adelaparvu.com despre plante care aduc noroc, in Foto Impatiens, Foto Floradania

In Eseuri si idei altfel

Plante care aduc noroc și plante care aduc ghinion în casă

Îți spun că m-a amuzat teribil să aflu despre o astfel de catalogare a plantelor, dar cel mai mult m-a amuzat faptul că, într-o eră a informației, sunt încă mulți oameni superstițioși. Colegul meu de blog Carli Marian a făcut la cererea fanilor lui, care-l urmăresc pe canalul de YouTube/CarliMarian, un top al plantelor care aduc ghinionul și sărăcia în casă, dar și materiale video despre plante care aduc sporul și prosperitatea. Ca să vezi cum gândesc oamenii, primul meu impuls a fost să aflu mai multe despre spor și prosperitate, dar am constatat că numărul vizualizărilor este cu mult mai mare la topul plantelor negative. Incredibil!

Impatiens, denumită popular și Sporul casei, este o plantă care decorează frumos interioarele, mai ales când înflorește.

Impatiens, denumită popular și Sporul casei, este o plantă care decorează frumos interioarele, mai ales când înflorește. Dar crezi că e singura plantă care ne poate bucura? Cu siguranță nu, așa că sporul casei poate fi orice plantă vrei tu să fie.

Cu cactuși poți face aranjamanete frumoase, poți crea povești împreună cu copii tăi, folosind figurine. Cum să consideri cacctușii altfel decât plante decorative cu aspect sculptural?

Cu cactuși poți face aranjamanete frumoase, poți crea povești împreună cu copiii tăi, folosind figurine. Cum să consideri cactușii altfel decât plante decorative cu aspect sculptural?

Un cactus plantat în ultima ceașcă rămasă întreagă din setul primit cadou poate fi ceva absolut inedit și surprinzător.

Un cactus plantat în ultima ceașcă rămasă întreagă din setul primit cadou poate fi ceva absolut inedit și surprinzător.

Dincolo de explicații, superstițiile nu-și au rostul atunci când într-o casă plantele sunt îngrijite, când casa este curată, când decorațiunile și aranjamentele, fie ele și cu plante uscate, sunt puse în valoare, fără a deveni ceva inestetic, plin de praf și pânze de păianjen. Totul se leagă de context. Până la urmă și o casă bine proiectată și amenajată la interior, dar neîngrijită poate fi considerată un loc care aduce ghinion pentru că, pur și simplu, oamenii care o locuiesc nu se mai simt bine în ea. Mai pe scurt, nu plantele aduc ghinionul sau prosperitatea, ci oamenii și le aduc singuri în viețile lor. Așa că, înainte de a apleca urechea la orice superstiție, nu uita că ceea ce vrem să vedem în exteriorul nostru este ceea ce avem în interiorul nostru. Vezi partea negativă în afara ta? Cu siguranță ești o persoană nemulțumită de tine, de viața ta. Vezi partea pozitivă? Cu siguranță iubești viața și vrei să afli, să cunoști mai multe.

Natura nu este rea sau bună, nu produce plante ghinioniste sau aducătoare de noroc, ci pur și simplu se adaptează mediului și face orice îi stă în putință să prospere, adică să trăiască, să fie vie! Așadar să fim vii, să trăim din plin fiecare moment și să găsim bucurie în viețile noastre pentru că și noi facem parte din marele ciclu al Naturii.

Ultimul material video ar trebui să-l vedeți cu un ochi amuzant. Și da, amuzante sunt și comentariile 🙂 Așa că mai repet aici la final încă o dată: Natura nu este rea sau bună, nu produce plante ghinioniste sau aducătoare de noroc, ci pur și simplu se adaptează mediului și face orice îi stă în putință să prospere, adică să trăiască, să fie vie!

Un raspuns pentru Plante care aduc noroc și plante care aduc ghinion în casă

  1. Florenta spune:

    Ma bucur ca ai luat atitudine fata de acest tip de informatii, postate numai pentru a umple spatiul si a atrage un trafic indoielnic pe anumite site-uri. Te respect pentru continutul postarilor tale, dar recunosc ca pentru cateva secunde am cazut in capcana titlului. Bine ca a fost o gluma…Mai apar adesea titluri de genul …arunca imediat ghinionul din casa…dar afli la final ca biata planta care iti face un bine, prin frumusetea ei, poate fi toxica daca o mananca un copilas sau un caine! Aici am ajuns?! Oamenii trebuie sa mai invete sa nu-si mai transforme casele in „sere”, adica ei traiesc pe langa plante, si nu plantele pe langa ei…Complet neinformati, dar si ignoranti. Habar nu au de gradul de umiditate, de posibile alergii etc. Iti multumesc pentru educatia estetica pe care ne-o induci cu fiecare articol. Multumiri si pentru Carli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *