adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit, proiect Alderamin Ro (1)

In In trend

Elimină mirosurile în băile fără fereastră

Sunt multe băi care nu beneficiază de fereastră, mai ales în locuințele de bloc, așa că problema eliminării mirosurilor neplăcute provenite de la vasul de toaletă pare dificil de rezolvat. Însă, la acest aspect s-au gândit specialiștii elvețieni, care, pe lângă multe inovații în domeniul obiectelor sanitare, au reușit să producă un sistem ingenios de filtrare a mirosurilor neplăcute. Este vorba despre modulul DuoFresh de la Geberit, disponibil pentru majoritatea clapetelor de acționare din gama Sigma. Practic, cu acest modul toate mirosurile neplăcute sunt eliminate direct de la sursă, din vasul de toaletă. Despre cum funcționează , îți prezint în materialul video de mai jos, iar despre detaliile estetice ți-am pregătit informații suplimentare.

adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit, proiect Alderamin Ro (1)

În proiectarea unei băi fără fereastră, un sistem de filtrare al mirosurilor nu schimbă aspectul vizual, dar cu siguranță schimbă radical atmosfera și confortul celor care folosesc spațiul. Acest proiect de baie este realizat de arh. Andreea Beșliu.

adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit, proiect Alderamin Ro(2)

Noile băi sunt dotate cu vase de toaletă suspendate, ceea ce facilitează igiena și maschează componentele tehnice legate de rezervor. Acesta devine practic încastrat în perete, iar accesul la el, în caz de nevoie, se face prin intermediul clapetei de acționare a spălării. Din punct de vedere estetic, clapeta este vizibilă și este aleasă de către designeri sau arhitecți în relație cu finisajele și cu detaliile altor dotări. Spre exemplu, clapeta se alege în funcție de nuanța bateriei de lavoar, de profilul închiderii panoului de duș și evident și în relație cu nuanța și textura plăcilor ceramice sau a zugrăvelii din baie.

adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit (7)

Acum, ingeniozitatea modulului DuoFresh de la Geberit constă în faptul că este montat în spatele clapetei Sigma, prevăzută cu o față culisantă pentru ca accesul la modulul cu filtru să fie facil. Deci, din punct de vedere estetic, filtrul ceramic nu este vizibil. De asemenea, locul filtrului este proiectat astfel ca în spatele lui să poată fi ușor fixată o pastilă odorizantă de la Geberit, care pe lângă mirosul plăcut asigură și o igienă impecabilă. Și da, în gama Sigma există suficiente modele de clapete, astfel ca din punct de vedere estetic să fie ușor de asortat oricărei amenajări, indiferent de stil.

adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit (3)

Este important de reținut faptul că modulul DuoFresh de la Geberit este disponibil deocamdată doar pentru gama Sigma de rezervoare încastrate și clapete de acționare, astfel că dacă acest modul de filtrare a mirosurilor neplăcute este de interes pentru tine, să știi exact ce să cauți. De asemenea, prețurile pentru modul sunt separate față de clapetă sau de alte componente ale rezervorului, iar pentru funcționarea lui este necesară o sursă de curent. Adică, este nevoie de alimentarea motorului care face posibilă aspirarea aerului viciat direct din vasul de toaletă. Însă, în afara acestei surse, nu este nevoie de nicio altă instalație sau de modificări ale acesteia. Mai mult, modulul Duofresh are prevăzut și o lumină LED de orientare, care vă oferă un confort suplimentar pe timpul nopții.

adelaparvu.com despre sistem de filtrare mirosuri în bai fara fereastra DuoFresh de la Geberit (4)

Calitatea și designul pieselor din colecțiile Geberit, le recomandă pentru o dotare și mobilare completă a băii. Ai de la obiecte sanitare, baterii la mobilier pentru baie, toate sub brandul elvețian. Deci, nu doar design, ci și funcționalitate, care înseamnă un aspect de calitate, dar și igienă și confort pentru viața de zi cu zi. Uite, poți afla mai multe pe www.geberit.ro. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea! 

Foto: Geberit/ Alderamin Studio

2 raspunsuri pentru Elimină mirosurile în băile fără fereastră

  1. Nicoleta spune:

    Multumesc frumos pentru informatiile aduse…Interesante,utile..ca e obicei!

  2. Ivan Viorel Ionel spune:

    Există un model de toaletă Geberit,cu o pompă de aspirație,care să aspire mirosul direct din vas și să-l elimine printr-un tub afară,în felul acesta să numai fie nevoie filtrul acela de ceramică,care cred c-ar trebui schimbat după ceva timp?Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *