adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (3)

In Artisti, artizani, handmade, Mobila, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Octavia și Lucian te invită să Șezi pe scaune din lemn pentru case de piatră

De ce ți-ai putea dori aceste scaune? Ei bine, Octavia Casoni și Lucian Loiș spun cu tâlc – scaune din lemn pentru case din piatră. Și n-o spun degeaba pentru că cei doi tineri au creat perechea de scaune ca pe o reinterpretare simbolică a femeii și bărbatului. Dar cum le-a venit ideea? Ea este din Deva, el din Alba-Iulia, dar amândoi au terminat facultatea de arhitectură la Cluj. Într-o discuție cu bunica Octaviei, fostă profesoară de română și etern pasionată de frumos și românesc, le-a spus că tinerii creativi din ziua de azi ar trebui să îmbine tradiția cu arta modernă. Și beculețul Octaviei a început să pâlpăie. Împreună cu Lucian, prietenul ei, s-au pus pe treabă.

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (1)Octavia Casoni și Lucian Loiș

Mi-a plăcut că pe pagina lor de Facebook au postat conceptul perechii de scaune. Și-au spus că mai românește decât Șezi ce poate fi? Sub această denumire Șezi își fac cunoscute proiectele. Pentru perechea de scaune s-au pus serios pe documentare și din selecția de motive tradiționale românești au realizat că e suficient ca prin romburi să sugerezi femeia și bărbatul. Au descopus și regrupat simbolurile până au ajuns la formele pe care le vezi. Au căutat apoi oameni pricepuți, un tâmplar și un sculptor, care să-i ajute să-și materializeze ideea, și au ajuns să facă primele perechi de scaune Șezi.

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (4)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (6)

Poate că nu s-au așteptat, dar după ce au finalizat scaunele realizate din lemn de cireș, prietenii lor le-au spus că sunt perfecte pentru nuntă – cadouri pentru mire și mireasă. Asta da idee! Și mie mi se pare excelentă și nu doar pentru pozele de nuntă ci efectiv ca și cadou de casă nouă. De aici le-a venit Octaviei și lui Lucian și sloganul, dacă vrei, scaune din lemn pentru case de piatră. Cert este că sunt frumoase, sunt grele, cum zice Octavia, pentru că lemnul masiv e masiv, sunt comode și sunt create să țină mult și bine.

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (9)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (10)

Acum, până or să reușească să le producă în serie, rămân obiecte pe comandă și prețul lor este de 1400 lei perechea, că doar sunt realizate manual de către doi meșteri pricepuți. Dar sunt sigură că foarte curând, poate chiar cu ajutorul meu, vor găsi un producător astfel încât prețul să devină și mai atractiv. Până atunci merită să vezi pagina lor de Facebook ca să fii pe fază cu ce au mai creat. Bunica Octaviei a intuit bine cu partea de artă și tradiție populară, a știut exact când să apese pe pedala creativității și iată că Șezi a apărut în peisajul designului de obiect. Bravo Octaviei și lui Lucian că s-au pus pe treabă și au apleacat urechea la cine trebuie! Dacă vrei să iei legătura cu ei vezi aici pagina de Facebook și mail casoni.octavia@yahoo.com. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (5)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (7)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (11)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (2)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (8)

adelaparvu.com despre SEZI, scaune din lemn masiv, design Octavia Casoni si Lucian Lois (3)

5 raspunsuri pentru Octavia și Lucian te invită să Șezi pe scaune din lemn pentru case de piatră

  1. Cristina spune:

    Superbe scaune, superbe poze!

  2. Oameni frumosi ,idei frumoase!!!!

  3. Calin spune:

    Superb articol. Si eu vreau o pereche la nunta mea 🙂

  4. Ana spune:

    One of the most beautiful article!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *