adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (27)

In Case, Design Interior, Gradina, Gratare

Din două case vechi și-a făcut una singură, dar cu bucătărie de vară

Când ți se pune pata pe ceva clar că faci tot posibilul să-ți îndeplinești misiunea. Așa a pățit și proprietarul de față când a dat peste ruinele unei clădiri vechi în care a funcționat o școală de țară. Fiind proprietatea comunității evident că a trebuit organizată o licitație. De teamă să nu piardă șansa de-a transforma vechea clădire, a cumpărat casa alături de ea. A durat ceva timp, căci așa este cu birocrația, dar școala chiar era irecuperabilă, iar comunitatea a decis s-o scoată la licitație pentru ca fondurile obținute pe ea să fie investite pentru altceva folositor în sat. Deja aveau o școală nouă, așa că aici era vorba numai de a folosit terenul și locul. După arhitectură poți să-ți dai seama că e un proiect din Spania, iar proprietarul, îți spun eu, este designer de interior specializat în lucrări de renovare.

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (25)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (24)

Mikel Larrinaga

Mikel Larrinaga

Chiar îți trebuie mult curaj și viziune atunci când vine vorba despre a renova și transforma clădiri vechi. Niciodată nu știi cât de stabile sunt astfel de construcții, ce hibe mai descoperi pe parcurs. Dar Mikel Larrinaga, fiu de sculptor și pictor, a fost mereu înconjurat de lucruri frumoase și este pasionat de antichități. Dar pe lângă asta s-a și educat ca specialist în renovarea clădirilor vechi, fiind acum designer de interior și are propria firmă în acest domeniu. Plus că avea deja la activ câteva lucări de renovare și transformare. De data aceasta locul acesta urma să fie a lui, iar el știa ce trebuie făcut. Dar înainte de-a i se pune pata pe acest loc, aflase povestea lui. În clădirea mică și dărăpănată a funcționat un timp școala rurală construită în timpul Războiului Civil din Spania. A mai funcționat și anii 60, dar vremurile tumultoase a făcut ca ea să fie abandonată cu câteva lucruri lăsate în ea, cum ar fi biroul profesorului, acum prezent în bucătăria casei.

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (27)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (28)

Designerul de interior a aflat despre istoria vechii școli în timpul unei lucări pe care o avea în zonă, de altfel una superbă aproape de Parcul Natural Hoces del Alto Ebro. Și-a dorit din tot sufletul să redea viață vechii clădiri, așa că de atunci a depuse toate eforturile de a o avea. Și el a fost la rândul său profesor, iar această nostalgie l-a impulsionat și mai mult în a salva locul acesta. După cea a reușit să cumpere vechea școală s-a trezit practic cu două clădiri – ruinele vechii săli unde au învățat copiii și casa de lângă clădire. Niciunda dintre ele nu era însă foarte mare. A conceput un proiect prin care a integrat ambele loturi de teren cu clădirile de pe ele, acestea fiind la rândul lor remodelate. S-a folosit de toate materialele vechi găsite pe șantier, ba a mai cumpărat și altele de la case aflate în renovare. Astfel a conceput o casă rustică cu o bucătărie de vară generoasă.

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (26)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (23)

Vechea sală de clasă a școlii a devenit centrul casei, respectiv livingul generos. Mikel Larrinaga a debarasat tavanele joase și a scos la lumină structura acoperișului. A lăsat la etaj loc pentru dormitor, dar la parter a organizat totul pentru activitățile cotidiene de la livingul care include și sufrageria, locul de birou, apoi separat e bucătăria și evident terasa generoasă cu grătar și loc de luat masa. A devenit refugiul lui de vis și chiar că arată ca atare. Numai când vezi pozele de dinainte și după remodelare n-ai crede că această casă cu patină n-ar fi fost așa de când e lumea. Asta înseamnă să ai viziune și prețuire pentru ceea ce este vechi și frumos. Și pe lângă casă se bucură și de o grădină interioară rezultată în urma alipirii celor două loturi de teren. Mi-a plăcut mult transformarea de față și atmosfera specială creionată aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (9)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (14)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (12)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (11)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (10)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (15)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (16)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (30)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (20)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (19)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (13)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (18)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (31)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (2)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (4)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (5)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (6)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (8)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (7)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (1)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (3)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (21)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (17)

adelaparvu.com despre scoala veche de la tara transformata in casa rustica, designer Mikel Larrinaga, Foto ELMueble, Mikel Larrinaga (29)
Sursa foto: ElMueble/ Mikel Larrinaga

27 Responses to Din două case vechi și-a făcut una singură, dar cu bucătărie de vară

 1. Gabi spune:

  Frumos, conceput totul cu multa imaginatie. A valorificat la maxim ceea ce exista deja acolo….
  ….si in alta ordine de idei, am observat ca are un catel adorabil !!! 🙂

 2. elena spune:

  este minunata!

 3. Stefan Lazar spune:

  Superb rezultat. De bun gust, echilibrat si sanatos.
  Puntin frustrant pentru o zi de luni :).

 4. ioanadominte spune:

  Nici nu iti inchipui ce bine mi-a facut povestea asta azi ….. si in general povestile caselor pe care ni le arati tu, Adela. Te inspira nu neaparat sa iti faci o casa (poate o ai deja sau poate nu ), ci sa visezi un pic – asta sigur inca nu costa nimic – sa dai frau liber imaginatiei macar pentru cateva momente: sa te transpui in locul ala – arome, tarait de greieri, un vanticel cald.

  • Adela Parvu spune:

   Ma bucur Ioana, chiar ma bucur daca ti-a facut bine 🙂 Si tu ai o casa frumoasa, iar picturile tale chiar ar infrumuseta orice locuinta, fie ea si de bloc 🙂

 5. Claudia spune:

  Superb, un bun gust desavarsit…chiar ne putem inspira, multumim!

 6. mirela spune:

  Nu stiu cum si unde gasesti asa minunatii, dar e o incantare pentru ochi si inspiratie pentru casele noastre. Multumim!

 7. monica spune:

  supeeeeeeeeeeeeeeeer…….

 8. […] pentru ambalaje. Acum mai bine de treizeci de ani a părăsit Amsterdamul pentru o casă dărăpănată de la țară pe care a transformat-o în refugiul și atelierul ei. Grădina acestei case a devenit subiectul […]

 9. Mrs. Mona spune:

  O creatie minunata, DE SUFLET, ♡♥ O creatie ancorata intre trecut si facuta ptr viitor ♡♥ Merci Adela

 10. MULTUMESC !! ¡¡Gracias por publicar mi trabajo en tu maravilloso Blog !!
  Un saludo desde Bilbao

 11. ana spune:

  Dureros de frumos!

 12. Lumi spune:

  Cat de frumos e!!Caldura si liniste pura 🙂

 13. […] pe loc ce și cum. De ce? Pentru că posibilitățile de transformare sunt variate, iar rezultatul final poate fi mult mai seducător decât ți-ai fi putut imagina. Uite, am ales să-ți prezint o casă de dimensiuni relativ modeste care se află pe un teren în […]

 14. […] în aer liber. Fie că e un chioșc de grădină, un mic refugiu pe o terasă sau chiar o bucătărie de vară, o asemenea zonă îți va prinde bine. Unde mai pui că va conferi și șarm amenajării […]

 15. Lumi spune:

  as putea sa imbatranesc linistita acolo 🙂

 16. Andreea F spune:

  Demult nu am vazut o casa care sa-mi placa asa mult. Nu cred ca as schimba ceva daca ar fi sa locuiesc eu in ea. 🙂 Bucataria de vara si curtea interioara ma omoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *