adelaparvu.com despre mesterul care face case din piatra Mustafa Sinan Serif

In Mesteri, Romania Mea

Meșterul care face case din piatră – Mustafa Sinan Serif

Să fii zidar și să lucrezi cu piatra este la granița dintre meșteșug și artă, atunci când ai avut parte de un mentor precum sculptorul Mihai Buculei. Și da, după ani buni de ucenincie și de stat lângă un maestru, poți ajunge să faci lucrări deosebite, așa cum le face și Mustafa Sinan Serif. Este un meșter cu mare experiență, care prin munca lui a reușit să înfrumusețe proprietățile celor care au apelat la el. Așa că, l-am luat la întrebări ca să aflăm mai multe de la prima sursă, cum s-ar spune, în curtea casei lui din Vama Veche. Dacă toate casele de pe litoralul nostru ar arăta așa de frumos, turismul la mare ar deveni o experiență arhitecturală. Eu zic că nu e târziu să ajungem acolo, dacă arătăm ceea ce e frumos la noi, repere care să ghideze pe mai departe. Sper să te inspire și pe tine interviul de mai jos!

Realizator: Adela Pârvu
Producător: Bogdan Hăineală
Concept: Pârvu Concepts
Producție video: Pârvu Production

6 raspunsuri pentru Meșterul care face case din piatră – Mustafa Sinan Serif

 1. Luminița spune:

  ADEVARATA arhitectură dobrogeană! Când eram copil și mergeam la rude, la țară, așa erau gardurile și casele. Străbunicii mei au avut casă din piatră îmtr-un sat din jud.Constanța.

 2. Liliana spune:

  Bună seara, cat m-ar costă mai mult sau mai puțin să construiesc o casă di 80 metri pătrați( 9X9 h 2,50 ) din piatră? Vă mulțumesc frumos anticipat.

 3. Aliz spune:

  Fascinant să descoperim artiști adevărați ai pietrei care transformă un simplu zid într-o operă de artă durabilă. Asemenea meșteri modelează nu doar casele, ci și experiența noastră arhitecturală. Ar fi cu siguranță o bucurie să vedem mai multe astfel de creații pe litoralul nostru, transformându-l într-un veritabil muzeu de arhitectură

 4. Brindusa spune:

  Casa este superba, ar fi frumos sa se continue arhitectura pietrei.
  Incerc sa aflu un raspuns, care incalzire este eficienta, in pardoseala sau cu calorifere si in pardoseala care modalitate?
  Daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *