adelaparvu.com despre Orange Money (2)

In In trend

Cumpărături, plăți facturi și transferuri de bani cu Orange Money

Da, nu doar servicii de telefonie mobilă, ci și servicii bancare. Ai citit bine pentru că dacă până acum credeai că de la Orange ai parte numai de abonamente, telefoane și alte gadgeturi, ei bine înseamnă că nu știai chiar tot. Într-o piață în care toți furnizorii de servicii de telecomunicații se întrec între ei la capitolul minute nelimitate, Orange vine cu servicii la un gest distanță pentru cumpărături, plăți facturi și transferuri bancare. Practic, îți poți folosi telefonul mobil sau ceasul inteligent ca să faci cumpărături cu ajutorul Orange Money. Am testat și eu acest serviciu și pot spune că m-am simțit teleportata în viitor să port doar ceasul inteligent (smartwatch), dar să pot face cu el mai mult decât să verific ora. Dar hai să-ți spun mai multe.

Cu un gadget nou ai mai mult decât informații, ai posibilitatea de-a folosi un smartwatch pe post de card.

În primul rând e bine să știi că la Orange îți poți deschide un cont online și că ți se poate emite un card de debit virtual Visa (îl poți avea și fizic și poți retrage bani de la ATM-uri cu 0 comison). Practic, poți avea un cont la Orange Money pe care îl poți alimenta, fie prin transferuri bancare din alte conturi, fie în magazinele Orange prin plată directă la caserie. Partea frumoasă este că acest cont îl poți accesa direct de pe telefonul mobil și poți face cumpărături, poți plăți facturi sau transfera bani către cine vrei tu, atâta timp cât ai conexiune la Internet. Și da, poți avea un ceas inteligent conectat la telefonul tău mobil și evident la contul tău Orange Money care poate funcționa ca un card. Ai opțiunea de portofel (wallet) de pe smartwatch și ca să faci cumpărături trebuie doar să apropii ceasul de un terminal POS, adică să-l folosești similar unui card contactless. Evident că dacă nu ai ceas poți folosi direct telefonul mobil pe post de card.

Am testat serviciul Orange Money cu un smartwatch Fitbit Versa. Este de-a dreptul periculos de ușor să te ții subțire la fizic, dar și la cont cu un astfel de ceas inteligent. Îți vine să cumperi într-una, dar și să alergi ca să-ți faci numărul zilnic de pași recomandat prin aplicația ceasului.

Am testat serviciul Orange Money cu un smartwatch Fitbit Versa. Este de-a dreptul periculos de ușor să te ții subțire la fizic, dar și la cont cu un astfel de ceas inteligent. Îți vine să cumperi într-una, dar și să alergi ca să-ți faci numărul zilnic de pași recomandat prin aplicația ceasului. E bine să știi că dacă achiziționezi ceasul Fitbit Versa pentru activarea serviciului Orange Money beneficiezi de un discount de 20%.

Dacă ți-ai uitat acasă portofelul sau alte carduri, dar ai telefonul ori ceasul inteligent pe mână, nu mai trebuie să te stresezi pentru că ai cum să te descurci în orice împrejurare. Evident, dacă ai contul alimentat. Este un mod absolut inedit de a efectua plăți, chiar și atunci când ești peste hotare sau când ieși la o plimbare fără poșeta, rucsac sau alte accesorii în care ții portofelul fizic. Mie, spre exemplu, îmi place să-mi plimb câinii, dar nu-mi place să iau borsetă sau geantă după mine, așa că după plimbarea cu cățelușii mei, doar cu ajutorul smartwatch-ului am putut face cumpărături. De asemenea, de pe telefonul mobil poți verifica mult mai ușor situația contului și poți activa notificările ce țin de tranzacții.

Dacă vrei să-ți faci un abonament sau să-ți cumperi o cartelă Orange ori să-ți achiziționezi un nou telefon, o tabletă sau ceas inteligent, întreabă și de serviciul Orange Money. Experții din magazinele Orange te pot ajuta să-ți configurezi și un cont Orange Money odată cu setarea noilor produse.

Dacă vrei să-ți faci un abonament sau să-ți cumperi o cartelă Orange ori să-ți achiziționezi un nou telefon, o tabletă sau ceas inteligent, întreabă și de serviciul Orange Money. Experții din magazinele Orange te pot ajuta să-ți configurezi și un cont Orange Money odată cu setarea noilor produse.

Dacă vrei să activezi serviciul Orange Money și nu ești o persoană răbdătoare cu tehnologia, sfatul meu este să mergi într-un magazin Orange pentru ca experții din showroomuri să te ajute. Eu așa am procedat, inclusiv pentru activarea portofelului virtual pe smartwatch. Dar dacă te pricepi și nu îți este teamă de tehnologie, poți descărca aplicația Orange Money și să-ți creezi singur un cont dacă esti abonat Orange. Uite aici pe site-ul OrangeMoney.ro ai mai multe detalii, iar aplicația o poți descărca din App Store pentru iPhone sau Magazinul Google Play pentru Android. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *