adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (8)

In Amenajari Gradina, Balcoane

Terasă frumos redecorată

Când ai un spațiu exterior de tip balcon sau terasă e păcat să nu-l amenajezi frumos pentru a te bucura de el, dar și pentru a completa frumos ceea ce se vede pe ferestrele locuinței. Iar redecorarea poate fi făută cu piese și produse cu aspect natural pentru a contura un ambient relaxant, potrivit oricărui stil de amenajare de la interior. Și ca să vezi despre ce este vorba, te invit să vezi o terasă cu suprafața de circa 15 metri pătrați, unde finisajele nu s-au schimbat, ci au fost păstrate, dar unde prin mici trucuri decorative  ambientul anterior a fost complet transformat, iar imaginea finală este foarte reușită. Dar hai să afli ideile aplicate aici.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (9)

Înainte de redecorare terasa avea un aer imcomplet și dezordonat pentru că nu erau conturate clar zone funcționale, iar plantele păreau abandonate. Finisajele au fost păstrate, la fel ca și o parte din lucruri cum ar fi masa, structurile de separare ale balustradelor, ghiveciul cu lavandă. Dar au fost adăugate alte lucruri, toate bine alese pentru o imagine unitară.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (8)

Primul lucru în planificarea redecorării uui spațiu este alegerea unei teme. Pe baza acestei teme se stabilesc ulterior: zonele funcționale în funcție de activitățile pe care le dorești desfășurate în acel spațiu, abia apoi culorile, texturile și imprimeurile. Aici s-a ales o temă naturală pentru terasa pe care s-a dorit să existe următoarele funcțiuni: loc de luat masa cu grătar aproape, loc de lectură (fotoliul suspendat), loc de relaxare canapea cu măsuțe și loc de mini grădină urbană cu zonă de depozitare. Jardinierele alese sunt unele cu aspect de beton, cu forme geometrice, simple, dar nuanță în contrast cu texturile din lemn (găsești modele similare la Leroy Merlin și la Hornbach).

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (4)

Conform temei naturale cele mai prezente texturi sunt din împletituri. Astfel, jaluzele din bambus (de la Leroy Merlin) au fost folosite pentru a îmbrăca separările balustradelor, astfel ca pe verticală să existe suprafețe armonioase. Împletiturile maschează balustrada din fie și sticlă, dar se potrivește cu cealaltă balustradă construită din șipci de lemn. La îmbinarea dintre ele, ambientul a fost completat cu o plantă înaltă, care leagă funcțiunile. Pentru contrastul cu texturile împletite din fibre naturale și texturi din lemn au fost alese piese de mobilier cu structură din fier vopsită în negru și decorațiuni în alb și negru. Masa a fost păstrată, dar scaunele sunt noi (găsești modele similare la Primera și la VidaXL), iar covoare de exterior găsești la Calma House.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (6)

Chiar dacă visezi la un grătar construit, trebuie să accepți situația în care acesta nu poate fi ridicat pe o terasă. Există alternative confortabile în toate magazinele de bricolaj, cum ar fi un grătar de mici dimensiuni, iar în loc de frigider poți avea oricând o frapieră improvizată dintr-o găleată metalică. Important este să prevezi un loc pentru ele, adică să ai totul la îndemână și bine organizat. Aici o masă consolă (găsești la The Home) ține loc de blat de lucru și este poziționată aproape de masă.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (3)

Jaluzelele din bambus le poți folosi și pentru a crea zone de umbră. E adevărat că pe pe timp ploios va fi mai greu să folosești spațiul, de aceea e indicat ca totul pentru terasă să fie ales din gama de mobilier de exterior și să te asiguri că prin redecorare nu astupi gurile sifoanelor pentru colecatrea apei. Dacă vrei musai să acoperi o parte din terasă o poți face cu strcuturi ușoare de tip panouri din policarbonat, dar sub ele să existe jaluzelele pentru umbră, dar și pentru coerență vizuală. Un fotoliu suspendat (aici de la Jardiland) este la fix pentru lectură și relaxare și îl poți poziționa alături de o canapea de exterior pentru a suplimenta locurile de ședere din zona de conversație.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (2)

Pentru un plus de confort, pe lângă mobilă, contează multe decorațiunile cum ar fi covoarele de exterior, pernele, cuverturile, măștile de ghivece. De asemenea, prezența plantelor, dar și poziționarea lor. Oricum, pentru o terasă este mai indicat să ai mai multe piese de mobilier mici pe care le poț regrupa, dar și depozita mai ușor pe timp de iarnă, decât piese mari, greu manevrabile și voluminoase. Când ai nevoie de o structură fixă, te poți gândi la un dulap pentru depozitare. Aici este unul construit din cărămidă la nivelul parapetului, iar ușile sunt improvizate din stânghii de lemn astfel ca interiorul să fie ventialt natural, dar să adauge și o textură naturală într-o altă nuanță. Măsuțele cu aspect de beton sunt de la ID Design, pernele și cuverturile de la Zara Home și H&M Home, iar măști ed eghivece și alte decorațiuni de la Catalina House.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (7)

Aici, combinația de texturi și culori este una foarte plăcută – fibre naturale cu tonuri de griuri, alb și negru. Pentru ca totul să fie armonios, obiectele alese, de la veselă la decorațiuni textile, au imprimeuri geometrice, deci totul asortat.

adelaparvu.com despre redecorare terasa 15 mp, Foto ElMueble (5)

Și pe verticală a fost folosit spațiul, respectiv pentru mini grădina urbană cu plante aromatice. Plantele sunt strategic pozționate peste tot pe terasă, adică perimetral pentru a nu ocupa mult din spațiul util, dar pentru a imprima senzația de prospețime. De asemenea, au fost alese și felinare, ghirlande de lumini de exterior, astfel ca pe timpul serii atmosfera să devină una magică. O terasă redecorată ca o cameră, dar unde obiectele sunt rezistente pentru intemperii și alese pe baza unei teme clare. Și da, aceste obiecte se potrivesc foarte bine în orice interior, așa că dacă nu există spațiu de depozitare pentru ele pot fi foarte repede acomodate pe timp de iarnă în locuință. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: ElMueble

 

4 raspunsuri pentru Terasă frumos redecorată

 1. Arată foarte primitor!
  Terasa este, pentru unii oameni, colțul cel mai de suflet de acasă. Iar reamenajarea ei presupune uneori mult efort fizic și financiar – dar merită!

 2. Anne-marie spune:

  Ești minunata, Adela draga! Oare ma poți ajuta cu un sfat în ceea ce privește construcția unei terase? Mulțumesc frumos!

 3. Cristina spune:

  Buna Adela. Ma numesc Cristina si doresc sa amenajez curtea casei mele, care are 45metri patrati, iar forma ete dreptunghiulara. Mentionez ca atata sotului meu cat si mie ne place sa petrecem cat mai mult timp in natura, dar din pacate in Bucuresti este foarte multa poluare si putin spatiu verde. Asa ca ne-am gandit sa transformam curtea noastra intr-un mic paradis natural. Am rugamintea sa ma ajuti cu cateva idei cu privire la amenajarea curti noastre. Scuze de indrazneala … Ma poti auta cu cateva idei? Vom astepta cu mare drag si nerabdatori, propunerile tale.
  Multumim frumos. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *