adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (8)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 70 mp cu formă atipică funcțional amenajat

De cele mai multe ori apartamentele sunt cumpărate cu încăperile goale, fără mobilă sau alte obiecte mai voluminoase, așa că și spațiile sunt percepute ca fiind mai mari și luminoase. Asta până când trebuie să le finisezi și mobilezi pentru că atunci te lovești cu adevărat de probleme. Dacă pentru un apartament obișnuit este dificilăde alegerea finisajelor și organizarea mobilierului pentru o locuință cu formă atipică este o adevărată provocare. De ce? Pentru că în modul de organizare al locuinței trebuie ținut cont de lumina naturală astfel încât fiecare încăpere să beneficieze de ea. Am ales să-ți prezint azi un apartament de 70 de metri pătrați care părea foarte generos, dar care la capitolul amenajare a fost dificil de organizat din cauza formei total nonconformiste a spațiului. Însă soluțiile aplicate aici, conform proiectului întocmit de designerii de la biroul Shar, te vor inspira și pe tine dacă ai de amenajat spații cu formă mai neobișnuită. Dar hai să vezi planul locuinței așa cum arată după amenajare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (22)
Inițial locuința nu era compartimentată fiind achiziționată la gri, adică instalațiile sanitare erau trase, dar fără finisaje și fără nicio compartimentare. Proprietarii și-au dorit să aibă senzația de loft, să se bucure de ferestrele generoase și senzația de spațiu deschis, contemporan, dar totodată să aibă suficiente dulapuri de depozitare, loc de birou și neapărat o baie în care să existe zona de duș și cadă separat față de locul de wc și bideu. De asemenea, și-au dorit să existe hol de intrare cu loc de cuier mascat, adică închis. Cum au procedat designerii având în vedere cererile clienților lor? Au gândit separări cu riflaje și tâmplărie. Au ținut cont de instalațiile existente și au lăsat pe poziție bucătăria și baia, dar au mărit camera destinată igienei, apoi au sugerat delimitări între living de dormitor prin elemente verticale, stâlpi, la fel ca și între holul de la intrare și bucătărie și au separat cu tâmplărie doar baia și prin mobilier dressingul. Practic, într-un singur spațiu deschis, care să beneficieze de ferestrele ample situate pe o singură latură, coexistă bucătăria, livingul, dormitorul cu birou.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (14)

Holul de la intrare este marcat sugestiv prin stâlpi (riflaje), după ușă fiind prevăzut un spațiu de depozitare încastrat. Dincolo de stâlpi, al căror rol este unul vizual de marcare a funcțiunilor, este organizată bucătăria. Peste tot în spațiile care comuncă între ele finisajele pardoselii și ale pereților sunt unitare. Pardoseala din piatră albă lucioasă vine să amplifice lumina naturală și să ofere senzația de spațiu larg, aerisit, pe când pereții ca și plafonul sunt finisați cu tencuială decorativă care imită betonul.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (3)
Bucătăria este amenajată în stil industrial, cu blat și placări pe perete din panouri metalice. Masa a fost supradimensionată pentru ca în jurul ei să existe suficiente locuri de ședere, dar sub ea să poată fi configurate spații de depozitare. De asemenea, deasupra ei, pe blat să existe loc pentru un expresor de cafea. Mobila de bucătărie are puține corpuri suspendate astfel încât imaginea ei să fie cât mai bine integrată în ansamblul spațiului deschis către living. Pe de altă parte, din punct de vedere funcțional, corpurile inferioare oferă suficient loc de depozitare, iar alte corpuri suspendate pe latura perpendiculară cu cea a chiuvetei ar fi fost mai dificil de accesat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (11)
Livingul este minimal mobilat cu o canapea dispusă mai spre centrul camerei, bibliotecă ce încadrează tâmplăria interioară ce separă baia și loc de tv pe peretele ce separă dressingul față de restul locuinței. Livingul nu beneficiază, ca și bucătăria de fereastră proprie, ca atare înspre dormitor există stâlpi ce marchează zona lui, dar acești stâlpi lasă lumina naturală să circule către centrul locuinței.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (7)
Zona de odihnă este situată într-o zonă ferită a locuinței, într-unul din colțurile ei. Chiar dacă este la vedere din living, ea totuși nu este vizibilă la intrarea în apartament. Placările de pe pereți vin să confere o notă mai intimă zonei de odihnă, dar și să îmbrace stâlpul de rezistență din zonă și să asigure o imagine unitară locului cu multe unghiuri dificile. Compromisul în privința așezării patului se simte în privința amplasării noptierelor. Practic, aici spațiu a permis prezența unei singure noptiere.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (10)
Față-n față cu patul și orientat către living se află locul de birou. Este mobilat cu strictul necesar pentru lucrul la laptop, dar și în accord cu restul amenajării, adică piese cu forme simple, curate, care să accentueze imaginea de ordine. Sub ferestre sunt caloriferele care au fost lăsate la vedere și ca atare alese într-o nuanță antracit în ton cu tușele industriale ale amenajării.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (18)
Baia este foarte interesant amenajată pentru că dintr-un spațiu destinat igienei a devenit unul destinat relaxării. Cea mai ingenioasă soluție este cea care rezolvă problema dispoziției vasului wc. Locul pentru instalația aferentă acestuia nu a putut fi schimbat însă designerii au prevăzut întoarcea cu 180 de grade a locului pentru vasul wc, păstrând țevile existente. Practic, înainte de amenajare vasul wc era gândit cu orientarea către actualul loc de duș, dar acum, după reamenajare, s-a construit un parapet care înglobează țevile și care a permis montarea în sens opus a wc-ului, făcându-se loc pentru instalarea căzii.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (2)
Sunt interesante și finisajele din baie, respectiv pardoseala cu aspect de lemn care conferă căldură amenajării. La nivelul pereților s-a aplicat o tencuială decorativă rezistentă la umezeală, iar în zona de duș peretele este placate cu sticlă. Designerii au încercat astfel să obțină suprafețe cât mai ordonate, curate, fără fragmentări pentru a spori senzația de spațiu și de a sugera ideea unui mini spa acasă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (1)
Locul lavoarului a fost schimbat, țevile fiind trasate pe sub pardoseală. Pentru că lavoarul a fost poziționat în fața ferestrei, deci fără să existe o zonă de perete pentru oglindă, s-a prevăzut fixarea unui stâlp metalic pentru aceasta.

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (15)

Locuința este bine organizată în raport cu cerințele și așteptările proprietarilor. Indiferent dacă-ți place sau nu stilul de amenajare, soluțiile de compartimentare și delimitare între funcțiuni aplicate aici merită atenția ta. Este foarte dificil de amenajat o astfel de locuință, așa că faptul că ea beneficiază în toate zonele de lumină naturală, faptul că există locuri de depozitare din plin, faptul că inserția elementelor din lemn și a culorilor la nivelul mobilierului vin să aducă un strop de căldură în ambient contează mult pentru confortul celor care locuiesc aici. O amenajare inedită care surprinde prin organizarea spațiilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (17)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (19)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (20)

adelaparvu.com despre amenajare apartament loft 70 mp, design interior SHAR (21)

Foto: Shemonaev

9 raspunsuri pentru Apartament de 70 mp cu formă atipică funcțional amenajat

 1. Georgiana spune:

  Buna ziua,
  Interesantă compartimentarea spațiului cu acele bârne de lemn. Te rog ,daca se poate sa imi spui cum au fost fixate aceste bârne, deoarece nu se vad prinderile. Si unde au fist confecționate?
  Mulțumesc frumos,
  Georgiana Mitran

  • Adela Parvu spune:

   Georgiana, există sisteme de fixare ascunse. În plus, bârnele pot părea din lemn, dar la fel de bine pot fi metalice și îmbrăcate cu PAL care să aibă textură ca de lemn ori PAL furniruit. Poți face așa ceva la firme de mobilier care execută piese pe comandă.

 2. Maria spune:

  Salut,
  iti citesc cu regularitate articolele , si sunt o bucurie pentru mine intrucit in fiecare gasesc ceva ce mi-ar placea. Acum sunt in stadiul de schimba centrul bucatariei si ma gindeam sa iti sugerez un articol despre conceptul de Insula, asta bineinteles daca nu cumva in trecut ai abordat acest sucbiect.

  Multumesc,

 3. VIPcasa spune:

  Un apartament superb! Design-ul interior este incredibil si pe placul nostru. Stiti cumva oare la ce pret poate ajunge mobilierul complet asa cum este? Multumesc!

 4. George spune:

  Exista vreun material cu care se finiseaza peretii – pentru a da senzati de beton nefinisat ? Sau cum se procedeaza ca sa ii scoti asa ?
  Muultumesc.

 5. Moldovan spune:

  Baia e fascinanta ca abordare,chiar un apartament foarte frumos

 6. GeorgianaF spune:

  Urmează sa reamenajez bucătăria și întrebarea este… În aceasta bucătărie cuptorul este lângă frigider, el fiind incorporat în dulapul de lânga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *