adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (1)

In Idei pentru acasa

Accente rustice la bloc? Da, normal că-mi place

Pe lângă culori contează mult și texturile pentru că prin varietatea lor poți face o locuință mică să devină tare plăcută. De această dată te invit să descoperi zona de zi dintr-o locuință de bloc, una în care s-a dorit unde decor cât mai cald, fără multe obiecte și decorațiuni, dar neapărat loc pentru masă. În condițiile în care camera de zi și bucătăria erau mici, locul pentru masă cu patru scaune nu părea să poată fi amplasat comod nicăieri. Soluția? Să fie desființate zidurile dintre bucătărie și living. Astfel, în dreptul stâlpului de rezistență, la granița dintre cele două spații masa a putut fi așezată la fix. Problema este că o astfel de soluție lasă vederii din cameră bucătăria. Cum poți proceda ca să iasă bine? Hai să-ți spun mai multe, dar înainte merită să te uiți pe planul de mai jos, care este cu titlul informativ. Dacă-l compari cu realitatea din poze, ca să spun așa, ai să vezi că planul întotdeauna pare mare.

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (6)

Locuința aparține unei bloggerițe de modă, Ana Loureiro, care este pasionată de asimetri, de texturi și evident culori. Și-a dorit un aer rustic la interior așa că a ales cărămida aparentă pentru peretele livingului. În mica bucătărie (în imaginile surprise de Casa Abril vezi doar o parte) s-a gândit să îmbrace totul cu plăci ceramice cu motive albastre (dau bine și cu cărămiziu și roșu), iar mobila să o facă zidită. Practic a obținut un aspect rustic cu aceaste plăci ceramice, care aduc un plus de culoare, textură și originalitate. Și vezi că le-a ales mărunte ca să nu încarce. Pentru pardoseală, ca să nu se complice cu două tipuri de materiale a ales peste tot gresie care imită parchetul. În loc de canapea simplă a ales una retractabilă, ca să stea comod, dar pentru a renunțat la covor sau perdele. Accentele rustice sunt prezente prin finisajele pereților și pardoselilor. S-a jucat cu obiecte de culoare roșie pentru a crea contraste frumoase și uite a ajuns să aibă camera de zi la care visa, fără să cheltuiască o avere. Ba a mai confecționat singură abajurul lămpii din living și poți vedea AICI cum a procedat. Mie mi-a plăcut tare mult livingul ei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (1)

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (2)

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (8)

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (3)

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (4)

adelaparvu.com despre accente rustice in living deschis catre bucatarie, design blogger Ana Loureiro (5)

7 raspunsuri pentru Accente rustice la bloc? Da, normal că-mi place

 1. foarte frumos .Intrebarea e daca aveti exemple si de amenajri interioare cu accente turcesti; Imi place comabinatia lor de culori tomnatice si ma bate gandul sa imi fac ceva asemanator

 2. […] Accente rustice la bloc? Da, normal că-mi place […]

 3. DAN SILVIU BALANESCU spune:

  Cam nepotrivita culoarea ceramicii, tip mozaic, din bucatarie cu cea a caramizii aparente/tapet din hol (luate separat, ok.). Patru scaune diferite la masuta dintre bucatarie si living, iar….. nu prea merge. Parerea mea.

 4. anca spune:

  cat de minunate sunt culorile! imi place foarte mult mozaicul vs ustensilele naturale (bambus, lemn) si mai departe naturalul din living…caramida, parchet…TOT! 🙂 si bravo pentru curaj!

 5. […] de socializare, o canapea confortabilă și cărămidă la interiorul casei, ei i-ar fi plăcut accente rustice și nuanța mentei peste tot. Cert este că cei doi soți au mulți prieteni, le place să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *