adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (3)

In Case, Design Interior

Cu decorațiuni textile și mic de mobilier au colorat interiorul modern

Da, mi-au plăcut mult combinațiile de culori și imprimeuri de la interiorul acestei case cu arhitectură contemporană. Inițial totul era alb cu mobilă închisă la culoare, iar proprietarii, părinți ai trei copii, și-au dat seama că totul era prea serios pentru o familie veselă ca a lor. Cu atât mai mult cu cât casa este una de vacanșă aflată în proximitatea plajei. Și-au dorit ca spațiile actuale, unde finisajele confereau o anumită răceală interiorului (ceramică în zona de zi, balustrade de sticlă) să capete o atmosferă exotică și confortabilă, să fie plăcut, ca pentru familie, dar totul să arate elegant. Ei bine, pentru că nu știau cum să combine modernul cu partea asta de familiar au apelat la designerii, iar aceștia le-au transformat frumos ambientul folosindu-se de piese de mobilier și decorațiuni inspirat alese. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (4)

Acestă casă poate fi un bun exemplu și pentru tine, dacă ai de gând să-ți înveselești locuința fără să schimbi finisajele. De ce spun asta? Pentru că aici e vorba de a alege o temă potrivită și a achiziționa conform ei obiectele importante, care vor ieși în evidență. Dacă ai să observi bine piesele mari de mobilă sunt în nuanțe neutre, la fel șu zugrăvelile și pardoselile. Deci tot ce e pe suprafață mare este tratat în culori uni, deschise la culoare. Deși la ferestre sunt jaluzele, care protejează mult mai bine de soare decât orice draperii și perdele, dar ar exista teama că ar fi prea reci, prea moderne, faptul că sunt din lemn cu lamele late ajută mult în aspectul de vacanță al casei.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (6)

Apoi, decorațiunile mari sunt și ele în nuanțe liniștite, cum ar fi spre exemplu covoarele. Dar ceea ce au ele și se simte în ambient este textura. Da, adică texturi împletite, care formează suprafețe rugoase. Apoi, pe piesele tapițate, canapele și paturi, designerii au venit cu accente colorate – perne fantezie și lenjerii de pat. Au pornit de la o culoare de bază și un motiv decorativ principal pentru fiecare cameră și au adăugat în jurul lor alte culori de contrast. Ca atare nu întâmplător ai să vezi perne colorate unele cu motive mai geometrice altele mai exotice în living și nici lenjerii de pat combinate în dormitoare. Iar pentru a completa aspectul de vacanță și a da senzația de familiar câteva piese de mobilă din ratan la fel ca și comoda cu uși ca de obloane sunt foarte reușit alese.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (15)

Si pe lângă decorațiunile textile, care prezente la nivelul pardoselilor (cocoare) și la cel al mobilierului destinat șederii sau odihnei (canapele, fotolii, paturi), designerii au avut în vedere și decorarea pe verticală, adică în zonele vizibile de pe pereți. Astfel, pe lângă tablouri, au ales oglinzi sau piese cu temă nautică, care vin să accentueze tema amenajării și să personalizeze spațiile. Mi-a plăcut mult rezultatul muncii designerilor australieni de la biroul Highgate House. Au reușit să transforme ambientul și să-i dea culoare, să relaxeze atmosfera, fără să-i știrbească din eleganță ori să alterze liniile arhitecturale contemporane ale casei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (24)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, design interior Highgate House (9)

5 raspunsuri pentru Cu decorațiuni textile și mic de mobilier au colorat interiorul modern

 1. Cori spune:

  Multumim mult Adela pentru aceste minunatii. Mi-au fost si mie de mare ajutor, si in multe dintre articole am gasit inspiratie pentru apartamentul meu (mica mea oaza, zic eu:)). Insa ce ma nedumereste este cum reusesc oamenii astia sa pastreze atata ordine si curatenie, mai ales cu 3 copiii. Si nu doar in cazul de fata, ci mai in toate articolele reiese din poze o ordine de nedescris. Eu doar cu 2 copii si mi se pare mereu ca e cea mai mare dezordine de pe planta, de parca ar fi trecut ceva uragan:)).
  Numai bine.

 2. Eugen spune:

  Oare chiar sunt oameni care au case care sa arate atat de curate in mod constant si totusi sa locuiasca in ele mai mult de 14 ore pe zi?

 3. estera spune:

  E minunat,asa vesela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *