adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (1)

In Case, Design Interior

De la un artist înveți că n-ai nevoie de multe lucruri ca să-ți faci o casă primitoare

Întotdeauna mi-au plăcut casele artiștilor pentru că au un soi de aer boem, o atmosferă în care cel mai banal lucru devine frumos. Uite, locuința acestei pictorițe o să-ți demonstreze că n-ai nevoie de nu știu ce mobilă sau finisaje pretențioase ori decorațiuni simandicoase ca să te simți bine acasă. Poți creiona ambientul casei primitor și plăcut cu ceea ce ai la îndemână. Secretul? Să nu te aștepți la perfecțiune, să improvizezi și să te joci așa cum simți. Gândește-te la casa ta ca la o pânză albă pe care așterni pete de culoare care vorbesc despre tine și despre familia ta. Iar dacă iubești rusticul, dacă vrei să fii mai aproape de amintirile tale de la țară înconjoară-te de materiale cât mai naturale, dar cu textură, deci nu suprafețe perfecte- cărămidă, lemn, ceramică, ba chiar și beton și tencuieli de par nivelate cu mâna.

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (4)

Mi-a plăcut această casă pentru că e luminoasă, dar mică. Un spațiu fluid în care ai loc pentru familia ta, acel gen de casă atelier în care nu-ți este frică de faptul că apare vreo mâzgălitură făcută de cei mici sau că vezi Doamne s-a pătat pardoseala. Fără stres, dar un ambient primitor care-ți dă voie, dar mai mult, te provoacă să fii creativ. Aici locuiește Agata Jaworska, care este o artistă poloneză. Pictează, dar face și grafică și este și decorator. Ea a studiat arheologia, culmea!, ca atare ai să vezi că are o slăbiciune pentru lucrurile vechi, dar cu ochiul ei de artist știe să le înfrumusețeze. Ai să remarci câteva obiecte roșii, de la dulapul bechi la banalul scăunel din baie. Da, sunt stropi de culoare ce vitalizează ambientul în nuanțe neutre. Este și mare iubitoare de țesături tradiționale sau mai bine spus de cele țesute de mână și asta contează enorm în ambient, căci îi dau acea căldură de neegalat.

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (3)

Agata a lucrat și în agenții de publicitate, o lume aparent frumoasă, dar atât de solicitantă, cu clienți care vor mereu perfecțiune. Ei bine, aici s-a descătușat și n-a vrut să fie nimic la milimetru. Până la urmă cine sau ce e perfect pe lumea asta? Când lași casa să fie imperfectă ești provocat să cauți perfecțiunea în interiorul tău. De ce? Pentru că nu te mai preocupă cât de perfecte sunt oate în jurul tău, nu-ți mai pierzi timpul cu toate detaliile legate de curățenie, nu te mai stresezi că nu știu ce plintă e strâmbă, în schimb îți dai răgaz să te gândești la tine și la ale tale. Mie mi-a plăcut tare mult toate improvizațiile făcute aici, toate alăturările de materiale și piese de mobilă tocmai pentru ca-mi inspiră această stare de introspecție. Și lucrările artistei sunt frumoase. Le poți vedea pe blogul ei agatajaworska.blogspot.com. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (2)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (1)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (7)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (6)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (9)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (10)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (11)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (8)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (12)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (5)

adelaparvu.com despre casa de artist, Agata Jaworska, casa atelier, casa rustica, casa Polonia, foto James Pajewski (13)
Sursa foto: James Pajewski – Weranda Country

4 raspunsuri pentru De la un artist înveți că n-ai nevoie de multe lucruri ca să-ți faci o casă primitoare

  1. Juli spune:

    Simplu si frumos, placut si senin.
    O casa ce mi-a placut foarte mult.

  2. Brindusa spune:

    Imperfecţiunile pot avea mult farmec…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *