos dintre camerele de odihnă și este tratat minimal, într-o notă contemporană. Mobila este simplă, cu linii curate și fără decorațiuni. Peretele din spatele patului este unul de accent, folosindu-se nuanțe mai închise, mai relaxante, frumos combinate cu griuri plăcute. Texturile din lemn vin să încălzească totul.

De remarcat faptul că de o parte și de alta a patului corpurile de iluminat sunt diferite, un joc asimetric studiat.

De remarcat faptul că de o parte și de alta a patului corpurile de iluminat sunt diferite, la fel și noptierele, dar este un joc asimetric studiat.

Pentru a nu încărca spațiul cu un dulap, arhitecții au prevăzut un loc de dressing separat, la fel ca și livingul, de un panoul metalic cu rifleje din lemn.

Pentru a nu încărca spațiul cu un dulap, arhitecții au prevăzut un loc de dressing separat, la fel ca și livingul, de un panoul metalic cu riflaje din lemn.

Pentru a preveni depunerea prafului, tot dresingul este închis cu panouri din sticlă, inclusiv ușile de acces sunt din sticlă. S-a ales această soluție pentru a oferi pe timpul zilei lumina naturală în dressing.

Pentru a preveni depunerea prafului, tot dresingul este închis cu panouri din sticlă, inclusiv ușile de acces sunt din sticlă. S-a ales această soluție pentru a oferi pe timpul zilei lumina naturală în dressing.

Camera copilului a fost gândită pentru o perioadă mai lungă de timp. Chiar dacă acum el este încă mic (3 ani), un accesoriu de pat îi asigură protecția pe timpul nopții pentru a nu se răsturna, dar patul va putea fi folosit inclusiv în adolescență.

Camera copilului a fost gândită pentru o perioadă mai lungă de timp. Chiar dacă acum el este încă mic (3 ani), un accesoriu de pat îi asigură protecția pe timpul nopții pentru a nu se răsturna, dar patul va putea fi folosit inclusiv în adolescență. Același verde închis se regăsește și aici, dar pe o suprafață mai mică, mai aexact pentru a camufla prezența stâlpului masiv de rezistență în ansamblul camerei.

Caloriferul este mascat, iar viitorul loc de birou este acum loc de joacă pentru copil. Tonuri luminoase de griuri combinate cu nuanțe de verde dau o stare de bine.

Caloriferul este mascat, dar în lateralul lui sunt rafturi accesibile pentru jucării. Viitorul loc de birou este acum loc de joacă pentru copil. Tonuri luminoase de griuri combinate cu nuanțe de verde dau o stare de bine.

Al treilea dormitor este amenajat ca loc de birou și cameră pentru oaspeți. Așa că o canapea extensibilă este ideală aici, iar biblioteca este în completarea locului de birou aflat la fereastră.

Al treilea dormitor este amenajat ca loc de birou și cameră pentru oaspeți. Așa că o canapea extensibilă este ideală aici, iar biblioteca este în completarea locului de birou aflat la fereastră.

În camera de birou verdele se regăsește în ansamblul mobilierului, dar mult mai discret, camera fiind mică.

În camera cu rol de birou, verdele se regăsește în ansamblul mobilierului, dar mult mai discret, încăperea fiind mică.

Baia este amenajată în ton cu întreaga locuință, aici regăsindu-se atât nuanșa închisă de verde, cât și texturile similare lemnului.

Baia este amenajată în ton cu întreaga locuință, aici regăsindu-se atât nuanța închisă de verde, cât și texturile similare lemnului. Peretele din jurul vasului de toaletă este îmbrăcat cu panouri din MDF vopsit.

În zona de duș s-a montat un tapet rezistent în zonele umede, care are un motiv vegetal, în linie cu stilul urban jungle al locuinței.

În zona de duș s-a montat un tapet rezistent în zonele umede (găești așa ceva la SSAB Impex), care are un motiv vegetal, în linie cu stilul Urban Jungle al locuinței. În baia de serviciu (foto ma jos) peretele din spatele vasului de toaletă este placat cu PAL, iar deasupra rezervorului există un mic dulap încastrat dotat cu mânere push (ascunse).

adelaparvu.com despre apartament amenajat in stil urban jungle, design Raca Architekci, Foto Mohito (23)

Foto: Fotomohito

11 raspunsuri pentru Apartament amenajat în stil urban jungle

  1. cosareanu didica spune:

    Foarte frumos!

  2. Alina spune:

    Buna ziua! De unde pot fi achizitionate asemenea masti de calorifer? Multumesc!

  3. Adelina spune:

    Minunat! Unde as putea realiza la comanda un panou despartitor ca cel din living/hol?

  4. Aurora spune:

    Superb! Multe idei ingenioase!
    Imi puteți spune unde s-ar putea face în București structuri metalice pentru mobilier, așa cum este peste tot în acest apartament?
    Multumesc.

  5. Seby spune:

    Suportul de chitara de tip mana super tare, ne poti spune sursa ?

    Multam !

  6. Hortensia spune:

    Super!
    Off…asta inseamna sa fii creativ

  7. Rocha John spune:

    Frumos, este cuvantul care descrie cel mai bine. Functional, estetic – compromisuri – discutii.
    Chiar si asa diferenta intre frumos si kitch (sper ca este corect) este diferenta intre un buget si altul, de unde si „cu bani poti face orice” (aproape). Ce as vrea eu sa vad (tema de gandire) pe viitor este un proiect unde avem si repere de cost. Ma uit la fotoliul gri si cred ca pretul este de doua ori mai mare ca o bucatarie medie de la Dede…; si atunci ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *