adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (111)

In Magazine, targuri, expozitii, Shopping

Mai multe idei pentru tine în magazinul pe care l-am amenajat împreună cu designerul Mihai Grama

Am primit bucuroasă provocarea de a amenaja magazinul Casa Rusu Colentina. De ce? Pentru că am avut prilejul ca prin ambientările făcute împreună cu Mihai Grama să răspund multora dintre voi care m-ați întrebat referitor la culori și idei. În plus, am avut ocazia să arătăm că și cu mobilă modulară, de serie, produsă la noi în țară, se pot crea ambiente foarte diferite ca stil de amenajare. Cine avea îndoieli că mobila din PAL nu se potrivește pentru un stil cu accente rustice sau clasice ori pentru un stil actual, dar cald, va avea ocazia să se convingă că se poate în noul magazin Casa Rusu Colentina (în incinta Carrefour Colentina, deschis zilnic intre orele 8 si 22). Împreună cu asociatul meu Mihai Grama am creat amenajări care să-ți provoace imaginația, dar și să-ți dea sugestii. Echipa de la Casa Rusu a fost alături de noi, așa că atunci când mergi în magazinul din complexul Carrefour Colentina să știi că pe lângă consilierea din partea doamnelor din magazin, ele au participat direct și pentru concretizarea decorurilor.

adelaparvu.com despre amenajarea magazinului Casa Rusu Colentina, design interior Adela Parvu si Mihai GramaAlături de designerul Mihai Grama
adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (18)Imagine din magazinul Casa Rusu Colentina

La ce merită să te uiți în magazin? Pe lângă faptul că în perioadele de reduceri (cum e între 6 și 8 martie 2015) prețurile atrag inevitabil, fii pe fază la două lucruri: mobila modulară ți-o poți compune și singur, cum e cea de pentru living și bucătărie, iar în privința canapelelor și paturilor tapițate îți poți alege culoarea și materialul preferat, dacă îți dorești altceva decât oferta din magazin. De ce e important asta? Pentru că mulți oameni, și am observat asta la deschiderea magazinului, se gândesc să cumpere și să potrivească numai modele pe care le văd prezentate. Dar de multe ori aceeași canapea cu o altă tapițerie sau o bibliotecă configurată altfel poate da mai bine în casa ta.

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (9)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (4)

Apoi uită-te la culori. Ce se potrivește cu nuanța de wenge? Poți alege de tonuri cuminți de bejuri, ocru la nuanțe reci, dar proaspete de verde, turcoaz și albastru. Ce merge cu marouri lucioase și nuanțe de PAL ce imită lemnul deschis? Poți încerca de culori pudrate ce sugerează cuprul la rozuri calde, de la nuanțe de verde la marouri închise, ca de ciocolată. Și da, vei găsi și câteva propuneri de pereți îmbrăcați cu fototapet (despre asta îți voi scrie separat un articol) și apoi pereți finisați în nuanțe foarte închise, de negru, care aduc un plus de adâncime, de profunzime și care pot calma un ambient cu mobilă colorată sau cu tapițerii vibrante.

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (11)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (7)

Ce faci când nu ești hotărât pentru nuanțele mobilierului și ale pereților? Am observat că multe cupluri încearcă să-și împace gusturile alegând combinații de culori pentru mobila dintr-o singură încăpere. Spre exemplu, la bucătărie unii aleg ca partea de sus să fie crem, iar cea de jos maro sau în living aleg unele corpuri cu fețe crem, iar altele negre. Cu cât mobila este mai combinată și include mai multe nuanțe, cu atât o să-ți fie mai greu să o asortezi cu restul ambientului, mai ales dacă nu ai timp pentru documentare și înclinație către domeniul amenajărilor interioare.

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (13)

Ce poți face? Alege ca mobila și pereții să fie în nuanțe neutre, la fel ca și tapițeria canapelei, adică pentru suprafețele mari mergi la sigur cu nuanțe cuminți – fie marouri, griuri, fie bejuri și cremuri. Apoi, poți adăuga culoare prin piese de mobilă mici (fotolii, taburete) și decorațiuni – tablouri, obiecte decorative, plante și cărți. Și da, acum la Casa Rusu ai și decorațiunile Cassima, așa că folosește-le cu încredere pentru a crea mici pete de culoare și accente decorative în încăperi. Am ales doar câteva imagini, dar voi mai reveni cu explicații, ca să-ți desconspir trucurile de amenajare și cum le-ați putea adapta pentru acasă. Atenție! Nu uita că este un magazin de mobilă și decorațiuni și că pentru o amenajare completă acasă mai ai nevoie și de finisaje la bucătărie, pentru pardoseli, la fel ca și obiecte precum covoare, electronice, electrocasnice și corpuri de iluminat etc., așa că ceea ce vezi aici este doar un punct de plecare, sugestii care să te ghideze. Sper ca în magazinul Casa Rusu Colentina să găsești inspirația de care ai nevoie!

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (12)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (24)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (23)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (26)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (21)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (20)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (5)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (15)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (14)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (16)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (17)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (19)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (1)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (22)

adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (6)
adelaparvu.com despre amenajare magazin Casa Rusu Colentina (111)
Imaginile profesioniste sunt realizate de către Ioana Enescu

8 raspunsuri pentru Mai multe idei pentru tine în magazinul pe care l-am amenajat împreună cu designerul Mihai Grama

 1. Mona spune:

  Datorita blogului,am putut vizita si admira pavilionul”Casa Rusu ” !! Multumiri si Felicitari Arhitectilor si Fotografului !

 2. Ela spune:

  Imi plac detaliile stil NY.

 3. ILEANA spune:

  FOARTE FRUMOS, SI CUM ESTE ARANJAT MAGAZINUL DAR SI MOBILA.FELICITARI.

 4. Mariana spune:

  Super tare, din punct de vedere cromatic, ati tinut cont de amanunte ceea ce da nota de eleganta, caldura, ordine si naturalete, Felicitari! foarte frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *