adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (18)

In apartamente, Design Interior

Rezultatele renovării: bucătăria pe hol și două băi în loc de una

Practic, dintr-un apartament cu două camere s-a obținut unul de trei camere, adică living, dormitor și birou, care are și funcțiune de cameră de oaspeți. Apartamentul de circa 60 de metri pătrați a fost complet reorganizat după ce un cuplu de tineri s-a mutat aici. Dar au găsit un living ciudat care mai avea o porțiune cu uși glisante separată către holul ce ducea către dormitor. Apoi, aveau o singură baie, dar care era numai în zona de noapte, iar bucătăria era în locul camerei dedicată acum biroului. Cei doi tineri nu știau de unde să înceapă și cum să procedeze în privința reconfigurării locuinței lor din Barcelona, așa că au apelat la designerul Pia Capdevila, care a venit cu niște idei foarte bune pentru remodelarea apartamentului. Dar hai să vezi planul de mai jos cum arată acum locuința.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (7)

Inițial ezitau două zone clare: cea de zi și cea de noapte, între ele fiind un hol. Designerul s-a orientat în primul rând după dispoziția ferestrelor, apoi după prezența instalațiilor. A prevăzut mutarea bucătăriei în holul ce separa livingul de dormitor pentru că avea și fereastră către balcon, dar și pentru că se putea lega de instalația de apă de la baie, aflată în apropiere. A rezultat o bucătărie mică și pentru a alunga senzația de claustrofobie, designerul a prevăzut o fereastră interioară din metal și sticlă între bucătărie și living pentru a deschide spațiul, a-l face mai luminos.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (6)

Pentru că spațiul de depozitare din bucătărie era prea mic, încăpeau doar zona de gătit și cea de spălat vase, a prevăzut extinderea lui pe hol. Pentru un acces facil a renunțat la ușa de separare a bucătăriei și a amplasat pe hol un dulap pentru vase și alte lucruri necesare gătitului. Astfel lumina ajunge și pe noul hol configurat ce leagă zona de zi cu cea de noapte și deschide accesul către prima baie.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (1)

Livingul nu este nici el foarte mare, mai mult lung și îngust, dar mobila este așezată astfel încât fereastra să fie liberă și să asigure lumina naturală din plin pe parcursul zilei. Astfel, senzația de spațiu mic este alungată, plus că mai există și comunicarea cu bucătăria prin fereastra interioară. Folosirea spațiului balconului pentru amplasarea unui mobilier de exterior dă impresia că zona de zi se prelungește dincolo de ferestre. În timpul renovării a fost descoperit plafonul vechi în stil catalan, iar designerul a decis să-l lase la vedere, pentru a conferi înălțime, dar și personalitate micului living.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (12)

La granița dintre living și holul către dormitor a fost amplasată masa de sufragerie pentru a fi cât mai aproape de bucătărie. De altfel, sufrageria este vizibilă imediat la intrarea în casă, ceea ce-i oferă un aer de ospitalitate. Pentru a amplifica lumina naturală în acest colț, designerul s-a folosit de o oglindă poziționată opus ferestrei generoase a livingului, iar pe timpul serii lumina este asigurată de corpurile suspendate prevăzute deasupra mesei.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (10)

În privința băii, inițial exista una singură, dar designerul a prevăzut încă una în locul din dormitor unde înainte era un dulap. Dar acest grup sanitar include un vas wc și un mic loc de duș, însă lavoarul este la vedere în continuarea dulapului de haine. Astfel, dormitorul a devenit unul matrimonial beneficiind de propriul grup sanitar, iar separat pe hol există o altă baie ce poate fi folosită și de către oaspeți. Din dormitor, grupul sanitar este accesat prin intermediul unei uși culisante, iar lângă aceasta a fost montată o oglindă.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (5)

Designerul s-a folosit de întregul perete din fața patului din dormitorul matrimonial pentru a amplasa un dulap generos, apoi a avut grijă ca și în camera de oaspeți, cu birou (ce poate deveni camera copilului) să mai existe un dulap de depozitare. Pe tot parcusul amenajării, una dintre preocupările designerului a fost ca ferestrele să rămână cât mai libere pentru că ele conferă impresia de spațiu mult mai larg. A ales ca totul să fie alb la nivelul pereților și plafoanelor pentru a ascunde colțurile dificile, îmbinările dintre grinzi și stâlpi, iar pe suprafața albă a pereților a prevăzut amplasarea mobilierului de depozitare tot alb pentru a-l camufla cât mai bine și a-l face mai puțin prezent în ambient. O locuință plăcută, în care au fost aplicate trucuri de amenajare pentru a fi folosit fiecare centimetru pătrat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (2)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (8)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (4)

În camera de oaspeți se ajunge din living. Aici există și locul de birou, amplasat la fereastră. Camera fiind mică și îngustă s-a folosit toată lățimea ei pentru masa de birou.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 60 mp, Designer Pia Cadevila, Foto Pepa Oromi, ElMueble (3)

3 raspunsuri pentru Rezultatele renovării: bucătăria pe hol și două băi în loc de una

  1. Ghica Maria spune:

    Ce suprafata are dormitorul matrimonial si ce suprafata are noua baie? Multumesc mult!

  2. serban spune:

    felicitari pentru frumoasele si utilele idei
    cu stima si respect
    mariana serban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *