Știi ce-mi venea să fac când am văzut imaginile? Să ți le înșir și să scriu doar atât: wow! Dar trebuie să-ți spun ce mi-a plăcut la grătarul ăsta zidit. Clar modelul, execuția impecabilă, încadrarea în peisajul grădinii, distanța față de casă și vecini și geniala idee de a construi lângă el un foișor. Se vede că această grădină a fost concepută de un peisagist. Numele lui? George Sidoreac (vezi proiectele peisagistului pe sidoreac.ro). Și în acest spațiu verde minunat amenajat este grătarul de vis. Nu-i lipsește absolut nimic. Oamenii ăștia de la Arad, de la firma eGratare.ro chiar fac o treabă extraordinară. Fiecare grătar pe care-l construiesc te lasă cu gura căscată!
Grătarul din imagini este o adevărată bucătărie în aer liber. Și îmi place și denumirea lui Bucătăria lui Liviu. Cu siguranță așa-l cheamă pe proprietarul acestei frumoase case cu grădină din Corbeanca, un om deștept, care a apelat la profesioniști. Peisagistul George Sidoreac a conceput proiectul și a realizat execuția lucărilor de amenajare a grădinii. Specialistul a știut să exploateze terenul generos pentru a crea zone variate și funcționale în spațiul verde, dedicate familiei care locuiește aici. Și ce poziție și orientare a găsit pentru construcția grătarului! Cu vedere către lac într-o parte și către piscină și casă în cealaltă parte. Și grădina în terase este reușit amenajată. Totul are un aspect rustic, natural care te face să te simți ca în vacanță (am să-ți prezint separat și grădina într-o postare ulterioară).
Locul pentru grătar este excelent ales și din perspectivă funcțională. De ce spun asta? Păi fie soare, ploaie, vânt, fumul nu ajunge la casă și nu deranjează vecinii. Nu incomodează nici măcar pe cei adăpostiți în foișor, o construcție simplă, robustă și generoasă, perfectă pentru locul de luat masa. Prezența foișorului ajută enorm. Practic, perioada de folosință a grătarului este mult prelungită. Chiar și iarna poți face aici un mic chef în aer liber, iar vara ești protejat de soare.
Dar hai să-ți spun și despre grătar date mai tehnice. Este realizat din cele mai bune materiale și include dotări de calitate. Este compus din cuptor pe lemne, care are și termometru 500 grade, apoi un grătar (85×50 cm) grill inox cu picurător reglabil pe doua nivele, rotisor/proțap din inox cu acționare electrică. Deci, e grătar, nu glumă! Soba funcționează cu lemne și deasupra ei e o plită țărănească cu trei ochiuri. Toate aceste dotări sunt special gândite pentru exterior și sunt fabricate de către firme renumite în domeniu. Cei de la eGratare.ro și-au dorit să ofere calitate clienților lor și o fac până la cel mai mic și aparent nesemnificativ accesoriu.
Pe lângă toate dotările enumerate, e loc și pentru preparat bunătățile, pentru că grătarul are o masă lucru generoasă cu spațiu depozitare sub ea, închis cu uși de lemn și cu feronerie rustică. Și n-am terminat. Pe masă e și o chiuvetă mică cu robinet, tocmai bună să speli ce ai nevoie. Și sunt din materiale igienice, care nu corodează, nu se deformează și se întrețin ușor. Dimensiunile întregului ansamblu sunt: lungime 4,40 metri, lățime 1,20 metri și înălțime 2,80 metri.
Prețul? În jur de 3000 de euro. Bucuria de-a avea grătarul ăsta? Neprețuită! (vorba reclamei :)) Și dacă vrei să-ți faci propria socoteala, să afli cam cât te-ar putea costa și pe tine un grătar similar, poți intra AICI pe site-ul celor de la eGratare.ro și să-ți compui singur modelul preferat. În funcție de ce alegi, afli și cât te costă. Și eu m-am jucat și pentru un grătar mai mic am ajuns la o sumă în jur de 1250 euro. Foarte tare! Bravo celor de la eGratare! Bravo peisagistului George Sidoreac! Și felicitări proprietarului care a apelat la profesioniști!
1
Salut Adela. Mai multe detalii despre gradina prezentata pe link-ul urmator – http://www.sidoreac.ro/proiecte/proiect-gradina-in-panta.html
Imi plac ideile tale