adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (20)

In Electrocasnice si dotari, Shopping

Stiloul 3D care scrie în aer. Ăsta-i cadoul pe care mi-l doresc!

Trăim vremuri fantastice și mă bucur enorm pentru asta! În ziua de azi n-ai cum să te plictisești! Pentru toți cei care își fac griji că n-au o diplomă care să le valideze creativitatea îi provoc să descopere o minunăție de instrument: stiloul 3D. Cum adică stilou 3D? Da, adică poți desena cu el în aer, pe verticală! Sunt sigură că nu e atât de ușor cum pare, dar și mai sigură sunt că poate fi folosit pentru nenumărate proiecte creative de la simple decorațiuni la adevărate proiecte de arhitectură sau lucrări de artă. Inventat de designerii Anton Suvorov și Ismail Baran, stiloul 3D denumit Lix Pen este o adevărată bijuterie tehnologică. Cum funcționează? Stai să-mi revin din entuziasm și îți explic puțin mai jos până ai să vezi la final și prezentarea video.

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (10)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (12)Este cu adevărat remarcabil faptul că acest proiect al celor doi designeri a prins viață printr-un proiect de crowfounding. Da, cei doi tineri și-au pus proiectul, ideea pe un site (www.kickstarter.com) prin care oameni din lumea întreagă donează bani pentru ca diverse idei să prindă viață. Ei bine, cei doi au reușit să strângă mult mai mult decât suma necesară pentru a materializa proiectul lor cu stiloul 3D. Au pornit practic cu o idee și pentru că au știut cum să o prezinte, cum să o pună în practică au atras atenția viitorilor cumpărători. Astfel, oamenii de pe întreg mapamondul au avut încredere în acest proiect și au donat bani, anume circa 700.000 de lire sterline! Ei bine, au postat ideea la data de 29 mai 2014 și în septembrie 2014 au reușit să pună în aplicare proiectul. Au ajuns să fie printre finaliștii de la New York Design Award și să câștige locul doi la gala Startup Istanbul. Și iată acum produsul gata care poate fi comandat! Incredibil!

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (11)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (9)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (6)

Designerii Anton Suvorov si Ismail Baran (dreapta)

Designerii Anton Suvorov si Ismail Baran (dreapta)

Lix este realizat din aluminiu și este disponibil în două variante de culoare – negru mat și argintiu. Dimensiunile sale mici asigură un confort incredibil pentru a crea cu el – înălțime 16,4 cm, diametru, 1,4 cm. Poți să crezi că încorporează tehnologia de imprimare 3D într-un spațiu atât de mic? Cei doi designeri care l-au inventat și-au unit forțele pentru a concepe acest instrument cu adevărat genial! Anton Suvorov este designer industrial căruia îi place să combine noile tehnologii cu designeul autentic pentru a crea produse care fac viața oamenilor mai ușoară, interesantă și confortabilă. A studiat economia și artele aplicate în Belgia. Ismail Baran este pasionat de tehnologiile virtuale și de promo design, combinând cele două direcții pentru a face proiecte ieșite din comun. A studiat marketingul și designul grafic în Belgia, loc unde l-a întâlnit și pe actual său partener. Împreună sunt creatorii Lix și cofondatorii studioului de design Akkro Media.

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (15)

Lix este un stilou pentru care n-ai nevoie de hârtie și nici de cerneală. Este un instrument inteligent, portabil, care funcționează pe principiul imprimantelor 3D. În loc de cerneală se încarcă cu mici tuburi de pastic colorat, care în timpul funcționării stiloului sunt topite. Pe măsură ce desenezi creația ta, plasticul se întărește în contact cu aerul, ceea ce face ca totul să aibă o structură rigidă și stabilă. Desigur, poți desena și pe orizontală și apoi poți lipi formele create de tine.

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (1)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (14)

Lix se poate alimenta de la laptop sau orice încărcător cu USB. Și da poate fi folosit de către copii, amatori și profesioniști deopotrivă. Cum să nu-mi doresc așa ceva? Deja mi-au venit o grămadă de idei! Costul lui este de 59 de dolari americani pentru modelul argintiu și 139 de dolari americani pentru modelul negru. Dar, la ce poți face cu acest instrument și ce poveste are în spate, zău că merită. Uite aici se poate face precomanda www.lixpen.com. Sper să te inspire și pe tine! Genial, genial! Vezi mai jos prezentare video ca să-și dai seama cum funcționează.

LIX THE SMALLEST 3D PRINTING PEN from LIX 3D PEN on Vimeo.

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (17)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (18)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (4)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (3)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (7)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (5)

adelaparvu.com despre stiloul 3D Lix, 3D printing pen, designeri Anton Suvorov si Ismail Baran (8)

8 raspunsuri pentru Stiloul 3D care scrie în aer. Ăsta-i cadoul pe care mi-l doresc!

 1. Marga spune:

  Fantastic! intr-adevar n-ai cum sa te plictisesti in asa vremuri…

 2. Toader Aurica spune:

  Geniala idee,felicitari inventatorilor si tie Adela ca ne arati lucruri fantastice.

 3. grig spune:

  Va rog sa va cititi sursa, nu este inca nici macar gata de preorder, pretul nu tine de finisajul produsului, 139.95 e pixul 3d , 59.95 e pixul normal. http://lixpen.com/#buyIt
  Admiram entuziasmul!

 4. Dan spune:

  deja exista pe piata in Romania astfel de pixuri 3D
  http://www.gadgetway.ro/diverse/72-stilou-3d-3doodler.html

 5. Munteanu Daniela spune:

  Cat costa?

 6. Munteanu Daniela spune:

  Ziceti-mi va roooog

  • Adela Parvu spune:

   Daniela, păi scrie în articol cât costă 🙂 Citește cu atenție, e la final. Eu întotdeauna dau la finalul articolelor informațiile despre preț și linkurile catre produse sau firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *