adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (19)

In Designeri si Arhitecti, Horeca, Oameni talentati, Romania Mea

Cel mai lung bar din România e în Sinaia, într-un pub amenajat de designerul Radu Savopol

Designerul Radu Savopol

Designerul Radu Savopol

Da, știi cât are barul? Treizeci și trei de metri lungime în total. Dar deși asta ar fi părea să fie ceea ce transfrmă locul într-unul deosebit mie îmi place povestea lui pe care o consider mai specială. Old Nick, căci așa se numește locul, a fost porecla bunicului lui Radu, care a fost comandat de navă, mai exact pe Distrugătorul Ferdinand (află AICI povestea navei). La bătrânețe obișnuia să comande câte două pahare, deși consuma doar unul, cu gândul la bunul său prieten și cumnat care se stabilise în Canada și mai către finalul vieții lui, după ce se lăsase de tot de băutură, cerea doar un pahar de care nu se atingea, dar așa găsea el să-și aline dorul vremurilor din tinerețe. Și uite cum Radu, în amintirea bunicului său, a deschis în 2001 acest pub, pe care l-a redecorat de curând. Și da, e culmea ironiei să deschizi un bar în cinstea unui om care s-a lăsat de băutură, nu-i așa?

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (5)

Radu Savopol este designer, iar mulți din familia lui sunt artiști, cum ar fi tatăl lui care pictează. Și Radu are astfel de înclinații, dar nu prea are timp, în schimb este colecționar. Meseria de designer l-a atras, dar o îmbină și cu afacerile, căci pub-ul Old Nick îi aparține. Deși este atras de stilurile de amenajare franțuzești și italienești, de data aceasta a conceput un ambient eclectic cu influențe londoneze. Mi-a povestiti că în urmă cu circa un an și jumătate a fost în capitala Marii Britanii și deși era sceptic la început în privința stilului british a rămas plăcut impresionat de modul de amenajare al localurilor publice de acolo. Și aceasta influență se resimte acum în pub-ul din Sinaia, cel mai longeviv de acest fel din orașul-stațiune.

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (10)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (4)

În noul ambient, care se desfășoară pe o suprafață de 400 de metri pătrați și care oferă 300 de locuri, ai să vezi zone diferite amenajate. Radu Savopol a creat zone variate marcate prin culoare, finisaje, iluminat, poziționare de mobilier și decorațiuni astfel încât în amplul spațiu oamenii să se simtă bine, să-și găsească colțul favorit și să nu fie intimidați de dimensiunile generoase. Și da, a folosit mult lemn vechi și recuperat de la construcții vechi (are el o sursă pe care nu ne-o spune), iar mobila este realizată pe comandă după conceptul său. Multe dintre corpurile de iluminat sunt ansamblate după ideile lui, iar elementele de decor sunt lucruri refolosite și rearanjate cât să ofere impact maxim în amenajare. Și chiar arată într-un mare fel locul ăsta!

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (24)

Atent la scenografia care se poate creiona cu ajutorul iluminatului, Radu a folosit multe lumini direcționate, spoturi și reflectoare prin care atmosfera se poate schimba ușor prin intensitatea și culoarea luminilor. Ăsta e un truc foarte tare atunci când e să amenajezi un spațiu public. Dar el știe secretele acestea pentru că în calitate de designer spațiile publice sunt preferate de el și cele mai multe amenajări pe care le semnează sunt de acest fel. A amenajat și locuințe, dar se simte mai provocat să conceapă ambiente unde oamenii vin în număr mai mare și vor să se simtă bine, fie că e vorba despre un interior de magazin, hotel, pensiune, cafenea, bar sau restaurant.

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (17)

Mi-au plăcut mult contrastele de culori, de finisaje și alăturările de materiale. În mod bizar, deși e un spațiu generos, nu te simți stingher aici, ci mereu dai peste obiecte interesante, de la tablouri la rame de tâmplărie, de la mașini de scris la cărți, sfenișce, ceasuri. Și finisajele sunt interesante de la nișe umplute creativ cu lemne până la cărămida acoperită parțial de tencuială. Și într-adevăr sunt mult corpuri de iluminat și variate de la lămpi de masă (vezi una chiar pe cel mai lung bar din țară) până la lampadare de design și lustre cu cristaluri. Ba ai să observi și brâul de lumini în genul celor de cabaret care ornează grinzile pub-ului. Evident că nu lipsesc câteva obiecte ce aduc aminte de bunicul marinar, cum ar fi timonele în miniatură și clopotele de iahturi.

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (1)

Pe lângă lucruri care țin de estetică, Radu a avut grijă și la detalii ce țin de funcționalitatea spațiului. Nu întâmplător culoarele dintre locurile de ședere sunt largi, că doar lumea mai și dansează aici, sau că a montat mici suporturi pentru haine în laterarul blatului barului pentru ca să le fie la îndemână și aproape hainele celor care vin să petreacă aici. Oricum dacă mergi în Sinaia, pe lângă decor, la Old Nick ai parte de concerte live și atmosferă antrenantă. Iar dacă vrei să apelezi la Radu Savopol ca și designer uite aici datele lui de contact tel 0721.541.726 și mail radusavapol@gmail.com . Până atunci te las să te plimbi cu privirea prin pub, adică să te uiți la fotografiile făcute de Cristi Iancu. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (6)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (7)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (8)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (11)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (13)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (12)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (16)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (14)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (18)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (19)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (20)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (22)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (23)

adelaparvu.com despre Old Nick pub Sinaia, designer Radu Savopol, Foto Cristi Iancu (3)
Sursa foto: Cristi Iancu/ Old Nick

15 raspunsuri pentru Cel mai lung bar din România e în Sinaia, într-un pub amenajat de designerul Radu Savopol

  1. Dana spune:

    Se vrea a fi o atmosfera specifica unui pub, rosul este culoarea predominanta, dar eu simt si ceva casino pe aici. Nu se justifica altfel prezenta lampilor de cristal intr-un pub de genul asta.

    Oricum barul arata foarte bine, felicitari designerului.

  2. Dana spune:

    Asa se explica, drept este ca lipsesc mesele si aparatele specifice de joc.
    Ar trebui sa inlocuiasca candelabrele acelea pt ca induc lumea in eroare 🙂

  3. Jo Russ spune:

    Stie ca in spatiul anglofon Old Nick este Dracul,Satana ???

  4. adi spune:

    Da, si preturile sunt tot Londoneze, poate chiar mai mari:(

  5. Mrs Mona spune:

    Chiar ca apare ca un bar profesionist . si de ce sa nu fie si un candelabru de cristal / putin exotic nu strica / elementul feminin al decorului; Yin and Yang ;-0 plus ca lemnul din care este finisajul barului da impresia de solid si intens folosit /// fff invitational 😉 si de unde sa ne inspiram cum arata un PUB daca nu de la maestrii britanici /// si lumina asta de cabaret parca este cum imi inchipui ca este lumina cetoasa londoneza. acum deja fabulez dar stilul este de neconfundat ;-& Hai Noroc Adela !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *