adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (12)

In Design Interior, Horeca, Romania Mea

Silk, locul romantic din centrul Bucureștiului

Pun pariu că nici nu-ți imaginai că ar fi loc de restaurant în spatele Palatului Șutu, darămite că de acolo ai parte de vedere panoramică asupra Capitalei. Îți spun eu că există un astfel de loc pentru că am fost acolo și de fiecare dată m-am simțit tare bine. Prima dată am râs cu lacrimi alături de prietenii mei și am plâns după ce am plecat de la restaurant. Da, am plâns după prăjiturile demențiale pe care le-am savurat aici. Bine, am înțeles că nu te interesează de ce am râs și plâns și că vrei să-ți spun unde vine locul ăsta. Păi tocmai ce ți-am explicat. E într-o clădire veche de la 1949, consolidată și renovată recent, cu un interior conceput de simpaticele arhitecte Ina Cocioba și Irina Ionescu de la CityProject. Da, dom’le e fix în spatele Palatului Șuțu. Nu mă crezi ? Ia uită-te la imagini. De unde ai putea avea panorama asta asupra Spitalului Colțea? Sau asupra Pieței Univeristății ? Îți dai seama cum se vede centrul aici de Revelion? Demențial!

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (13)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (9)

Restaurantul se numește Silk Panoramic Restaurant &Bar și nu doar că ai mâncare excelentă preparată de cheful Pippo (singurele vinete pe care le-am mâncat au fost aici, că mie nu-mi plac), dar ai parte și de concerte și evenimente cu muzică live. Normal că eu sunt cu ochii după amenajări și idei și m-am prins cum au abordat arhitectele spațiul. N-a fost ușor pentru că e atipic, are și o supantă, iar pe alocuri tavanul e jos. Dar au avut o idee de decorare ingenioasă – au prevăzut o pictură murală pe tavan care să imite cerul cu nori. A ieșit foarte bine și nu doar că deschide tot spațiul, dar se potrivește și cu tema de restaurant panoramic.

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (6)

Și ca să nu încarce spațiul, arhitectele au ales piese de mobilier transparente în zonele cu vedere către oraș, tocmai ca să pună acentul pe peisaj și nu pe decorul interior. În rest, totul este simplu și elegant, în culori plăcute de marouri, ca de mătase. Pe timp de seară, ambientul se schimbă cu ajutorul luminilor și totul devine mult mai dinamic și colorat. Când am fost eu prima dată nu era concert și mi s-a părut o locație romantică (de aia am și rămas cu asta în minte), unde mi-aș dori să mă scoată soțul meu la prăjituri. Sigur, nu i-am spus că n-am mai avut răbdare până se prinde de apropourile pe care i le-a făcut și că în drumurile mele m-am mai oprit acolo ca să bag mine. Dar după ce ai să guști și tu din preparatele lor ai să mă înțelegi. Uite, nu aștepta invitații speciale, ci bucură-ți papilele gustative în timp ce-ți hrănești și privirea cu vederi live din centrul Bucureștiului. Ai aici pagina de Facebook a restaurantului ca să știi cum să ajungi. Seri romantice și dulci îți doresc!

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (7)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (12)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (5)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (16)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (17)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (15)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (1)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (19)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (2)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (3)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (10)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (11)

adelaparvu.com about Silk Sky Bar, Design CityProject (8)

2 raspunsuri pentru Silk, locul romantic din centrul Bucureștiului

  1. chirico77 spune:

    cam multa reclama pe siteul tau!nu crezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *