Carouri pe perete

In Cum sa..., Idei pentru acasa

Poti vopsi si tu un perete in carouri colorate

Dacă vrei să obţii un efect deosebit sau să distragi atenţia de la un perete cu nişe ori neregulariţăţi, foloseşte-te de forţa culorilor! Vopseşte un astfel de perete în carouri. Atenţia va fi captată de jocul dinamic de culori şi nu de altceva. E fundalul perfect într-o încăpere unde nu ai multe obiecte dispuse către acel perete. De asemenea, acest joc de carouri se potriveşte excelent într-un spaţiu public (cafenea) sau birou.

Ambient cu perete caroiat

Dar cum procedezi? Îţi spun din start că pare simplu, dar doar pare…În primul rând trebuie să alegi patru culori. Sfatul meu este să fie aceeaşi marcă. Îţi recomand Dulux pentru că eu le-am încercat şi îţi pot spune din proprie experienţă că aceste vopsele au o putere de acoperire fantastică şi rezistă patru ani garantat de la o singură mână. Apoi, după ce-ţi definitivezi gama cromatică, te apuci să împarţi peretele în carouri. Începi să măsori de jos în sus şi de la uşă către fereastră. Dacă e peretele cu fereastră, ai grijă ca zona de mijloc să fie cu pătrate pline, iar extremele să fie simetrice, chiar dacă se termină cu jumătăţi sau sferturi de pătrate. Ideal este ca înainte să aplici vopseaua, să dai un strat de amorsă.Îţi va fi mai uşor şi la acoperit şi la vopsit.

Pregateste peretele inainte

Trasează cu creionul forma carourilor. Marchează uşor în fiecare pătrat ce culoare vei pune, fă-ţi un plan dinainte. Începe întotdeauna cu nuanţele mai deschise şi termini cu cele închise. Foloseşte banda adezivă de hârtie ca să încadrezi pătratele din aceeaşi culoare, cea mai deschisă dintre toate. Începi să vopseşti de sus în jos. După ce termini cu o culoare, îndepărtezi imediat benzile de hârtie. Apoi aştepţi să se usuce vopseaua, după care revii cu o a două culoare (după ce lipeşti benzile adezive care să-ţi marcheze pătratele). Te-ai prins, nu? E o idee la Paint Quality Institute care mi-a plăcut la nebunie. Sigur îţi va lua şi ţie două zile să o pui în practică, dar e mare satisfacţie după ce termini pentru că arată senzaţional!

Cum vopsesti in carouri un perete

7 raspunsuri pentru Poti vopsi si tu un perete in carouri colorate

  1. sabinadumitru spune:

    Ce idee geniala! multumim!

  2. Daca vreau sa incadrez patratele pe un fundal negru care sa dea senzatia de cub rubik crezi as avea sanse?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *