adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (8)

In apartamente, Design Interior

Hai să vezi cum poți combina mobila veche cu cea nouă într-o locuință de bloc

Cum combini piesele vechi cu cele noi? Poate și cu unele pe care le ai din călătorii? S-ar putea să găsești răspunsul după ce ai să vezi imaginile din această locuință, unde alăturările conturează un ambient cu aer vintage. Da, atunci când ai unele piese de mobilier moștenite sau pe care le aduci din altă casă nu e musai să renunți la ele. Poți foarte bine să le integrezi în noul decor. Cum? Păi pornești amenajarea de la ceea ce ai. Uite, spre exemplu aici ai să observi unele piese vechi, vintage dar proprietarii le-au combinat cu unele de design și mai departe departe cu piese noi, dar care sunt simple – mesele, rafturile, dulapurile sunt în forme și linii curate.

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (3)

Secretul combinării unor obiecte diferite ca perioadă și ca finisaj este de-a crea suprafețe unitare mari, care să ofere un context odihnitor. Pentru că alăturările oferă multă varietate, iar piesele vechi au textură și culori care nu le mai găsești ușor în paleta cromatică de azi, atunci tot ce înseamnă zugrăveală, covoare, decorul ferestrelor e bine să fie în nuanțe neutre, calme, liniștitoare. Mai departe, cu câteva accesorii se face legătura între diverse zone. Uite, spre exemplu în living legătura dintre zona de canapea și restul s-a făcut prin intermediul culorii galbene, prezentă în tablou, după care s-au făcut pernele decorative. Nu uita că prin intermediul plantelor, al florilor, poți continua aceste puncte de legătură în ambient. Aici ai să vezi vaza cu flori de pe măsuțele simple din living.

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (1)
Pentru că aici camera de zi este una deschisă și amplă, renunțându-se la holuri, separarea față de ușa de la intrare s-a făcut prin intermediul unor rafturi fixate pe o structură minimalistă de gips carton. Mai departe, către grația cu dormitoarele s-au poziționat taburete cu huse imprimate cu modele etnice și o carpetă plină de culoare – toate luate din călătorii. Astfel se creează un constrast între zona uni de la nivelul pardoselii – adică a covorul din living – și zona de trafic. Deci, un plus de varietate, dar care nu încarcă spațiul, ci îl face mai interesant. De asemenea, sunt noi accentele de legătură, căci culorile și imprimeurile taburetelor și a carpetei își găsesc corespondenții printre pernele de pe canapea.

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (12)
În zona de sufragerie toatele piesele sunt curate, au linii și volume clar conturate. Accentul de culoare și personalizare este unde nu te-ai astepta: pe perete prin tablou și la nivelul pardoselii prin covorul cu motive etnice. Lampa vintage adaugă o notă de spectacol, de dramatism, dar e și binevenită pentru a ilumina zona mesei pe timp de seară. Și asta în lipsa unei lustre suspendate. E o soluție ce merită reținută, mai ales când nu poți avea sau nu se poate instala deasupra mesei un candelabru ori un corp de iluminat. Uite, cu o lampă înaltă cu picior, care e și ușor de manevrat, rezolvi problema. Și nu uita de faptul că atunci când ai cărți la vedere, ele sunt, fără să-ți dai seama din prima, pete de culoare. Deci, spațiu pare dintr-o dată familiar și variat.

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (11)

Bucătăria este foarte simplă și ca formă a mobilierului și ca nuanțe – alb și negru. Dar știi de ce pare mai atrăgătoare? Pentru că s-au folosit accesorii și scaune cu texturi naturale. Da, uităm că în spațiul bucătăriei avem multe obiecte la vedere, de la mici aparate electrocasnice la suporturi de masă, tocătoare sau pahare. Dar ele există și atunci când le alegi asortate transformă bucătăria într-un spațiu plăcut și echilibrat din punct de vedere al culorilor.

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (6)

Cel mai mult te va surprinde camera copilului. De ce? Pentru că aici au fost folosite piese de mobilier vechi și readaptate. Comoda e acum pe post de masă de înfășat, dar ea era o piesă de depozitare. Ideea este că fiind o mobilă din lemn masiv și funcțională merita să fie refolosită. Acum depinde de fiecare cum alege să fie finisată. Proprietarii aceștia au preferat să-i păstreze urmele autentice. Dar în rest uită-te în cameră și ai să vezi un gri cald pe perete asortat cu un tapet cu motive discrete și o mochetă confortabilă. Culoare? Da, câteva accente de galben la nivelul lustrei și a pernelor decorative. Trecerea asta de la texturi la zone curate, uni asigură armonia întregului. Lucru pe care ai să-l vezi în dormitorul matrimonial ca alternanță dintre culorile tari la nivel de țesături decorative și nuanțe calme, neutre pe suprafețele mari. Te-ai prins cum combini piesele vechi cu cele noi? Suprafețele mari neutre, calme, mobila nouă simplă, iar legătura între ele cu decorațiuni colorate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (5)

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (10)

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (2)

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (7)

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (9)

adelaparvu.com amenajare apartament de bloc cu mobila veche si piese noi, interior vintage, Foto MiCasa (4)
Sursa foto: MiCasa

3 raspunsuri pentru Hai să vezi cum poți combina mobila veche cu cea nouă într-o locuință de bloc

  1. alina spune:

    original si super coltul pt schimbatul bebelusului!!

  2. Sanda Cobzas spune:

    Buna ziua, imi incerc si eu norocul cerandu-va un sfat. Ma mut in casa noua(de la o casa mare la una mai mica, fiind pensionara) si imi bat capul cum sa-mi decorez livingul, avand in vedere ca as dori sa integrez in el 2 piese de mobilier vechi, de peste 100 de ani, reconditionate. Livingul are o suprafata de 20mp, este foarte luminos si as dori sa am o masa de dining, un coltar stil romance(cu imprimeuri florale, daca se poate),in fata coltarului televizorul. Cele 2 piese vechi sunt un credentz(bufet vechi) si o comoda care a fost initial o masa de toaleta, acoperita cu o placa de marmura de culoare gri si alb-crem si picioare din lemn, ambele piese avan culoarea mahon discret lucios. M-am gandit sa folosesc comoda pentru televizor, iar credentz-ul , pe peretele lateral , langa masa de dining. De asemenea am foarte multe carti. Oare se poate imbraca peretele unde este comoda cu tv-ul cu dulapuri-raft, de oparte si de alta a comodei? Nu stiu daca am fost suficient de coerenta cu explicatiile mele. Incerc sa caut niste sugestii. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *