adelaparvu.com despre idei decorare usi

In Idei pentru acasa

15 idei pentru decorarea ușilor interioare

De cele mai multe ori ușile interioare devin foarte prezente, mai ales când nuațele și texturile lor sunt închise, contrastează cu restul camerei ori încăperea este mică. Da, deseori ușile interioare se simt ca niște fețe de dulapuri deranjante în cameră. Dar atunci când nu-ți place ceva, poți să avea curajul să treci la schimbări. Chiar dacă una din fețele ușii o păstrezi la fel cum era înainte, pentru ca imaginea unitară locuinței să nu fie alterată, la interiorul încăperii foaia de ușă poate fi transformată. Cum? Depinde de gusturi, nevoi, dar și creativitate. Hai să descoperi câteva idei care sigur îți vor da teme pentru proiectele de bricolaj din timpul liber.

adelaparvu.com despre idei decorare usa interioara cu picturi

Cea mai la îndemână transformare este vopsirea ușii. Acum există vopseluri speciale care se pot aplica și pe suprafețe melaminate, iar dacă ușa este din MDF sau lemn, vopsirea ei nu este o problemă. Nu te aștepta să iasă perfect, dar pentru un rezultat reușit folosește vopseluri acrilice.

adelaparvu.com despre idei decorare usa interioara cu fotografii

Ai multe fotografii pe care nu știi unde să le expui? Poți folosi ușa interioară ca loc de expoziție. De asemenea, pentru camerele de tineret, ușa interioară poate fi perfectă pentru a lipi pe ea postere.

adelaparvu.com despre idei decorare usa interioara cu benzi adezive

Poți aplica benzi adezive decorative pe ușă pentru a crea un efect artistic. Asta mai ales într-o cameră de tineret sau dormitor. Este genul de proiect pentru care trebuie migală, dar și ceva bani pentru achiziția benzilor decorative (scoci imprimat cu modele).

adelaparvu.com despre idei decorare usa interioara cu piuneze

Ce zici de piuneze? Da, efectul lor se simte cel mai bine pe o ușă de colorată. Ideea este ca piunezele sau cuierele de tapițerie să fie în contrast cu foaia ușii, dar să se lege de alte accesorii din cameră, cum ar fi mânere mobilierului, corpurile de iluminat, piesele mici de mobilier.

adelaparvu.com despre idei decorare usa interioara cu foita de argint

Dacă dorești să ascunzi de tot vechiul finisaj al ușii, poți aplica peste ea foiță de argint, cupru sau aur. Este o treabă migăloasă, dar efectul este garantat. Vrei să vezi și următoarele zece idei de decorare ale ușilor interioare? Ești LaDoiPași să le descoperi chiar AICI.

6 raspunsuri pentru 15 idei pentru decorarea ușilor interioare

 1. Mihaela spune:

  Buna ziua, am o foarte mare rugaminte. Recent am reconditionat usile interioare ale apartamentului care sunt din lemn si am ales un lac mai inchis, mahon. Urmatorul pas este parchetul. Putem sa il reconditionam pe cel existent, prin raschetare si lacuire, sau putem cumpara unul nou. Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce culoare se potriveste cu usile roscate? As prefera o culoare mai deschisa, dar nu am nici o idee. Va multumesc, Cu respect, Mihaela

 2. Stoicescu spune:

  Bună ziua. Am o rugăminte la dv, un sfat. îmi vopsesc ușile interioare cu vopsea alba
  Ușile și tocurile sunt din lemn.
  Spuneți.mi va rog, pragul uși îl vopsesc tot alb , sau îl las la culoarea din nainte, bait mai maro+lac ?

 3. Cornelia spune:

  Buna ziua. Doresc sa refac dressing-ul de pe hol care are lungimea de 3.30m si inaltimea 2.40 m. Vreau sa fac usile in culorile albastru si alb (eventual vintage style) deoarece doresc sa aduc stilul marin in casa. Problema este ca NU am gasit combinatia aceasta de culori si nu stiu daca eu as putea sa gasesc o solutie in sensul asta. De asemenea, avand in vederea marimea, credeti ca ar fi indicat sa aleg usile clasice cu balamale sau glisante? Multumesc.

 4. Cornelia spune:

  Buna ziua. Doresc sa schimb dressingul de 3.30 m însă nu am identificat pe nimeni care sa ma poata ajuta in decorarea usilor in ton cu apt., adica alb si elemente albastre. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul asta? Sau cu o firma / persoana care se ocupa cu asa ceva. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *