adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (1)

In apartamente, Design Interior, Idei pentru acasa

Apartament de două camere cu bucătăria configurată ca un dulap spațios

Când locuiești la bloc poți avea probleme în a organiza spațiul, mai ales din cauza numărului mic de ferestre, apoi pentru că ai nevoie de spații de dezpozitare și nu știi unde și cum să le configurezi. Ei bine, poate că amenajarea acestui apartament de circa 66 de metri pătrați o să-ți dea ceva idei, mai ales că prima încăpere, cea din zona de zi este multifuncțională. Și chiar dacă pare mai mare în fotografii, să știi că e o iluzie dată de obiectivul aparatului foto, dar și de înălțimea generoasă a locuinței care măsoară trei metri. Aici totul a fost gândit la centrimetru de către designerul Pili Molina pentru clienții săi suedezi care au cumpărat locuința de față.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (14)Mie mi se pare foarte important ca la întrarea într-o locuință să existe o zonă de tranzit, un mic hol unde să-ți lași lucrurile. Aici, genul acesta de spațiu n-a fost destul de încăpător și pentru prezența unui cuier, așa că cel de-al doilea hol, din fața băii, are un dulap care servește pentru depozitare. În camera de zi, care are o singură fereastră, bucătăria s-a dorit separată. Deși nu beneficia de lumină naturală, designerul a găsit soluția de a separa spațiul de gătit prin intermediul unor uși culisante. Arată ca un dulap mai mare. Când se gătește ușile sunt trase și se rezolvă problema mirosului, bucătăria fiind dotată cu sisteme de ventilare performante. Mai departe este locul de sufragerie și apoi zona de ședere din living, iar într-un colț al camerei o etajeră înaltă este folosită și pe post de birou pentru laptop.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (7)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (8)

 

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (16)

Da, sunt multe funcțiuni în prima încăpere și chiar dacă piesele de mobilă sunt combinate, adică nu sunt seturi, ambientul pare unitar. Secretul? S-au folosit aceleași finisaje, respectiv pardoseală din parchet și o nuanță de gri perlat pe pereți. În rest, piesele mai mari de mobilă – masa, canapeaua, comoda pentru locul tv sunt deschise la culoare, deci discrete, iar alte mobile, cum sunt cele două fotolii, etajera au culori și imprimeuri vesele, care aduc accente tonice în ambient. Accesoriile, de la cutii la decorațiuni sunt plăcut combinate, dar în general predomină cele cu texturi naturale (împletituri), iar corpurile de iluminat sunt simple și elegante. Un strict necesar, dar cu tușe personalizate. Și perdelele sunt simple, dar asortate cu covorul.

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (4)

Dormitorul are piesele de mobilă tipice, pat și dulap încăpător, dar decorul este marcat prin țesături – de la draperiile din in, la lenjeria de pat și husele pentru perne. În plus, în fața dressingului a fost creat un colț care arată frumos, dar e și practic. Două taburete împletite, o oglindă și un lampadar vin să-i ajute pe proprietari atunci când se îmbracă. Baia este elegantă, grație finisajelor de piatră și a mobilierului cu aspect de lemn. Îi conferă o atmosferă intimă și caldă, dar vezi că totul e minimal, iar formele și volumele obiectelor sunt clare, fără ornamentații sau detalii complicate. Întotdeauna când vrei să amenajezi locuința ia în considerare suprafețele mari, apoi poziționarea mobilelor mari și la final adaugi decorațiunile. Cu cât mai simple suprafețele și obiectele mari, cu atât îți va fi mai ușor să le asortezi și să personalizezi ulterior decorul cu obiecte mici. Practic și plăcut acest apartament. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (5)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (2)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (3)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (6)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (1)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (17)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (9)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (18)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (19)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (13)

adelaparvu.com despre apartament de doua camere, locuinta 66 mp, designer Pili Molina, Mas Fotogenica (12)
Sursa foto: Micasa/ MasFotogenica

10 raspunsuri pentru Apartament de două camere cu bucătăria configurată ca un dulap spațios

 1. Andreea spune:

  Ideea asta este grozava! Sunt cu ganduri de redecorat, cumparat si amenajat garsoniera in care locuiesc iar ideile astea sunt binevenite.

 2. Magda spune:

  foarte frumos si practic

 3. Mihaela spune:

  Amenajarea aerisita face ca apartamentul sa para mult mai mare decat este. Oftez si visez privind imaginile, caci apartamentul meu e cam la fel de mare…. Ce bine ar fi daca ai continua cu idei de amanajare a apartamentelor mici, dar care sa nu implice reconfigurari majore care inseamna pereti daramati, instalatii modificate…. bani multi, avize, autorizatii….
  Multumesc pentru o alta postare inspirata!

 4. Doina spune:

  Cred ca nu se poate spune decat un cuvant pentru amenajarea apartamentului PERFECT

 5. irenemariah spune:

  Foarte interesant!Placut!

 6. lenuta39 spune:

  Foarte bine impartit si folosit !
  Multumesc !

 7. […] în vizită și s-au gândit la o modalitate cât mai economicoasă de-a mobila și amenaja apartamentul de 70 metri pătrați din Sao […]

 8. Nora spune:

  Sunt minunate si extrem de folositoare toate ideile plicate in realitatea acestor poze 🙂 Eu ma tot uit si tot incerc sa gasesc o solutie de a face un hol in apartamentul in care urmeaza sa ne mutam.Si in care,marele inconvenient e ca se intra DIRECT in bucatarie 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *