adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (3)

In Case, Design Interior

Ingenioasă casă de vacanță suspendată pe un teren în pantă

Mi-a plăcut cabana asta cu două module pentru că e tare ingenios concepută și construită. Pe lângă faptul că pare să fie suspendată deasupra dealului pe a cărui coamă e ridicată, casa cu cele două hai să le zicem garsoniere de vacanță oferă tot ce și-ar dori un iubitor de natură de la un refugiu de vacanță – priveliște copleșitor de frumoasă, senzația clară că ar fi în mijlocul naturii, dar totul la adăpost de inevitabilele intemperii. Proiectul semnat de către arhitectul Andre Eisenlohr a fost o soluție pentru creearea unui loc de vacanță prietenos mediului și cu resurse financiare modeste. Așa ceva s-ar putea ridica și la noi, dar cu siguranță că în lipsa unei surse de căldură modulele suspendate ar putea fi locuite doar în sezonul cald. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (7)

Cabana simetrică a fost proiectată pentru două cupluri și în acord cu principiile construirii durabile. Arhitectul nu s-a speriat, ci a profitat de pantele abrupte ale terenului pentru a crea o casă suspendată care să mimeze peisajul. Practic, ea nici nu se vede de la distanță și asta a fost și ideea, să nu apară ca ceva artificial în cadrul natural. Fiecare modul are 20 de metri pătrați la interior, iar între ele există o punte de legătură. De o parte și de cealaltă a modulelor un balcon generos vine să ofere intimitate fiecărui cuplu pentru a admira priveliștea din jur. Cabana a fost ridicată pe piloni pentru a se interveni cât mai puțin posibil asupra terenului, deci fără turnare de fundații masive, ci doar cât a trebuit pentru susținerea structurii realizată din bârne solide de pin prevăzute cu conectori de metal. Fiind suspendată, cabana nu este expusă umidității solului și nici nu este afectată de ploile torențiale, apa având suficient loc să se scurgă pe panta terenului. Desigur, structura a fost calculată și executată tânându-se cont de testele de sol și de clima locului, casa aflându-se în Campos do Jordão, Brazilia.

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (6)

La interior ai să vezi o organizare foarte eficientă, exact ce trebuie pentru un refugiu de vacanță. Fiecare modul este conceput ca o garsonieră de 20 de metri pătrați ce cuprinde o baie separată, iar în cameră un loc de dormit și bucătărie integrată. Zona de dormit este creată pe o platformă astfel încât ramele patului să poată deveni și locuri de ședere pe timp de zi, deci un mobilier minimal, dar ingenios. În fața patului o zonă de tv, simplu decorată, dar nici că ai avea nevoie de mai mult. Sinceră să fiu cred că nici nu mi-aș fi pus televizor într-o cabană, dar dacă ne gândim că mai sunt și zile mohorâte să spunem că e justificat. Ceea ce mi-a plăcut tare mult sunt ferestrele, atât forma lor, cât și mărimea, căci lasă la interior să pătrundă din plin lumina naturală, dar oferă și posibilitatea de a urmări păsările și alte animale din zonă. Și da, trebuie să-ți spun că majoritatea materialelor folosite pentru placările interioare, la fel ca și grinzile de susținere sunt unele recuperate de la depozite vechi, deci costurile au fost reduse și din acest motiv. Mie mi-a plăcut mult cum arată toată construcția și mai ales ideea de a o face cu o fundație minimală. Pentru a construi ceva similar la noi chiar ai nevoie de un proiect bine gândit realizat de către un specialist. Sper să te inspre și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta duplex pe un teren in panta, arhitect Andre Eisenlohr (8)

 

Surse foto: Arquitetura & Cosntrução/ Deborah Apsanandreeisenlohr.blogspot

5 raspunsuri pentru Ingenioasă casă de vacanță suspendată pe un teren în pantă

 1. Iulia spune:

  Sper sa nu mor pana nu imi voi face o casa pe pamant. Am invatat si vazut o gramada de la tine. Multumesc si felicitari!

 2. tatiana spune:

  Exista un complex de vilute asemanator langa Predeal, pe drumul spre 3 Brazi

 3. rabbyt spune:

  Interesantă ideea. Nici nu ai nevoie de mai mult pentru câte o escapadă în natură pe timp de vară.

 4. […] dar o poţi admira în cadrul ei natural într-un loc mult mai aproape de casa şi anume pe insula Madeira – Portugalia. De acolo mulți dintre voi, cei care mi-ați scris, s-au întors cu această […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *