adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (10)

In Idei pentru acasa

Living și bucătărie în tonuri de albastru

Se întâmplă ca după ce cumperi apartamentul să te blochezi în amenajarea lui. Dacă lucrurile par ușoare la vizionare, ulterior te lovesc dilemele în privința amplasării mobilierului, mai ales când vine vorba despre bucătărie și living. Acesta a fost și cazul unui cuplu polonez, care au achiziționat un apartament de 85 metri pătrați. Tinerii și-au dat seama că deși aveau diverse idei, nu știau cum să le pună în practică, așa că au apelat la biroul Design my Deer. Ce au cerut tinerii? Un ambient cât mai relaxant și aerisit în tonuri de albastru, musai bibliotecă în living, dar care să nu aglomeze spațiul, un loc de luat masa, mobilă bine gândită în bucătărie, un spațiu dedicat mașinii de spălat și o baie cât mai luminoasă, dar actuală. Dormitoarele și le-au amenajat ei cu sctrictul necesar, dar în privința celorlalte spații au preferat să apeleze la un specialist, mai ales că aveau și un buget calculat. Hai să vezi rezultatul.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (20)

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (7)

Pentru a optimiza spațiul livingului, acesta a fost separat parțial față de hol cu ziduri laterale. Golul prin care se face intrarea în living a fost placat cu PAL, iar într-o parte a fost configurată biblioteca, iar de cealaltă parte locul de luat masa.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (1)

Compartimentarea apartamentului a fost păstrată, singura modificare fiind în zona de zi unde livingul era inițial deschis către hol. Designerii au prevăzut construcția de ziduri din gips-carton pentru a face două spații de depozitare: unul în living pentru bibliotecă, al doilea în hol pentru pantofi. Baia de serviciu aproape de hol a fost transformată în spălătorie pentru ca cealaltă baie să fie cât mai aerisit amenajată. Bucătăria a fost mobilată astfel încât spațiul dintre chiuvetă și plită să asigure un loc suficient pe blat, iar frigiderul a fost poziționat după ușă.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (4)

Locul de luat masa a fost amplasat cât mai aproape de intrarea în living, deci cât mai aproape de bucătărie. Zona este marcată și de corpuri de iluminat suspendate deasupra mesei. Scaunele alese sunt unele grafice, care să nu încarce spațiul.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (3)

Prizele au fost păstrate în cea mai mare parte, ca atare locul de televizor era pe latura mică a livingului. Designerii nu au așezat canapeaua la perete, ci față-n față cu comoda tv, astfel au separat prin mobilier funcțiunile din zona de zi.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (8)

Petele de culoare sunt aduse prin perne decorative. De asemenea, pentru a lega diferite locuri ale livingului din punct de vedere vizual, designerii au ales piese negre (scaune, măsuță, comodă, corpuri de iluminat). Peretele alb este decorat discret cu profile decorative care nu aglomerează spațiul, dar îi conferă o imagine aparte.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (10)

Pentru o amenajare aerisită, unde să se regăsească nuanțele de albastru preferate de către proprietari, designerii au prevăzut ca peretele cu televizorul să fie vopsit într-o nuanță deschisă, dar nu au aglomerat în rest suprafața cu alte decorațiuni. Corpurile de iluminat sunt dispuse perimetral, astfel ca lumina pe timpul serii să fie plăcută.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (9)

Pentru ca imaginea finală să fie una coerentă, comoda aleasă pentru tv ca și draperiile sunt în nuanțe închise, similare caloriferului. Astfel, prezența unui grup de elemente în aceeași culoare, estompează prezența caloriferului.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (7)

Locul de luat masa este personalizat cu un tapet texturat, iar oglinda rotundă vine să amplifice senzația de spațiu și de lumină când suspensiile sunt aprinse.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (11)

În hol este folosită aceeași nuanță de albastru ca și în living. Bucătăria s-a dorit separată cu ușă.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (12)

Peretele din zona blatului de lucru este placat cu mozaic hezagonal (de la Leroy Merlin), un model mărunt care nu încarcă vizual.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (13)

De la randare la realitate, se poate observa că întotdeauna ceea ce iese în realitate este mai frumos. Bucătăria a fost organizată în L și prelungită și în dreptul ferestrei.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (2)

Pentru ca bucătăria să se simtă mai luminoasă, designerii au ales ca blatul din lemn și primul rând de corpuri suspendate să fie într-o nuanță deschisă de pin nordic.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (5)

Combinația de alb-albastru cu texturi similare lemnului se regăsește și în baie. În zona dușului sunt plăci ceramice cu aspect de lemn, în rest find folosite plăci ceramice de tip metro montate pe verticală. Este interesantă aplica pentru oglindă montată în lateral și nu deasupra oglinzii.

adelaparvu.com despre amenajare living, bucatarie, baie in albastru, design Design My Deer, Foto Ayuko Studio (6)

Parțial amenajată, fără dormitoare, dar de impact pentru că toate încăperile în care au acces oaspeții casei sunt coerent ambientate. Deși sunt multe spații de depozitare, ele nu încarcă spațiul, fiind bine poziționate. Și da, senzația de locuință aerisită se simte, iar nuanțele de albastru bine punctate și plăcut combinate. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Ajuko Studio

8 raspunsuri pentru Living și bucătărie în tonuri de albastru

  1. Andra spune:

    Oglinda rotunda din baie de unde este cumparata?

  2. Ionut spune:

    Unde găsim calorifere colorate, ca cel din imagini?

  3. magda spune:

    Imi puteti spune va rog unde a fost facuta mobila de bucatarie?

  4. Cristina spune:

    Buna ziua,
    Imi puteti spune de unde ati achizitionat covorul din living?
    Multumesc frumos!

  5. Ioana spune:

    Puteti sa imi spuneti va rog ce butoni ati folosit pentru mobila de bucatarie? De asemenea, fronturile albastre ce tip de frezare au?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *