adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (12)

In Case, Design Interior

Asta da casă colorată!

Îți trebuie o mare doză de curaj să-ți amenajezi casa atât de colorat ccum e cea de față. Dar sigur acest curaj e răsplătit zi de zi după aceea, pentru că n-ai cum să fii trist într-un astfel de ambient. Culorile vibrante te binedispun, îți dau energie. Cel puțin în cazul meu sigur ar funcționa. Dar dacă stai să analizezi puțin decorul, ai descoperi că multitudinea de culori este forte echilibrată de alb și finisaje neutre. În plus, contrastele sunt realizate cu obiecte mici – lămpi, abajururi, perne fantezie și obiecte decorative. Căci dacă ai culori intense, dar nu creezi contraste, ele sunt doar suprafețe mari colorate și atât. Desigur, contează mult contextul. Aici e vorba despre o casă aflată aproape de plajă, așa că un decor estival este alegerea potrivită. Amenajarea este concepută de designerița Cinnie May de la JBM Designs, iar casa se află în micul orățel Stone Harbor din New Jersey.

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (19)

Dar hai să afli câteva tructuri de decorare dacă-ți plac culorile, chiar nu vei avea curajul să le folosești ca aici, poate vei identifica câteva idei pe care să le poți pune în practică. Spre exemplu, în livingul deschis către bucătărie și sufragerie, roșul este dominat. Pe fundalul alb al zugrăvelii nuanța vibrantă se regăsește la toate nivelurile începând cu covorul îndrăzneț, canapeaua confortabilă, lampa de masă, scaunele simple de la bucătărie și cele tapițate din sufragerie și abajurul lămpii de deasupra mesei. Dar vezi cât alb e în jur și e luminoas e totul? Și piesele locului de luat masa sunt albe, doar tapițeria foarte colorată. Într-un spațiu ca acesta roșul atrage atenția, lăsând în umbră hota de inox sau masivitatea pietrelor ce decorează șemineul. Dar roșul n-ar mai fi fost atât de vibrant, de vesel fără prezența pernelor colorate în contrast sau fără ca el să se regăsească în țesături cu model. Și pernele nu sunt alese întâmplător, ci asortate nuanțelor din covor, un covor ca la rândul lui dă excelent pe pardoseala închisă la culoare.

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (3)

În altă încăpere destinată relaxării, ce pare ca o terasă închisă și unde finisajele sunt sunt neutre (bej pe pereți, piatră gri pe jos) galbenul vine să facă ambientul mai solar, mai luminos. Dintr-o dată percepția se schimbă. Nu-ți mai pare o cameră mică, ci una plăcută, cu iz de rustic, unde canapeaua împletită și masă din lemn este completată excelent de pernele tapițete în galben. Mici obiecte de decor aduc un plus de originalitate și culoare. Tablourile și fotografiile într-un astfel de spațiu sunt de-a dreptul magice. Ele pot aduce un plus de adâncime și culoare, sunt ca niște ferestre care sparg monotonia suprafețelor mari.

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (12)

Și galbenul este preluat mai departe într-o încăpere mai formală, dar unde panta acoperișului se simte. Soluția? Puțin galben și pe pereți, dar la nivel superior, acolo unde unghiurile trebuie înmuiate. Galbenul are această forță de-a da spațiului luminozitate, iar în combinație cu albul este de-a dreptul elegant. Dar vezi și aici designerul a aplicat aceeași rețeță cu prezența nuanței domintate la toate nivelurile de la covor, canapea la partea superioară a încăperii. Restul e neutru piatră, nuanță de maro și mobilier vertical alb. Contrastele? Cu un strop de roz, prezent în tapițeria fotoliilor, apoi mov și verde în pernele de pe canapea. Și da, puțin portocaliu care să intensifice senzația de lumină, de vară.

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (18)

Dormitoarele sunt surprinzător de variat decorate. De la albastrul elegant în combinație cu mici piese aurite, apoi mov discret alăturat decorațiunilor și micului mobilier argintiu, roz cu alb și negru, la portocaliu cu maro în camera copiilor și alb cu galben pentru oaspeți. Practic, fiecare cameră de odihnă are o paletă de culori a ei, neașteptată, originală, dar care se înscrie în tema decorului unei case optimiste al cărei ambient evocă vara. Contrastele de culori, de texturi fac aceste încăperi să iasă din anomimat, forma perdelelor, scaunele, noptierele, lămpile sunt precum accesoriile unei ținute vestimentare. Absolut neaștepatată fiecare încăpere, dar mereu echilibrată cu mult alb, cu finisaje neutre, cu lumină naturală din plin. Mi-a plăcut mult îndrăzneala asta cromatică care face și mobilierul, unul destul de greoi, să nu mai apară bătrânesc și masiv. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (1)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (5)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (4)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (16)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (2)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (6)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (7)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (9)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (10)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (17)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (8)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (14)

adelaparvu.com despre casa pe plaja, designer interior Cinnie May, Foto Erik Kvalsvik (11) Sursa foto: Erik Kvalsvik

12 raspunsuri pentru Asta da casă colorată!

 1. mimi spune:

  Cum spui tu mereu, „colorat sa fie”! Desi nu as fi crezut, imi place mult!

  • Adela Parvu spune:

   Asa e, pana nu vezi nu crezi Mimi 🙂 Daca mi-ar fi povestit cum arata casa cred ca m-as fi speriat, dar cand o vad in imagini, n-ar cum sa nu-mi placa. E conform vorbei mele – O viata avem? Colorata sa fie!

 2. Musoiu spune:

  O poza cat o suta de cuvinte….nu ! Dar si stilul de prezentare este plin de culoare ! Felicitari !

 3. daniela spune:

  o explozie de culoare si bucurie!

 4. Badea Mioara spune:

  eu sunt f incantata de 2 zile de cand te-am descoperit.eu si sotul meu construim o minipensiune si suntem la faza de rosu.si tot visez cum va fi.ar fi oare posibil sa visez si la un designer ca tine?

  • Adela Parvu spune:

   Buna Mioara! Multumesc pentru compliment 😉 Eu sunt jurnalist, dar daca iti doresti pot sa-ti recomand un designer talentat. Cand terminati pensiunea sa ma anuntati 🙂 Pana atunci succes cu lucrarile si santierul! Sunt sigura ca o sa iasa grozav! O sa ma despre ce scrie pe blog 🙂

 5. […] acasă să ne mințim singuri, să ne ascundem adevărata noastră personalitate? Ei bine, de aceea îmi place această casă și de aceea ți-o prezint pentru că autorul ei n-are nicio temere. Din contră, spune tare și […]

 6. […] Și așa n-ai cum să pui mobilă multă, n-ai loc pentru nu-știu-ce obiecte decorative, așa că apelul la culoare mi se pare cel mai ușor. Mă bucur tare mult că am dat peste această cameră decorată de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *