adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura

In Case, Design Interior

Perfectă pentru o familie cu copii mici casa asta boemă

Știi cum e cu amenajărle interioare și casele? Depinde foarte mult de așteptările tale. Uite, spre exemplu eu nu visez la o casă luxoasă, ci îmi plac cele simple în care poți schimba cu ușurință decorul doar înlocuid o cuvertură simplă cu una mai colorată. Îmi plac casele în care n-ai impresia că deranjezi ceva, unde să nu-ți fie teamă să te miști în voie. Poate de aceea mi-a plăcut atmosfera boemă de aici. E o casă veche de țară reamenajată și reconsolidată în care locuiește un cuplu de tineri cu cei doi copii mici pe care-i au. Și-au dorit un loc intim în care să fie toată familia fericită, să aibă spații ușor de întreținut, dar și casa să-și păstreze șarmul rustic.

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (15)

Pentru a obține ceea ce-și doreau au apelat la un birou de arhitectură din zonă,  cu experiență în reabilitarea caselor vechi. Astfel, specialiștii de la Lizarriturry Tuneu Arquitectura au avut grijă să păstreze pentru casa din zona Empordà, Catalonia, fațadele, cea mai mare parte din finisajele vechi (cum sunt cele de la nivelul pardoselii) și să pună în evidență structura curbată a plafoanelor și forma ferestrelor. Asta deși la interior organizarea camerelor a suferit modificări, în special în zona de zi unde două camere au fost unite pentru a se obșine un living spațios, ca să stea toată familia la grămadă (cum îmi place și mie). Și aici în living, pe lângă două canapele, mai există și un loc de dormit, perfect când vine cineva în vizită sau pentru un pui de somn cu cei mici la prânz.

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (14)

Deși din exterior nu pare deloc o casă mare, ea este suficient de generoasă și n-ai să crezi dar are trei niveluri. E adevărat că la parter e bucătăria și sufrageria, la etaj livingul, iar la mansardă dormitoarele și o terasă. Dar fiecare cameră este simplu și plăcut amenajată. Se simte un aer rustic grație finisajelor, dar dacă te uiți cu atenție sunt multe obiecte actuale. Combinația dintre lucruri însă vorbește despre personalitatea proprietarilor, de faptul că prețuiesc tradiția, dar sunt ancorați și în contemporaneitate fără a se crampona de lucruri pretențioase. Uite, spre exemplu la baie au ales un mobilier fix din beton, practic și puțin costisitor. la bucătărie au combinat mobila ce încorporează electrocasnicele cu piese mai vechi și s-au folosit de nișele existente în casă pentru a depozita lucruri.

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (17)

Decorul din celelalte camere este foarte lejer. Textilele abundă pentru că ele sunt excelent pentru a oferi confort, textură și căldură casei. Multe obiecte sunt bricolate cum e peisa din centrul licingului peste care exista un geam, dar l-au îndepărtat pentru siguranța copiilor, însă cînd aceștia vor crește, pot să pună totul la loc. Apoi pe lângă lucrurile actuale au câteva piese de design vintage cum sunt scaunele din sufragerie și cel galben din living. Iar pentru o separare sugestivă nu s-au sfiit să facă singur un suport pentru perdeaua anti insecte din zona patului din living. Mie îmi inspiră mult calm casa asta, dar și creativitate, deși sunt sigură că zburdălnicia celor mici o umple de viață. Sper să te inspire și pe tine! 

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (25)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (26)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (24)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (22)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (21)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (16)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (20)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (27)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (28)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (29)

adelaparvu.com despre casa veche de tara modernizata, casa Spania, proiect Ca La Bonica, arhitecti Lizarriturry Tuneu Arquitectura (23)
Sursa foto: MiCasaLizarriturry Tuneu Arquitectura

6 raspunsuri pentru Perfectă pentru o familie cu copii mici casa asta boemă

 1. Marilena Panaite spune:

  Foarte frumos totul si parca scos din natura……Imi place tare!!!!!!

 2. Mrs Mona spune:

  sunt multe lucruri minunate fiindca este o casa cu suflet si spatiu mare / imi place idea cu cuburile / ca niste cutii de lemn in locul mesei de cafea. dar principalul este ca in general este un concept tare armonios 😉

 3. irenemariah spune:

  Superba!boema!nu f incarcata,si bun gust!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *