adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (7)

In Electrocasnice si dotari

Cu rulouri exterioare automatizate ai protecție termică și confort la interior

Dacă ar fi să-ți faci o casă, cum ți-ai dori să fie? Cu siguranță, printre primele lucruri ai menționa că ți-ai dori să fie luminoasă. Și da, multe case proiectate în ziua de azi au ferestre largi, generoase. Însă, dacă în faza de șantier totul arată bine și aerisit, când se ajunge la partea de amenajare lucrurile încep să devină mai complicate. Da, complicate și când vine vorba despre funcționalitate, respectiv întreținerea, protecția, exploatarea casei, și controlul optim al gradului de lumină naturală. Spre exemplu, cum rezolvi problema securității casei, cum faci să controlezi consumul de energie pentru ventilarea sau încălzirea casei? Răspunsul la aceste întrebări poate fi mai simplu decât te-ai fi gândit: rulourile exterioare motorizate. Hai să-ți explic mai jos fiecare aspect în parte ca să înțelegi de ce rulourile exterioare cu motorizare Somfy sunt o soluție practică și eficientă pentru o perioadă lungă de timp.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (2)

Somfy, companie franceză cu peste 50 de ani experiență în domeniu, este lider mondial in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire și acces în locuințe și clădiri comerciale, instituționale sau de utilitate publică. Portofoliul include o ofertă largă de echipamente: motoare destinate tehnicii de umbrire pentru interior și exterior, pentru ferestre, uși de garaj și porţi de acces auto, precum și soluţii de umbrire solară dinamică și Smart Living.

Conform a două studii recente s-a demonstrat faptul că prin folosirea echipamentele de umbrire automatizate se ajunge la reducerea cu până la 54%* a costurilor de energie pentru iluminat, atunci când sunt folosite în tandem cu sisteme eficiente de iluminat, și la reducerea cu până la 30%** a costurilor de energie electrică pentru răcirea/încălzirea spațiului.
*Somfy-Philips study on energy efficiency of office buildings.
**Physibel & ES-SO, Energy saving and CO2 reduction potential from solar shading systems and shutters solar shading systems and shutters ‘in the EU-25.

Iarna, în special pe parcursul nopții, cu rulourile coborâte se creează încă un strat de aer care reduce pierderea de căldură din interior către exterior.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (8)

Vara, prin reducerea aportului de căldura care intră prin spațiile vitrate, se reduce și nevoia de climatizare. Motorizarea rulourilor și integrarea lor în sistemul smart-home Somfy împreună de senzori solari mențin locuința răcoroasă prin  închiderea sau deschiderea automată a rulourilor la anumite praguri de temperatură, pe măsură ce soarele se deplasează pe cer, atunci când este nevoie.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (4)

Cu ajutorul motorizării rulourilor instalate pe exterior, confortul termic de la interior ajunge la un nivel mult mai ridicat. Pe timpul iernii, crește gradul de izolare al casei exact în zonele sensibile, respectiv ferestre (vezi rulouri și jaluzele venețiene exterioare), iar pe timpul verii rulourile împiedică supraîncălzirea interiorului și deci nu se mai solicită la maximum sistemul de ventilație.

Așadar, prin automatizarea rulourilor pot fi rezolvate multe dintre problemele ce țin de funcționalitate, transfer termic, securitate, precum și controlul gradului de lumină naturală în funcție de nevoi. Și totul cu o acționare simplă din telecomandă sau printr-un click în aplicația de mobil a unității de comandă smart-home Somfy, de acasă sau de la distanță.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (6)

Este util să iei în calcul rulourile motorizate din faza de șantier pentru a alege și tipul de rulou care ți se potrivește, precum și să te asiguri că ai prize în zona ferestrelor. Motoarele Somfy pot fi alimentate atât prin cablu, cât și prin panoul solar furnizat odată cu motorul, așa cum este în cazul modelului Oximo Wirefree RTS.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (3)

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (5)

La interior, cu ajutorul sistemelor de motorizare Somfy, pot fi acționate rolete, perdele, draperii, cu închidere și deschidere din telecomandă sau din aplicația de mobil aferentă sistemului smart-home Somfy în care pot fi integrate. Modelele de motoare Somfy pentru echipamentele de umbrire pentru interior se pot alimenta prin cablu sau cu baterie, deci fără a fi necesară extinderea instalației electrice, fără prize suplimentare  dacă ai în vedere un proiect de reamenajare. Vezi aici modelul Movelite Wirefree RTS pentru automatizarea perdelelelor și draperiilor. Desigur, poți opta și pentru varianta  cu alimentare electrică. Indiferent de varianta pe care o alegi, te vei bucura de acţionarea fără efort a perdelelor şi draperiilor, iar materialul din care este confecționată perdeaua rămâne curat și este mai rezistent în timp, nemaifiind nevoie de manevrarea manuală a acestuia.

Vezi că un sistem de automatizare a perdelelor și draperiilor implică instalarea unui motor electric și a unei șine speciale, care permit acționarea perdelei și draperiei prin intermediul unei telecomenzi sau prin integrarea în sistem de casă inteligentă Somfy.

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (1)

adelaparvu.com despre rulouri exterioare motorizate, automatizate Somfy (7)

Partea frumoasă/utilă este că cei de la Somfy asigură sisteme de motorizare care funcționează coordonat între exterior și interior. Practic, toate aceste echipamente de umbrire  motorizare pot fi integrate într-un  sistem Smart-Home Somfy, ceea ce permite cotrolul lor centralizat, prin intermediul unei aplicații de mobil, și gestionarea automată a echipamentelor în funcție de condițiile de vreme, pentru a economisi energie, sau în funcție de preferințele personale și stilul de viață . Uite, ca să poți cere o ofertă de preț și să știi ce tip de produse s-ar potrivi pentru locuința ta, vezi site-ul somfy.ro unde ai și secțiunea partenerilor de la care poți cere exact produsele, dar și să afli și costurile de montaj. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

4 raspunsuri pentru Cu rulouri exterioare automatizate ai protecție termică și confort la interior

  1. Roxana spune:

    Foarte bun site-ul, multumesc pentru recomandare!

  2. Mada spune:

    Dar de unde se ia buiandrug pentru rulouri? Asa se pun in Germania ca altfel nu poti sa il faci sa coboare de sus din zid.

  3. Mara spune:

    Foarte bune site-ul, multumesc mult pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *