adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (3)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Andrei Radu pictează uși, dar a demarat și un proiect social cu obiecte din hârtie reciclată

Da, desigur că fiind artist, mai bine zis designer, dacă e să ne luăm după facultatea pe care a absolvit-o, nu pictează doar uși, dar aceste lucrări mi-au atras atenția pentru că mi se par o soluție tare interesantă pentru acasă. Și nu doar pentru spațiul privat, ci merg chiar și în spații de birou, magazine, restaurante, pensiuni sau cafenele. Îmi plac iluziile optice care se creează cu ușile pictate. Dacă stai să te gândești bine, ușile interioare ocupă mult spațiul în ansamblul unei locuințe, și nu de puține ori oamenii se chinuiesc să le asorteze cu ambientele camerelor. Ei bine, dacă ești în dilemă cu ușile din casa sau biroul tău merită să iei în considerare și această soluție artistică. Vei avea în loc de uși niște tablouri mari. Dar hai să-ți spun mai multe despre Andrei Radu.

adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (4)

Ca să te lămuresc și pe tine prenumele tânărului designer este Andrei, iar numele de familie e Radu. Este din București și a absolvit secția Design Industrial din cadrul Universității Naționale de Arte. Deși visul lui a fost să creeze design industrial, adică obiecte care să poate fi produse în serie și care să îmbunătățească viețile oamenilor s-a trezit că trebuie să trăiască din ceva și mult timp a fost angajat ca și grafician. Dar n-a mai vrut să-și câștige existența din postura de om cu carte de muncă. Și-a spus că dacă tot a absolvit o facultate creativă, dacă tot este de fapt și de drept designer ar trebui să ia viața în piept și să se lanseze pe cont propriu. A făcut multe lucruri creative printre care și aceste uși comandate de către un client italian. Pentru ele a pictat chiar în Italia, așa cum și-a dorit clientul, respectiv reproduceri după mari artiști. S-a întors în țară și sub denumirea de Weengf Design (vezi AICI de unde vine numele atelierului său) a dat drumul atelierului propriul său atelier. adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (11)

Andrei Radu, dincolo de pictură, a creat câteva obiecte de design din hârtie reciclată – coșulețe sub formă de bufnițe, coșuri pentru pisici, plicuri de damă, suporturi creioane, abajururi de lampă și a demarat o mică afacere cu impact social. Îi învață pe oamenii cu dizabilități locomotorii, respectiv pe cei care sunt în scaunul cu rotile, dar care-și pot folosi mâinile, să împletească singuri astfel de obiecte. De ce face asta? În primul rând pentru că a observat că oamenii cu dizabilități sunt ignorați, dar ei de fapt ei sunt exact ca noi, doar că sunt țintuiți din diverse cauze în cărucior și da, ei vor să muncească, să aibă o activitate, că doar înnebunești să fii tratat mereu ca bolnav. Unde mai pui că mulți dintre acești oameni sunt foarte pricepuți și la lucru manual și-l fac cu mare pricepe și dăruite. În al doilea rând, Andrei e contrariat de câtă hârtie și câte materiale publicitare se aruncă la coșul de gunoi. Și asta o știe de când era angajat la firme de producție publicitară.

adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (2) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (17) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (16)

Dar cum face cu atelierul său? Practic, le explică oamenilor propria metodă de împletire a obiectelor din hârtie reciclată în cadrul unor cursuri gratuire. Următoarea întâlnire va fi în București, la Caffe Tabiet, după data 15 septembrie. O să anunțe exact pe pagina de Facebook a atelierului său. Și cum procedează mai departe cu obiectele realizate de oameni? Le adună și se ocupă de promovarea lor și de vânzarea efectivă la marile firme sau în cadrul unor întâlniri de afaceri sau evenimente dedicate antreprenoriatului social. Îi este greu să facă de unul singur toate acestea, dar cu siguranță că din rândul comunității din jurul lui va găsi pe cineva talentat pentru promovare, spre exemplu. Cu cât va crește numărul membrilor comunității din jurul Weengf Design cu atât și câștigurile vor fi mai mari pentru că vor putea produce mai multe obiecte.

adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (10) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (8)

Prin proiectul acesta social atât membrii, cât și Andrei obțin o mică sursă de venit. Da, și artistul își oprește un procent mic din valoarea fiecărui obiect vândut, că doar el creează designul și tot el se ocupă de restul treburilor cu promovarea și vânzarea. Eu sper să reușească să ajungă să-și poată pună în aplicare și alte proiecte pentru care are evident nevoie de bani. Vorba aia, dacă nu ai pensule și culori n-ai cum să creezi. Știi ce e interesant? Că-și zice în loc de designer “Creatorul de zâmbete și relații prin artă de la Weengf Design”. Mie mi-au plăcut obiectele lui, dar și proiectul lui social, curajul de a-și lua viața în propriile mâini, curajul de-a face ceea ce îi place și ceea ce se pricepe, fie că asta înseamnă să picteze ori să creeze obiecte. Și cel mai mult și mai mult mi-a mers la suflet faptul că s-a gândit și a acționat să facă ceva util pentru cei în scaunul cu rotile, să creeze cu adevărat o comunitate a acestor oameni absolut minunați. Vezi aici pagina de Facebook și site-ul weengf.daportfolio.com. Dacă vrei să-l suni o poți face la numărul 0767.977.210. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (2) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (9) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (6) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (7) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (1)   adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (10) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (5) adelaparvu.com despre usi pictate, artist Andrei Radu (9) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (12) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (4) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (11) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (6) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (7) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (1) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (9) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (3) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (13) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (14) adelaparvu.com despre obiecte din hartie si materiale reciclate, design Andrei Radu, Weengf Design (5)

14 raspunsuri pentru Andrei Radu pictează uși, dar a demarat și un proiect social cu obiecte din hârtie reciclată

 1. corina don spune:

  MINUNATE LUCRARI…SI FRUMOASA daruire pt ceilalti…..FELICITARI ANDREI RADU

 2. briela spune:

  Minunat!

 3. Emma Mosnegutu spune:

  Frumos si curat suflet… Ce bine ar fi daca din ce in ce mai multi oameni ar fi precum Andrei… Mult respect pentru ceea ce faci, Andrei!

 4. Laura spune:

  foarte frumos tot ce lucreaza! bravo lui!

 5. Magda spune:

  Am cautat si eu tehnici de impletire a cosurilor, cutiilor din hartie de ziar , am gasit si bloguri cu aceasta tema dar cele de mai sus sunt mult mai reusite. Suntem saraci intr-o tara bogata pt. ca practicam acea „cumpara si arunca” dorita de comercianti. Recicland se mai poate salva ceva din paduri si alte resurse.Pe langa aceasta artistul acesta transforma si vieti . Sper ca ceea ce face sa fie exemplu pt. cat mai multi. Poate se trezesc si altii bravo lui si parintilor lui .

 6. Mariana Oancea spune:

  Felicitari Andrei pentru talentul si daruirea ta! Felicitari Adela ca faci cunoscuti astfel de oameni! Multam!

 7. Irina spune:

  Felicitări pentru Andrei şi mulţumesc, Adela!

 8. Este minunat ce face Andrei, am bucuria si onoarea sa il cunosc personal si stiu ca este un coleg simpatic, cu suflet mare, cu simtul umorului si gata oricand sa dea o mana de ajutor. Sa ne traiesti, Andrei!
  Felicitari si pentru articol, Adela, este foarte frumos si m-a inspirat. Toate cele bune!

 9. […] continuare articolului pe Adela Pârvu – Jurnalist Home & Garden […]

 10. usierul spune:

  Bun articolul …. bun designerul … am preluat si noi pe site ( impreuna cu link-urile de rigoare 🙂 )
  Felicitari de la „Despre usi”

 11. silvia spune:

  Un real talent cu un suflet extraordinar de mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *