adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (12)

In Case, Design Interior

S-au îndrăgostit de o căsuță veche și au transformat-o în oază lor creativă

Da, și au și colorat-o pentru că atunci când au descoperit casa ea arăta total deplorabil. Dar numai niște artiști ar fi putut intui potențial ei, numai niște artiști și-ar fi putut-o imagina colorată cu uși și ferestre albastre. Paola Pier și Angelo, doi intalieni aventurieri s-au trezit în Spania, în Formentera și s-au îndrăgostit iremediabil de acest loc. Paola este pictoriță și când ai să-i vezi lucrările ai să-ți dai seama cât de mult iubește acest loc pentru că el este una dintre temele tablourilor ei (vezi mai jos două exemple găritoare). Decizia de a se muta definitiv aici n-a fost dintr-o dată, ci după ani buni în care-și petreceau vacanțele aproape de plaja insulei și timp în care au tot renovat casa veche țărănească, pe care, în ciuda îmbunătăților, au încercat și au și reușit să-o păstreze în stilul rustic care i-a cucerit.

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (13)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (1)

De la țigla ceramică de pe acoperiș la dalele tocite de vreme de pe pardoseli, Paola și Angelo s-au străduit să recompună totul. Cea mai evidentă intervenție a lor a fost la capitolul culoare căci au folosit albastrul din plin pentru tâmplărie. Apoi au realizat singuri pergola terasei, unul din locurile lor favorite. Fiind o casă veche, ea nu avea băi, așa că au extins-o și au echipat-o cu aceste încăperi absolut necesare. În schimb la bucătărie au vrut să păstreze cuptorul vechi pe lângă celelalte elemente mai actuale, dar alese într-o notă rustică. Casa nu are etaj, ci se desfășoară pe un singur nivel adăpostind camera de zi, bucătăria, două dormitoare și băile aferente. Și da, terasa poate fi considerată o altă cameră, una unde Paola își găsește cel mai des inspirația.

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (14)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (2)

Și dacă Paola pictează și desenează, Angelo și-a găsit o nouă formă de exprimare – realizează mobilier și decorațiuni din piese și materiale reciclate. Îi ies un soi de lucrări cu aer sălbatic, dar cu personalitate, care cel puțin în acest gen de ambientări rustice se potrivesc de minune. N-au cum să se plictisească aici pentru că în majoritatea timpului vremea este tare plăcută și te invită să fii activ, iar florile (mai ales bougainvillea), oamenii și marea sunt mereu surse noi de inspirație pentru cei doi. Merită să arunci un ochi pe blogul Paolei Pier, dar și pe pagina de Facebook ca să-i vezi lucrările, iar dacă te interesează să afli mai multe despre casa lor din Formentera, poate chiar să te cazezi la ei, vezi blogul pe care-l au împreună și unde au postat despre isotria căsuței lor, inclusiv lucrările de renovare pe care le-au făcut. Tare mult mi-a plăcut aerul acesta proaspăt zugrăvit în alb și albastru și încălzit de piese din lemn și plăci ceramice vechi. O simplitate care-mi merge la inimă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (16)Așa arăta casa în timpul lucrărilor de renovare aflate către final
adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (17)Terasa în timpul amenajării

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (12)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (11)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (5)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (3)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (15)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (6)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (9)

adelaparvu.com despre casa rustica cu tamplarie albastra, casa Spania, Formentera, design Paola Pier si Angelo Pier (10)Surse foto: Hungarian Provence/ PierPaolaeAngelo

4 raspunsuri pentru S-au îndrăgostit de o căsuță veche și au transformat-o în oază lor creativă

  1. […] S-au îndrăgostit de o căsuță veche și au transformat-o în oază lor creativă […]

  2. eftimia spune:

    foarte frumos…..si tin sa-ti multumesc ptr. toate ideile pe care mi le oferi

  3. […] dat 3000 de dolari americani pe sobă, dar spune că face toți banii, ba mai mult că trasnformă căsuța dintr-una simplă într-una de lux. La fel, pentru fereastră a dat 1000 de dolari americani […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *