adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (7)

In apartamente, Design Interior

Apartament scandinav cu accente etno

Dacă ți-ai dori să evoci la interiorul casei momente fericite și tihnite petrecute în vacanțe exotice, cu siguranță amenajarea de față te va inspira. Familia care locuiește aici a colecționat o mulțime de suveniruri din vacanțe, în special obiecte de artizanat, manufacturate de către meșteri talentați. După ce au cumpărat un apartament de 90 de metri pătrați, cu un plan atipic, într-o clădire veche, și-au dorit să-și poată decora interiorul cu obiectele colecționate, dar totodată visau la un ambient calm, relaxant și luminos, specific stilul scandinav. Ei bine, de ajutor le-au fost designerii de la biroul Minina Design, care au reușit să organizeze foarte bine locuința cu un plan mai deosebit și să folosească ceea ce stilul scandinav și stilul etno au în comun: materiale precum lemn și țesături din fibre naturale, nuanțe neutre, și cât mai multă lumină naturală. Rezultatul? Cu totul deosebit, o locuință de poveste, unde fiecare colț pare să aibă o atmosferă proprie. Dar hai să afli mai multe, nu înainte de a vedea și planul apartamentului.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (53)

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (9)

Apartamentul situat într-o clădire veche are o formă mai deosebită, pe care designerii au păstrat-o, respectiv nu au indicat îndreptarea pereților, ci au poziționat mobila conform spațiului și s-au folosit de trucuri decorative pentru a corecta vizual unghiurile camerelor (dormitoarelor). De asemenea, livingul a fost extins către holul existent inițial și au separat bucătăria cu ajutorul unei tâmplării metalice. Forma lungă și îngustă a camerei de tineret au folosit-o ingenios: prima parte pentru dulapuri de depozitare separată de o a doua parte cu ajutorul unor draperii. Practic o singură cameră, dar cu mai multe funcțiuni înșiruite.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (11)

Prima zona care se vede la intrarea în living este cea cu peretele decorat cu o pictură murală realizată de către artista Rina Kirillina. Elefantul este un simbol omiprezent în cultura asiatică budistă și proprietarii și l-au dorit neapărat reprezentat în ambient. Cu siguranță nu s-ar fi gândit la o pictură murală, dar efectul ei este spectaculos.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (5)

Canapeaua din zonă (parte din colțarul Mood de la Pianca), la fel ca și decorațiunile sunt în tonuri de gri, dar designerii au intervenit cu accentele de verde, care împrospătează totul. Comoda exotică, realizată pe comandă din panouri traforată, a fost vopsită în verde, iar alte obiecte decorative cu texturi metalice, similare bronzului completează armonios paleta cromatică și cea a texturilor.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (12)

Locul de luat masa este poziționat în dreptul ferestrelor și în proximitatea bucătăriei, lăsând centrul livingului liber. O masă actuală cu blat din rășină și lemn este acompaniată de scaune cu design vintage. Ceea ce este la fel în privința lor este la nivelul nuanței suporturilor din lemn și textura tapițeriei din piele, de asemenea și forma este asemănătoare. Corpul de iluminat este realizat pe comandă la atelierul unor artiști.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (13)

Bucătăria este grupată într-un spațiu relativ modest, iar designerii s-au folosit de forma pătrată a spațiului pentru a prevedea dispunerea pe trei laturi a mobilierului, inclusiv în fața ferestrei. Totul tratat în stil scandinav în alb și negru, linii simple, curate și lumină naturală care nu este obturată.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (3)

Designerii s-au folosit de verticala bucătăriei astfel că toate electrocasnicele mari sunt grupate pe peretele comun cu una dintre băile locuinței. Astfel, suprafața blatului este liberă și neîntreruptă de aparate.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (10)

Pentru mai multă lumină naturală, bucătăria este separată cu uși glisante cu sticlă. Partea de jos a ușilor este prevăzută cu sticlă mai groasă, care maschează partea inferioară a corpurilor de bucătărie. Astfel, prezența dotărilor tehnice este camuflată atunci când ușile sunt închise. Imediat după golul de ușă, a doua parte a canapelei colțar (model Mood de la Pianca) completează locurile de ședere din living.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (4)

Chiar dacă obiectele și decorațiunile au nuanțe și tonuri apropiate, ambientul are personalitate prin texturi, începând de la nivelul covorului ( de la Ansy) și terminând cu tabloul de deasupra canapelei.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (7)

Așezarea simetrică a pieselor mari de mobilier imprimă senzația de ordine, dar mai sunt și alte detalii care contribuie la asta, cum ar fi înălțimea comodei ce corespunde cu cea a glafurilor ferestrelor sau înălțimea galeriei în concordanță cu înălțimea ușilor culisante ale bucătăriei. Când un ambient are obiectele mari ordonat poziționate, restul obiectelor decorative (spre exemplu cele din ferestre) vin să întregească atmosfera, să o personalizeze.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (19)

Baia de serviciu din zona de zi a locuinței este prevăzută cu cabină de duș și este amenajată în ton cu bucătăria, într-un contrast de alb și negru. Mașina de spălat rufe este amplasată sub blatul lavoarului, ca atare bateria a fost montată la înălțime și îngropată pe perete, iar lavoarul ales este unul pe blat pentru ca interiorul mobilierului să fie disponibil pentru spălatul rufelor.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (16)

Dormitorul matrimonial are același aer calm și decorațiuni etnice ca și în living, doar că aici apar în plus spațiile de depozitare rezolvate cu fronturi de uși lamelare, similare obloanelor.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (17)

Cărămida veche expusă pe timpul șantierului a fost reparată și finisată în alb, marcând locul tăbliei patului. Pe acest fundal texturat obiecte de artizanat ăși fac simțită prezența prin contrast de culoare. Negru apare de-a dreptul grafic în ambient și leagă diferite zone ale acestuia.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (18)

În lateralul patului o bară suspendată vine să ofere loc pentru hainele folosite în mod curent. Practic o reinterpretare a suportului cu umeraș, dar una suspendată pentru a nu mai ocupa loc pe pardoseală.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (14)

Fața interioară a ușii dormitorului este tratată ca o oglindă, binevenită în camera care adăpostește garderoba.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (15)

Pentru ca ansamblul dulapurilor să nu devină sufocant, designerii au prevăzut în fața patului o nișă pentru amplasarea unui mese de toaletă, care poate fi folosită ca birou sau dacă se dorește pe post de comodă tv, prizele fiind ascunse în spatele tabloului.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (20)

A doua baie, din zona de noapte este dotată cu cadă, dar ambientul este grafic, în alb și negru pentru o imagine care nu se va demoda prea curând. Vezi baterii negre similare AICI.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (21)

Camera de tineret vorbește prin accentele de culoare. Prima parte este dedicată depozitării hainelor, a doua parte pentru somn și joacă. Și aici sunt inserate statuete artizanale din lemn, finisate în alb, maimuțe stilizate care invită la joacă.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (22)

Dulapul este foarte ingenios decorat cu mai multe mânere sferice, lucru ce-i conferă o imagine ludică, dar nu copilăroasă. Practic, acest dulap va arăta bine și la vârsta adolescenței.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (1)

Motivul căsuței este prezent prin forma patului și a unei piese cu rol de depozitare, ambele realizate pe comandă, dar a doua piesă este mai mult pentru joacă, ce include și o oglindă, care într-o cameră de față este dorită.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (6)

O canapea extensibilă a fost dorită în camera fetei pentru ca bunicii veniți în vizită să aibă un loc propice de odihnă. Separarea față de zona dulapurilor este făcută simplu, dar de efect prin prezența draperiilor. Corpurile de iluminat (model EOS, designer Søren Ravn Christensen) par ca niște nori pufoși în încăpere.

adelaparvu.com despre apartament 90 mp, design Minina Design, Foto Mikhail Loskutov (2)

Ambientul foarte calm prin culori, dar plăcut prin texturi și suprinzător prin accentele de culoare. Spațiile umede, bucătărie și băi, tratate în stil scandinav, iar în rest texturi naturale la nivelul finisajelor și obiecte decorative artizanale cu ajutorul cărora este creionată atmosfera. Elegant, luminos, un interior care te transpune în stări de relaxare, exact ca în vacanțe. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Mikhail Loskutov

 

3 raspunsuri pentru Apartament scandinav cu accente etno

 1. Andreea spune:

  Buna Adela. Poti sa imi spui, te rog, de unde este patul din camera de tineret?

 2. Andrei C. spune:

  Bună Adela,
  Articolul mi-a dat o idee pentru camera mea foarte aglomerată. Dar cum se poate realiza? E vorba de bara aceea pentru umerașe. Se găsește la noi? Cum se montează? Se poate demonta? Stau în chirie. Mulțumesc.

 3. Andrei spune:

  Fain & inspirational articol. Se poate cumpara / comanda canapeaua (sectiunea de coltar) si in Romania? Sau exista vreun intermediar, in afara de site-ul producatorului? Merci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *