adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (1)

In Case, Design Interior

Decorul romantic al casei a fost gândit în relație cu livada de meri

Are acel șarm pitoresc încă de la exterior, căci obloanele într-un albastru deschis, ca și terasa placată cu lemn te transportă cu gândul la zile tihnite, ca de vacanță. Când proprietarii au cumpărat casa ea nu era complet finalizată. Avea finisajele, dar nu erau toate așa cum le vezi. Tâmplăria de lemn într-o nuanță natur aurie a fost vopsită în alb, iar obloanele ca și amenajarea de la exterior a fost completată ulterior. Dar de la deschiderea către livada cu meri și de la exteriorul casei s-a pornit și amenajarea interioară. Totul a durat destul de mult, adică vreo nouă ani le-a trebuit să ajungă la rezultatul pe care-l vezi, dar totul e coerent, chiar dacă au cumpărat și amenajat în etape, grație proiectului și indicaților specialistului pe care l-au angajat. Designerul la care au apelat proprietarii a gândit totul în relație cu spațiul verde și locația casei, adică aflată într-o localitate rurală, unde liniștea și aerul curat îți dau o stare de bine. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (20)

Ridicată și etanșată la exterior, casa nu avea definitivată organizarea interioară, căci proprietarii, părinții a două fete, nu se hotărâseră cum să aranjeze parterul și mansarda. Așa că au apelat la designerul polonez Olga Anna Chmielewska, care nu doar că a venit cu propuneri de mobilare și decorare, dar le-a sugerat împărțirea pe fiecare nivel în parte. Astfel, parterul a devenit un spațiu deschis, amplu cu living, sufragerie și bucătărie, orientate către terasă, care din aprilie până toamna târziu devine o extensie a parterului, unde familia petrece mult timp în aer liber. Mansarda adăpostește trei dormitoare și două băi, deci este zona de noapte (și la parter mai există o baie). Acum, casa apare mult mai spațioasă, dar secretul constă nu doar în deschiderea spațiilor, ci și în finisajele și nuanțele deschise alese. Până la urmă aici se simte că partea masculină e în minoritate, căci sunt trei fete în casă.

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (7)

Proprietarii au visat la un decor provensal, dar le plăcea și luminozitatea și simplitatea caselor amenajate în stil scandinav, așa că designerul a reușit să combine aceste preferințe într-un mod reușit. A plecat de la o paletă de culori neutre pentru suprafe’ele mari (alb, gri) și a mizat pe materiale naturale, în special pardoselile din lemn deschis, care au o ușoară tentă aurie și care încălzesc atmosfera. Apoi, piese tapițate sau cu huse albe combinate cu mobilier cu blaturi sau fronturi din lemn (vezi mesele, detaliile de la bucătărie). Și culorile sunt prezente, dar foarte palide, cele mai intense sunt la nivelul decorațiunilor, în special în dormitoare. Un verde pastelat inspirat de merele din livadă vin să dea un aer de pospețime, amplificat în zona bucătăriei de plăcile în stil patchwork. Toate funcțiunile fiind la vedere, se completează frumos.

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (11)

Merită să observi cum în acest open space designerul a colorat diferit pereții, a intercalat nuanțele de verde cu cele de gri (în zona de șemineului pentru a accentua verticala) și a lăsat plafoanele albe, având în vedere că ele nu sunt foarte înalte, iar spațiul de zi rezultat este mai mult desfășurat pe orizontală. Acesta este și motivul pentru care la ferestre a ales draperii lungi, simple, albe, care încadrează fiecare zonă, apărând ca niște coloane ce par că dau înălțime interiorului parterului. Textura acestor draperii contează mult, materiale naturale care aduc un plus de confort și se leagă frumos de tapițeriie prezente aici. Corpurile de iluminat, ca și decorațiunile alese vin să completeze ideea de provensal, pe când culorile și texturile sunt mai degrabă inspirate de Scandinavia. A rezultat un decor romantic, unde tonurile de verde și albastru vin să mai exchilibreze formele și texturile feminine ale amenajării. Chiar frumoasă casa asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (1)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (2)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (5)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (15)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (16)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (4)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (6)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (14)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (17)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (9)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (8)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (10)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (18)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (12)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (19)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (13)

adelaparvu.com despre casa romantica in alb si albastru, Design interior Olga Anna Chmielewska, Foto Aneta Tryczynska (3)
Foto: Aneta Tryczynska/ HolArt Studio

15 raspunsuri pentru Decorul romantic al casei a fost gândit în relație cu livada de meri

 1. Andreea spune:

  Frumos ♡

 2. Andrei Alina spune:

  Imi place foarte mult. Asa as vrea sa arate si casa mea.

 3. Alisie Ramona spune:

  Extraordinar de frumoasa!

 4. alina spune:

  Minunata

 5. Radu spune:

  Daca mi-as permite, probabil ca as cumpara-o!

 6. radhacross spune:

  aer de casa coloniala britanica printr-o tara calda
  bine macar ca una din mitze e neagra..

 7. Georgiana spune:

  Unde putem gasi faianta folosita la bucatarie? Sau ceva asemanator? Multumesc!

 8. Cami spune:

  De unde sunt cumparate corpurile de iluminat?

 9. Adriana spune:

  Minunata!

 10. Magda spune:

  M-a rascolit, seamana cu casa pe care am vandut-o …. pacat cu nu mi-a venit atunci ideea cu acele obloane…

 11. Liliana Blaga spune:

  M-am topit…:)

 12. Helen spune:

  Corpurile de iluminat : Maison du monde.

 13. Suciu Manuela spune:

  foarte foarte frumoasa casa

 14. Irina spune:

  Unde as putea sa gasesc niste planuri pentru o casa asemanatoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *