adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (18)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Luminos apartamentul acesta din Tg Mureș amenajat de designerul Simona Ungurean

De cele mai multe ori aud cum oamenii refuză să apeleze la un designer de interior, argumentând că nu au bani pentru așa ceva. Dar după ce vezi ce pot face acești specialiști îți dai seama că te ajută nu doar să obții ceva frumos, ci și să faci economie de bani. Când te apuci singur în primul rând că durează mult, n-ai timp să stai după meșteri, nu știi unde să cauți finisaje, mobilă și decorațiuni la prețuri bune, dar mai ales nu știi cum să le așezi. Așa că, dacă ți-ai stabilit un buget pentru amenjarea casei, sfatul meu este să apelezi la un designer. Uite, Simona Ungurean din Tg. Mureș, a amenajat un apartament dintr-un bloc vechi, având la dispoziție un buget de 15.000 de euro. Și asta a inclus atât onorariul ei, cât și manopera meșterilor, finisajele și mobila. Deci totul la suma asta. Crede-mă că e o mare performanță. Dar să vezi cum l-a transformat.

Dupa reamenajare

Dupa reamenajare

Inainte de reamenajare

Inainte de reamenajare

Inițial aici erau culori mult mai intense, de la suprafețele pereților la mobilier. Proprietarii, un cuplu tânăr, care au un bebeluș, și-au dorit ca locuința de trei camere care măsoară 58 de metri pătrați, să fie luminoasă, modernă și fără culori țipătoare. Singurele culori pe care le-ar fi acceptat erau verde și galben. După ce a aflat dorințele lor, designerul Simona Ungurean a făcut proiectul și pe baza lui s-au concretizat ambientele. Pentru living a ales să creeze un design special pentru locul comodei tv și al biroului (mobilă din PAL și MDF), în rest, a ales multe piese de mobilier de la IKEA, inclusiv bucătăria adaptată după proiectul făcut de ea. De asemenea, pentru a mai reduce din costuri, a ales ca parchetul vechi să fie recondiționat. Este protejat cu un lac mat, ceea ce-i dă un aspect modern.

Dupa reamenajare

Dupa reamenajare

Inainte de reamenajare

Inainte de reamenajare

Sunt multe idei frumoase în apartamentul acesta și îți spun despre ele începând cu livingul. Simona Ungurean a ales un tapet Rasch de la Moda Tapet din Tg. Mureș pentru a conferi un strop de stălucire și varietate încăperii, care urma să fie strict mobilată cu piese moderne, deci fără imprimeuri sau forme mai deosebite. Dacă ar fi ales o zugrăveală simplă, decorul ar fi părut sărăcăcios. Așa are o notă de eleganță. Canapeaua aleasă de la Naturlich din Reghin a costat puțin, circa 2300 lei, dar Simona a ales o combinație de materiale pentru tapițerie pentru a se integra frumos în ambient. Foarte importante sunt spațiile de depozitare, ca atare, chiar dacă nu ies în evidență, pe lângă comoda de la intrarea în cameră, și în zona tv există sertare încăpătoare.

Dupa reamenajare

Dupa reamenajare

Mi-au plăcut mult soluțiile din zona ferestrei din living. În primul rând masca pentru calorifer are dublu rol: estetic și practic. Prin montarea măștii, Simona Ungurean a lărgit glaful ferestrei, deci un loc suplimentar de depozitare și a estompat imaginea neatractivă a caloriferului. Apoi, vezi că sunt două rânduri de draperii. Cele închise sunt din catifea și au fețe duble, pe o parte albastru închis pe cealaltă parte galben, deci pot fi schimbate, dacă proprietarii vor. Pentru că le-a cumpărat de-a gata, a constat că sunt prea puțin late, deci nu acopereau bine fereastra, așa că a dublat draperia asta cu o a doua, din material cumpărat la metraj. Cea de-a doua draperie e din materiale ușoare, compoziție bumbac (deci nu voal) și arată foarte bine în ansamblul camerei, un accent de culoare și modele binevenite. Din același material s-a făcut și o față de pernă pentru canapea. Albastrul închis al draperiei este asortat cu nuanța canapelei și a covorului din lână cumpărat de la Incov. A ieșit totul foarte luminos, dar și elegant.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (4)

Bucătăria să știi că pare mult mai spațioasă atât din cauza obiectivului folosit de fotograf, dar și grație nuanțelor alese. Aici vezi că suprafețele mari sunt în nuanțe deschise, la fel ca și mobila de bucătărie. Singurele accente închise sunt prezente în aspectul electrocasnicelor, a tapițeriei scaunelor și fii pe fază! la nivelul plafonului. Vezi banda aceea neagră din gips-carton care are incluse spoturi? Ei bine, ascunde țeava de gaz care traversează bucătăria. Poți face comparația cu imaginea de dinainte de amenajare. Vopseaua folosită este din gama celor lavabile de la Caparol, iar mobila este achiziționată de la IKEA. În dreptul frontului de lucru există o faianță cu model, achiziționată de la Ambient, care arată ca un raft pe care se află piese de veselă albe. Simona Ungurean spune că de fapt și de drept de la aceea faianță, care a fost pe placul proprietarei, a conceput întreaga amenajare a bucătăriei. Și a ieșit frumos.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (1)

Dormitorul matrimonial a fost o provocare pentru designer pentru că este o cameră mică și aici proprietarii și-au dorit dulapuri pentru depozitare. Dar nu vroiau ca ele să fie puse de-o parte și de alta a patului pentru că aveau impresia că o sa iasă cameră cu un aer învechit, ca în apartamentele comuniste. Simona Ungurean a dus muncă de lămurire și le-a explicat de ce dorește să pună așeze astfel mobila, dar și că imaginea va fi cu totul alta. Așa a rezultat un ansamblu simetric în dreptul patului. Chiar și zona tăbliei este spațiu de depozitare. Între cele două dulapuri însă peretele este decorat. Și nu, nu este tapet, ci zugrăveală. Designerul glumește spunând că sigur zugravul a bombănit-o, dar în final a ieșit cum era în proiect, dar mai ales le-a plăcut proprietarilor.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (13)

Pentru un aspect imaculat și pentru mai mult spațiu, Simona Ungurean a prevăzut pentru baie un vas wc suspendat cu rezervor îngropat. Astfel a scăpat de tot ceea ce înseamnă țevi și evident praf și murdărie adunate în spatele wc-ului, dar mai mult, deasupra a avut la fix loc pentru un spațiu încăpător de depozitare. Pentru a intensifica senzația de luminozitate, în lipsa unei ferestre mari, a ales plăci ceramice albe combinate cu alte două modele cu imprimeuri discrete. S-a obținut un ambient modern, ușor de întreținut și foarte plăcut. Pe pardoseală au fost montate plăci ceramice care imită textura lemnului, de aici și un plus de familiaritate, de confort imprimat micii băi.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (8)

Locuința de trei camere a devenit într-adevăr așa cum și-au dorit proprietarii, luminoasă, practică, cu suficiente spații de depozitare. O parte dintre acestea au fost amenajate pe balconul închis, tocmai pentru a nu aglomera și mai mult spațiul interior al apartamentului. Amenajarea a durat circa trei luni de zile și îți spun că onorariul designerului a fost de 1500 de euro, adică pentru designerul Simona Ungurean asta a înseamnat 500 de euro pe lună. Mie nu doar că mi se pare super rezonabil, dar la cum a ieșit chiar mi se pare puțin. De aia spun încă o dată, înainte să te apuci de amenajare, mai bine apelează la un designer. Chiar merită toți banii. Și dacă n-ai nevoie de o amenajare completă, eu zic că merită să-i dai unul designer 150-250 de euro pentru o consultație, să-ți dea niște sfaturi. Măcar afli și de locuri unde pot cumpăra lucruri la prețuri bune. Dacă vrei să iei legătura cu Simona Ungurean ai aici site-ul ei simonette.ro, dar o găsești și pe pagina de Facebook. Mie mi-a plăcut cum a ieșit amenajarea asta. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (18)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (16)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (17)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (5)

Dupa reamenajare

Dupa reamenajare

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (11)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (12)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (14)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (15)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (7)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere Tg Mures, designer Simona Ungurean (6)

35 Responses to Luminos apartamentul acesta din Tg Mureș amenajat de designerul Simona Ungurean

 1. mimi spune:

  Superb, multa lumina, asa cum imi place mie, 🙂

 2. vlad spune:

  DE UNDE A CUMPARAT FAIANTA IN BAIE

  • Adela Parvu spune:

   Chiar acum am vrut sa completez asta Vlad! M-ai prins. E de la http://www.opoczno.eu/ Produsele lor se gasesc in mai multe showroomuri specializate, de la reteaua Ambient, la magazinele care vand placi ceramice si sanitare. Deci intreaba de marca asta poloneza 🙂

 3. […] Luminos apartamentul acesta din Tg Mureș amenajat de designerul Simona Ungurean […]

 4. Mrs. Mona spune:

  Splendid, Nota 10 cu felicitari 😉 ce idee noua; sa ai in baie o chiuveta asa mare este extreme de folositor. si dulapurile de la capul patului. etc Multe ideii tare bune Merci Adela / iar bucataria inainte si dupa m-a facu sa si rad. Ce vrei traim ca la Stalingrad acum 100 de ani si nu ne mai dam nici seama cat de ciufulit se vede ;-)))))

 5. Lu spune:

  Felicitari,frumos si foarte luminos!
  Ma intereseaza parchetul din baie,oare rezista la o ,,mica,, inundatie?!?
  Multumesc pentru raspuns

 6. Simona spune:

  Masca caloriferului este din lemn? De unde este achizitionata? Multumesc!

 7. Izabela Panescu spune:

  Felicitari pentru aceasta amenajare! Arata minunat!!! Eu sunt in cautare de apartament deocamdata si tare mult as vrea sa stiu care sunt lungimea si latimea bucatariei. Eu am nevoie de multa mobila, mult spatiu pentru electrocasnice si toate cele, iar o bucatarie ca aceasta ar fi perfecta. Multumesc!

 8. elena spune:

  Felicitari pentru amenajare!Ma intereseaza canapeaua,la ce anume te ai referit mai exact cand ai spus ca a schimbat tapiteria,a facut o noua husa dupa cumparare sau a cumparat-o exact cu materialele pe care le a vrut.Nu mi dau seama prea bine din ce material e partea alba.

  • Adela Parvu spune:

   Buna Elena! Canapeaua am mentionat de unde este. Cand am spus ca a schimbat tapiteria m-am referit ca a acomandat la fabrica alte culori si materiale pentru tapiterie 🙂 Cam toata fabricile ofera acest serviciu de personalizare a canapelelor pe care le produc, dar putini romani se gandesc sa apeleze la el 🙂

 9. crinela spune:

  Un apartament superb, ma inspira in amenajarea apartamentului pe care il cumpar astazi. Ma intereseaza si bucataria amenajata cu geam de sticla, dar probabil voi comenta la articolul respectiv. Multumesc Adela pentru acest blog, ma bucur ca te-am descoperit!

 10. miha spune:

  buna
  de unde mobila de dormitor??
  multam

 11. […] făcute de meșteri. Ba la un moment dat au început să le cumpere. Numai că vezi tu, ei stau la bloc și deși erau frumoase, parcă nu-și găseau locul aici, într-o locuință modernă. Ar mai fi […]

 12. […] de dezpozitare și nu știi unde și cum să le configurezi. Ei bine, poate că amenajarea acestui apartament de circa 66 de metri pătrați o să-ți dea ceva idei, mai ales că prima încăpere, cea din zona de zi este multifuncțională. […]

 13. […] Le-a venit ideea să imprime pe pânză după ce primiseră un sul cu acest material. Erau într-o perioadă destul de delicată pentru că investiseră într-o imprimantă HP performantă, făceau producție publicitară de calitate, dar clienții vroiau numai prețuri mici, fără să se uite la calitate. Când vine vorba despre imprimare, și nu numai, trebuie să ai materiale de calitate care să reziste în timp în special sub acțiunea razelor soarelui, să arate bine. Cum nu-și permiteau să coboare prețurile, dar erau presați de concurență, inclusiv de produsele din Asia care aveau prețuri mici, și-au spus că trebuie să încerce și altceva. Au imprimat pe pânză fotografii și așa le-a venit ideea să vină cu ceva inedit, ce nu se găsea la noi în zona de decorațiuni. Au ajuns să imprime și reproduceri după lucrări de artiști contemporani și totul ieșea impecabil. Unde mai pui că nu găseai tablouri decorative sau postere produse la noi. Primul lor client a fost Mobexpert. Designerii de acolo au venit cu idei, cu teme decorative, iar ele au fost apoi produse la Tg.Mureș. […]

 14. […] a fost exploatat la centimetru. Și da, există suficiente dulapuri în dormitor. Mi-a plăcut soluția de încadrare a patului cu mobilă, mai ales că la nivelul tăbliei această mobilă are nu doar culoare diferită, ci este gândită […]

 15. […] ca majoritatea tinerilor din ziua de azi. Dar au pus piciorul în prag și anume în pragul casei lor. Un proiect care i-a mobilizat mai ales sufletește și i-a smuls din ghearele tristeții. Cu […]

 16. acidelic spune:

  Genul camerei de zi este aproximativ asemanatoare cu a mea. Voi reveni si eu cu anumite poze cum am amenajat garsoniera mea. Foarte frumos, o investitie buna.

 17. Lia spune:

  Puteti sa imi spuneti va rog de unde a fost achizitionat acel lampadar? E superb apartamentul!

 18. Diana spune:

  Foarte frumos amenajat!Ai scris ca draperiile au fost luate de-a gata ?imi poti spune magazinul? Multam ?

 19. Lia spune:

  Totuși. Unde este a treia camera? S-a transformat un dormitor în bucătărie? Ceva îmi da cu virgula…

 20. Alina spune:

  Minutat. Adela cunosti pe cineva in Craiova care ar putea sa-mi dea niste sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere de aprox 45 mp din care vreau sa fac un apartament cu 2 camere si o bucatarie care sa tina loc si de living?

 21. […] cu mult alb și alte nuanțe neutre, iar cu griurile n-ai cum să greșești. Și nu, nu te gândi la griul betoanelor, ci la nuanțele cu infuzii de albastru pe care le vezi pe cer, dimineața la […]

 22. Iulian spune:

  Cat de legala este incastrarea tevei de gaz cu rigips?

 23. Ana spune:

  Buna Adela, imi poti spune, te rog, de unde este achiziționată harta de deasupra canapelei? Iti multumesc!

 24. Calinoiu spune:

  Am aceasta problema cu mascarea tevii de gaz, in bucatarie, , pe verticala. E vorba de bucatarie. Teava care vine pe sus , coboara pt aragaz( in faza de amenajare, casa veche; schimbat traseu gaze)
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *