adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (2)

In Case, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Plăcută amenajarea concepută de designerul Mihaela Cetănaș pentru o familie cu doi copii

Când nu știi cum să-ți amenajezi interiorul casei merită să apelezi la un profesionist. Nu doar că vei alege și cumpăra ceea ce ai cu adevărat nevoie, dar există tructuri, secrete de ambientare care te pot scuti de multe bătăi de cap. Uite, am ales să-ți prezint o casă din Tg.Mureș situată într-un cartier rezidențial nou construit, casă care a fost cumpărată cu finisajele existente, dar pe care proprietarii și-o doreau mobilată modern, cald și plăcut astfel încât să se simtă bine cu toții în casă. Au doi băieți energici și proprietarii își doreau decorațiuni și mobilă rezistentă, ceva care să nu se murdărească repede, să existe suficient loc de joacă și în living. De asemenea, și-au dorit loc pentru cărți și nu știau cum să le așeze, dar și un loc pentru fumat ferit de cei mici. După ce a ascultat dorințele proprietarilor Mihaela Cetănaș i-a observat și cum folosesc spațiile, pe unde obișnuiesc să iasă în curte, ce fac când intră în casă etc. În funcție de toate acestea ea a venit cu idei care le-a prins excelent. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (8)

Dilema cea mai mare pentru ambientarea livingului era cum să poziționeze mobila. Proprietarii aveau deja o canapea colțar, dar fiind învelită cu piele ecologică nu mai arăta la fel de bine, dar nici n-ar fi renunțat la ea. Însă îi încurca foarte tare prezența ușii de acces către terasă. Nu știau cum să pună canapeaua astfel încât să nu aglomereze spațiul, să lase fereatra liberă. În plus, nu știau ce fel de mobilă să cumpere pentru zona de tv astfel încât să le încapă și cărțile. Designerul de interior Mihaela Cetănaș a observat că terasa de la living nu era folosită și că toți ieșeau către grădină pe a doua ușă existentă în living. Așa că a poziționat canapeaua colțar în dreptul ferestrei și a găsit un meșter care s-o retapițeze. A ales o stofă impermeabilă de culoare închisă, dar neutră, un gri antracit care se potrivește bine cu orice. În lateralul canapelei a prevăzut un loc de depozitare și deasupra un raft suspendat pentru cărți. În zona tv a indicat alegerea unui mobilier simplu, minimalist și două rafturi suspendate pentru cărți. Pe jos, un covor din fibre naturale deschis la culoare acopera parchetul wenge, lumineaza spatiul si fiind bej e nici nu se vede muradaria pe el.

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (1)

În privința decorului Mihaela Cetănaș a venit o idee excelentă: tablourile! Da, cu ajutorul lucrărilor de artă a făcut legătura cromatică între diferitele zone ale spațiului de zi. În plus, folosindu-se de tablouri nu doar că a adus culoare la interior, dar a și echilibrat vizual ansamblurile de mobilă și percepția asupra livingului care are plafonul în pantă. Uite, spre exemplu cu tabloul situat deasupra holului de la intrare a echilibrat zona și a făcut legătura cu bucătăria. Tabloul de desupra șezlongului împletit captează atenția la intrarea în cameră și completează raftul suspendat cu volume, care altfel ar fi părut mic și meschin pe perete. Cu un alt tablou a armonizat zona din dreptul sobei de fontă. A te folosit de tablouri chiar este un truc de mare rafinament. Pe lângă partea estetică și ambientul devine mai sofisticat, mai valoros. Pentru o mare parte din cărți Mihaela Cetănaș a împărțit spațiul de la subsol într-un salon și cameră utilitară, separate între ele prin paravane. În locul de bibliotecă de la subsol proprietarii iși pot savura cafeaua și tutunul fără să fie văzuți de către cei mici sau fără să afecteze aerul din zona de zi.

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (6)

Bucătăria deși este deschisă este bine ventilată, inclusiv prin prezența a două rânduri de ferestre. În plus, Mihaela Cetănaș spune că o tâmplărie cu guri de ventilație incluse in rama (exista la Gealan) ajută foarte mult la a avea un spațiu plăcut, fără aburi și fără mirosuri neplăcute. O masă rotundă oferă suficient loc pentru toți memebrii familiei, iar în rest ansamblul de mobilier a fost completat cu un raft încăpător pentru obiectele și alimentele dorite la îndemână. La etaj, accesul se face pe o scară interioară, iar băieții au fiecare camerele lor. Din cauza pantei acoperișului dulapul de haine pentru amândoi copii este situat în camera cea mai înaltă, una a putut fi poziționat o piesă de mobilă generoasă.

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (9)

În rest, in dormitoarele copiilor e strictul necesar, cu rafturi multe pe care pot fi organizate și depozitate ușor jucăriile. Și ca un mic truc, în zona ferestrelor au fost aplicate stickere care au nuanțe similare cu draperiile și desenele de la nivelul covoarelor. Idei care la prima vedere îți par ușoare, dar uite, e greu să le ai sau să le aplici atunci când trebuie să amenajezi singur casa. Nu doar că proprietarii sunt mulțumiți, dar au și salvat bani pe care nu i-au mai dat pe lucruri de prisos, cum ar fi o bibliotecă masivă în living, două canapele cum se gândeau la un moment dat ori să vopsească pereții în altă culoare ca să asorteze totul. Cu intervenții mici, dar bine calculate au ajuns să aibă locuința plăcută pe care și-au dorit-o. Daca vrei sa apelezi la designerul de interior Mihaela Cetanas o poti suna la numarul 0724.393.276. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (2)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (4)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (3)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (5)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (7)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (10)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (11)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (20)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (12)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (15)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (14)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (16)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (17)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (18)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (19)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (23)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (22)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (21)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (24)

adelaparvu.com despre casa pentru familie, interior casa cu etaj, design interior Mihaela Cetanas (26)

14 raspunsuri pentru Plăcută amenajarea concepută de designerul Mihaela Cetănaș pentru o familie cu doi copii

 1. Ioana spune:

  e ceva cu tablourile…. nu sunt perfect puse..

 2. liviu spune:

  prea multe lucruri, prea aglomerat peste tot! parerea mea…

 3. […] Plăcută amenajarea concepută de designerul Mihaela Cetănaș pentru o familie cu doi copii […]

 4. gabrielabors spune:

  Nu stiu precis ce nu imi place la amenajare…parca e prea aglomerat totul, dezordonat.Cred ca spatiul putea fi maximizat cu o altfel de mobila.

 5. Adela G. spune:

  Mie imi place foarte mult . Locurile de depozitare le-as inchide cu usi .Imi place casa , are camere de bun simt. Ma intereseaza cit a costat construirea acestei case, fara amenajarea interioara.

 6. Adela G. spune:

  Numai la muzeu este ordine perfecta, o casa locuita are suflet ! O casa fara jucarii , fara plante , fara …papuci aruncati este o casa stranie , rece, neprimitoare .

 7. Flori spune:

  Imi plac foarte mult articolele pe care le scrii si alegerile pe care le faci. Sunt case cu suflet, cum mai spunea cineva.
  Eu as vrea sa stiu cam cat costa serviciile unui designer. As vrea sa stiu pentru un apartament normal de 3 camere (circa 65 mp).

  • Adela Parvu spune:

   Flori cel mai bine sun-o pe Mihaela si afli direct de la ea. Oricum, de regula, designerii fac in asa fel incat sa se incadreze in bugetul clientilor si din acel buget sa-si pastreze ceva si pentru ei.

 8. Doina spune:

  Mie nu imi place mai nimic la casa asta. Combinatia de covor bogat imprimat cu balamucul din rafturi, in camerele copiilor ma oboseste! Decoratia de peste tot mi se pare fara personalitate. Nu are acel ‘ceva’ care sa placa! Este un interior mai mult decat comun si fara nicio gaselnita! Nu stiu a cui este vina: a designerului sau a comanditarului!! De obicei este un mix intre ideile acestor persoane, dar din punctul meu de vedere aici este o solutie nefericita! Nefericita pt. acest blog, vreau sa spun. Pentru nivelul cu care ne-ai obisnuit,deja. Imi place totusi cate ceva,care nu are legatura cu designerul: imi plac geamurile din bucatarie (forma si pozitionarea lor pe doi pereti) si scara casei. Restul…..

  • Adela Parvu spune:

   Offf…cred ca eu sunt de vina Doina! Nu sunt deloc talentata la poze. Eu m-am simtit tare bine acolo si crede-ma ca arata mult mai bine in realitate. Mihaela Cetanas chiar e un designer deosebit. Dar uite, am invatat ca pozele conteaza mult, asa ca voi fi mai atenta data viitoare 🙂

 9. […] unul deschis la culoare. Pe cel wenge se vede praful, dar până la urmă oricare ar fi alegerea ta soluții de decorare există. Dacă te interesează să afli mai multe despre cât costă apartamentul de față vezi site-ul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *